Коли метушливий понеділок добігав кінця, а покриттий вуаллю снігу Київ під вечір наповнився численними пробками - RestOn вирішив розчинитися в часі десь на задвірках всіма улюбленого Подолу - і погляд впав на соковито-сині двері зі звабливою назвою Podil East India Company.
Концепція
Podil East India Company, що відкрився на початку грудня з легкої руки Ніни Антощенко і Адама Ховелла, творців бару Lost&Found, - привертає увагу відразу. Воно й не дивно, адже пройти повз настільки примітного дизайном і повного звуків розслабляючого джазу, зваблюючого запаху страв і променистих усмішок бариста на вході просто неможливо.
Заклад, що ввібрав культуризм країн Південно-Східної Азії, смаки виборчої київської громади й найкраще з хвилюючих історій Ост-Індійської компанії припаде до смаку любителям нетривіальних подорожей, незвичайних смакових відчуттів і приємної чарівності простору, відчує настрій кожного, хто входить.
Резервувати столик поки не потрібно - в Podil East India Company ще досить просторно і є прекрасна можливість вибрати "своє" місце і "свого" офіціанта для подальших відвідувань. Незважаючи на невелику кількість столів в кожному залі - тут легко і влаштувати гучну зустріч, і попрацювати в тиші, і навіть отримати насолоду від книги або душевної розмови з близькими.
Будучи приємно здивованими від досить великих порцій і поряд з цим приємних цін, ми не змогли не оспівати оду яскравих смакових відчуттів бару і кухні, а також враження від атмосфери простору. Настільки незвичайний заклад якось відразу стає "своїм", ніби зрозумівши, за чим ти сюди прийшов і чого від відпочинку чекаєш.
Локація
Знайти заклад не складає труднощів. 2 хвилини від метро Контрактова площа, на всіма улюбленій Межигірській, знаменитий будинок №9. Заклад зайняв локацію колишнього "Можевильника" і вельми помітний як своїм яскравим фасадом, так і помітною вивіскою.
Інтер'єр
Вибрати містечко до вподоби в просторому закладі відразу не вийде - адже всередині, крім затишного бару при вході, розташувалися і 4 зали - 2 на верхньому і 2 на нижньому поверсі.
Прихильникам темних локацій і приглушеного світла сподобається перша кімната-трюм з досить демократичним стилем і ненав'язливим шиком.
Шукаючим затишку і мінімалістичного інтер'єру, не відволікаючого від страв і співрозмовника, буде до вподоби другий зал - синя кімната з великою кількістю ламп м'якого світла і хвилюючими уяву дерев'яними масками, а також третя кімната з просторими столами й маленькими статуями Будди на видних місцях, а любителям фотографій , соковитості і жвавості уяви точно захочеться зупиниться в самій світлій кімнаті біля вікна на другому поверсі. Тут привертають увагу і в'юнкі рослини, і панорамний вид на іскристу вогнями вулицю і досить домашній інтер'єр для тривалих посиденьок.
Біля бару, поряд з високими стільцями і великим алкогольним рядом на будь-яку манеру й смак, хочеться сісти до ранку за келихом чогось міцнішого і розтворитися в лаунж-атмосфері історичних витоків, точно, як багато століть тому десь в таверні на спекотній багатолюдній вулиці Індії.
Дивно, але саме несхожість місця на інші відомі заклади Межигірської робить його саме таким, який припаде до смаку і юним шукачам пригод і ставним парочкам з гідними планами на коротання часу - тут багато деталей, багато таємничості і багато музики - всього того, чим славиться наша потреба, незважаючи на вік і пору року.
Меню
З перших хвилин перебування в закладі здається, що зараз тут пригощатимуть хитросплетеними й екстравагантними стравами далекої Індії, що є правдою лише по частині опису бару і кухні, але не по територіальній складовій. Щіпка добірних спецій, умілий дует вегетаріанських і м'ясних страв, нотка досі невідомих Києву градусів і досить багато автентичності звичних інгредієнтів - саме в цьому вся індивідуальність Podil East India Company, який обіцяє радувати відвідувачів ще більш цікавими звучанням келихів і страв в майбутньому. Наприклад, нікого не залишить байдужим пристрасний дует timorese beef stew - сочевиці і яловичини з додаванням гострого чилі й цибулі шалот gyokuro - японського зеленого чаю, пропареного на морських водоростях, або ж солодкість танго indian pumpkin mousse - гарбузового мусу з нотками мигдалю і masala lemonade - чаю масала з сиропом лимона й апельсина. Навіть бувалий гурман залишиться в захваті.
Must try
Тайський крем-суп з кольорової капусти, кокосового молока, лайма і чилі - 70 грн
Cудак, томлений в картоплі і баклажанах під обліпиховим соусом - 130 грн
Салат-тандем світлого і темного винограду із зеленню, лимонним соком і спеціями - 60 грн
Cир тофу з брокколі й гострою пастою - 70 грн
Рисовий десерт з кокосовим молоком, тархуном, коренем лепехи і корицею - 50 грн
Коктейлі
Крім авторського пуншу, приготовленого за старою авторською методикою очищення молока і сухого вина, на окрему увагу заслуговує коктейльне меню бару, представлене 10 найменуваннями - видозміна класика, доповнена невипробуваними київськими баркроулерами алкоголем. Що примітно, можна спробувати як гарячі, так і холодні коктейлі, а на барі в якості частування також подадуть нут зі спеціями, смажений у фритюрі. Чого тільки варта рекомендована барменом Masala Milk Punch на основі класичного бурбону Milk Punch з темним ромом, медом і свіжозмеленою масалою або East India House Cocktail, який відразу полюбився гостям бару, - бренді з малиною, вишневим лікером, лікером з нотками фундука, мигдалю і марципану і настоянкою Peychaud.
Всі коктейлі коштують 120 грн, середній чек близько 200 грн, а насолода смаком і атмосферою - безцінні.
Адреса: вул. Межигірська, 9
Час роботи: з 11 до 02
Автор: Альона Гусева
Фото: власність закладу