Нещодавно на бульварі Мечникова відкрився ресторан із промовистою назвою "Barvy". Виявилося, всі барви цього витвору - від кухні до інсталяцій на стелі - дійсно говорять про одне - мистецтво й талант тих, хто його створив.
Ресторан відкрився на місці колишнього Aroma Espresso Bar - навпаки БЦ "Парус".
Да уж, цьому офісному кварталу не завадило б внести фарб в своє буденне існування.
У Barvy два зали (крита тераса й дальній зал) і зона навколо бару. Простір - великий, на 260 посадочних місць.
Несподівано, але в інтер'єрі переважають спокійні, приглушені кольори, за винятком парочки диванів. Яскравий акцент - картини українських художників на стінах.
Концептуально ресторан об'єднує багато українського, в інтер'єрі - це меблі, декор, посуд. Відлунням українських традицій є довгі столи й лавки, а також дерев'яна підлога. У всьому іншому Barvy - це більше лофт.
Кухня, звичайно, українська. І сучасна.
Продукти - фермерські, кожна позиція в меню (а їх багато) викликає інтерес і бажання спробувати блюдо - в загальному, шеф закладу великий молодець.
Оскільки ми прийшли в Barvy на сніданок, з нього і почнемо. На сніданок в закладі пропонують традиційні вівсянку, круасани, гранола, страви з яєць, сирники. Звучить передбачувано і нудно, де ж обіцяні фарби? Тримайте: йогурт власного виробництва, яйце-пашот на вафельному тості з вершковим шпинатом, беконом, сиром з овечого та козячого молока і томатами-гриль, круасан із вареними раками, ліниві вареники з ягодами. Після такого і робота легше робиться - перевірено.
В основному меню акцент зробили на стравах з м'яса, хоча було б нечесно сказати, що холодним закускам, салатам, рибі й десертам приділили менше уваги.
З специалітетів сподобалися дунайський оселедець з Вилкового й тюлька з Одеського привозу; з салатів - салат із запеченим буряком, в'яленою качкою і кедровими горішками, заправлений обліпиховим соусом. Про страви з риби варто розповісти окремо: фірмові "барвисті" вареники з щукою, короп із соусом зі шпинату і копчених томатів, рулет із форелі з мідіями, запеченим баклажаном і зеленим горошком - і це ще не все, але пора переходити до м'яса.
Крім очевидних варіантів на зразок качиної ніжки з баношем, котлет по-київськи, каре ягняти по-буковинськи, є варіанти більш колоритні - наприклад, котлета з м'яса дикого вепра, який бігав по кукурудзяних полях Полтавщини, плов із бараниною по-татарськи, качина грудка з печеним яблуком і кизилом.
Залишилися десерти з корисними "українськими" добавками: полуничне морозиво з ревенем, Брауні з чорного шоколаду і буряка, яблучно-гарбузовий пиріг із грецькими горіхами і родзинками.
Мало не забули про бар! Всі назви коктейлів, які ви знали до цього, доведеться забути - в Barvy придумали зовсім інше оформлення і в загальному-то значенні звичним речам: наприклад, як щодо олд фешн по-київськи - каштановий сироп, бурбон, настоянка прополісу й біттер Ангостура? Або Космо Barvy style - сироп шипшини, апельсиновий лікер, домашній ягідний морс і горілка, настояна на цитрусах?
Яєчня-бовтанка з закарпатською бринзою, курячим філе й копченим помідором - 85 грн.
Салат із запеченим буряком, в'яленою качкою і кедровими горішками, заправлений обліпиховим соусом - 115 грн.
Плов із бараниною по-татарськи - 125 грн.
Вареники з м'ясом дикого вепра - 105 грн.
Брауні з чорного шоколаду й буряка - 85 грн.
Коктейлі - всі по 140 грн.
Barvy - не просто ресторан, це арт-простір: тут постійно будуть проводитися виставки картин, фотографій, виступи молодих українських артистів, різного роду перформанси.
Висновок!
Дуже рекомендуємо - за яскравий підхід у всьому, в тому числі в деталях - міні-годівниця, в якій принесли рахунок, була просто чарівною!
Адреса: бульвар Мечникова, 3
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва