"PanTelaPase - щось знайоме, дивно...", - з такими думками ми переступили поріг вищеназваного закладу.
"Пан теля пасе" - багато знайома макаронічна мова, причому з явним французьким акцентом, що не дивно, адже кухня в закладі сільська україно-французька. RestOn, зі свого боку, відповість на макаронічну мова майже фразеологізмом: не пропав цей пан, ой не пропав.
Будемо лаконічні: PanTelaPase неможливо не помітити і легко знайти - на вулиці Еспланадній, навпроти ТЦ Gulliver.
"Інтер'єр PanTelaPase виконаний в нейтральних тонах і не відволікає від головного - від їжі", - підтверджуємо.
Більш того, нічого не видає ні французького, ні українського "походження" закладу. Лаконічні не тільки елементи декору та оздоблення, але й розстановка меблів - дивани розташовані таким чином, що тет-а-тет виходить безпосередньо з тим, з ким він повинен трапиться, а не з усіма гостями разом. До речі, дивани всі різні - в смужку, в квадратик, шкіряні - здоровське рішення, це відмінно розбавляє загальний вигляд!
Відносно роботи з простором: ресторан розділений на два зали й зону біля бару. Фокус в тому, що, пройшовши по вузькому коридорчику (паралельно оцінивши поглядом відкриту кухню), з PanTelaPase можна потрапити в кав'ярню-цукерню Coffee & Waffles.
Хоча фокуса, напевно, особливого й немає: обидва заклади належать харківській мережі ресторанів "Синдикат смаку".
Тераса PanTelaPase, в порівнянні з внутрішнім оформленням залу, здається дуже яскравою - ось вона сила сонячного світла! І бірюзових подушок.
Кухня сільська, отже, проста, зрозуміла і з великими порціями.
Також само собою зрозуміло використання сезонних і локальних продуктів і власноручна випічка хліба, в тому числі без дріжджового.
Розмову про їжу почнемо з салатів, тому що саме салат - з індичкою спеціальної витримки та індичими серцями-гриль із листям салату, горіховим соусом, грушею і мусом з горгонзола - ми і замовили. Салат дуже м'ясний, по-панськи м'ясний, можна сказати. М'ясо - ніжне, а сердечка - так взагалі. Листя салату - теж багато, можливо навіть занадто, бо ще ж є груша і Горгонзола, не забуваємо. Окрема хвала горіховому соусу - відмінно збалансований. Про порцію ви вже зрозуміли - гігантська, сил не залишилося навіть на десерт, але ж ми так хотіли спробувати знамениті бельгійські вафлі!
Вафлі не спробували, але розповімо про них трохи пізніше, а поки просуваємося далі по меню.
В якості основної страви, ми б, звичайно, вибрали півня у вині. Виглядає потрясно, пахне так само - звання топової позиції виправдає на всі 100%. Як альтернативу можемо запропонувати ніжне фрикасе з кролика з зеленим деруном. Хоча складно і навіть трохи неправильно рекомендувати якісь певні позиції, тому що хтось любить кролика, хтось телятину, а хтось і баранину, так що ми просто скажемо: в меню багато чого цікавого - приходьте самі, щоб переконатися .
Є в PanTelaPase сніданки: два блюда з яєць і вівсянка. А ще в PanTelaPase є широка авторська барна карта - правда, краще дегустувати її не на сніданок.
Тепер про вафлі й десерти. Вафлі - з готовою начинкою (солодкі й солоні), з особисто обраною начинкою і топінгом, з можливістю купити на винос, отримавши при цьому знижку 25%. Який варіант ви б не вибрали, пам'ятайте про розміри порції. Так, ми говоримо про це вже в третій раз, але і ви самі здивуєтеся, чесно!
Десерти в PanTelaPase теж непрості: якщо шоколад і маршмеллоу - то хенд-мейд, якщо ягідний соус - то з п'яти ягід і на вині.
Дуже порадувало наявність не тільки низькокалорійних десертів, а й десертів для діабетеков - нам таке ще не зустрічалося ні в одному із закладів, про які ми писали, так що в цьому сенсі PanTelaPase може бути показовим прикладом для інших.
Салат з з індичкою спеціальної витримки та індичими серцями-гриль із листям салату, горіховим соусом, грушею і мусом з горгонзола - 110 грн.
Борщ із качкою - 97 грн.
Півень у вині - 149 грн.
Рибний біфштекс з полентою і соусом з тушкованих овочів - 189 грн.
Бельгійська вафля з морозивом, шоколадним топінгом і свіжими ягодами - 79 грн.
У планах у PanTelaPase офіційне відкриття. Так-так, все, що ми тут розповіли і нахвалили, відбувається в рамках тестового режиму. Пора вже з ним закінчувати, ви, а також ми, ваші гості, вже готові до великої вечірки!
Адреса: вул. Еспланадна, 2
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва