Що буде, якщо поєднати два тренди - стиль лофт і кальяни - в одному місці? Правильно, Loft BAR. Про нього сьогодні команда RestOn і розповість.
Бессарабка продовжує обростати новими і новими закладами, й, схоже, боротьба за вільні квадратні метри тут неабияка.
Loft BAR знаходиться безпосередньо в будівлі ринку, вхід - окремий (чистий, красивий і без запахів локшини-шаурми, якщо що), вивіска на стіні є.
Знайшли, заходите і піднімаєтеся на 2 поверх.
Старий добрий лофт - і цим все сказано, навіть в назві.
Місце довольно компактне: 3 ряди для посадки, у вікна й стіни - дивани, а по центру - три круглих столика на двох.
Фішка закладу - вид із панорамних вікон, не просто на Бессарабку або Хрещатик, а на Крутий узвіз. Свого роду медитація - сидиш, дивишся на цей низходящий-висхідний круговорот машин і думаєш про вічне (тепер зрозуміло, чому Loft BAR спеціалізується на Chillout - внутрішній філософ особливо красномовний в розслабленому стані).
Почнемо з головного - кальянів. Loft BAR безапеляційно вважають себе одними з кращих в цій справі, на те є кілька причин: тютюн, якість самих кальянів і кальянщики.
Кальянщики - вихідці з країн, де кальян - це культура і мистецтво, так що знають свою справу не з чуток. Кальяни - німецькі, а німецька якість, як відомо, це вже наратив. Тютюн - 150 видів. Але і це не все! В асортименті є авторський тютюн ручної роботи. Людей, які власноруч роблять тютюн, в Україні можна перерахувати на пальцях однієї руки. Керуючий Loft BAR зазначив, що деякі гості вже відмовилися від фірмових варіантів на користь авторського тютюну.
Ще з унікального - кальянщики бару ведуть розробки по використанню деревного вугілля замість кокосового, так як вони не містять шкідливих токсичних елементів, на відміну від останніх.
У меню представлені кальяни класичні й на фруктах. Гордість LoftBARа - кальян на кактусі.
Барна карта - класична. Коктейлі поки в основному теж класика в деякій обробці, але бартенднер не дрімає, і скоро в меню з'являться авторські твісти. Є невелика винна карта з ключовими позиціями ігристого, білого, червоного, рожевого вин, вона складена з урахуванням смакових якостей страв з основного меню.
Їжа. По-перше, в LoftBARі відкрита кухня. По-друге, вона багатолика - тут тобі піца, гамбургери, тайська локшина/рис і, звичайно, суші. Радує, що всього по чуть-чуть - меню вмістилося на одній сторінці, це не дає сумніватися в свіжості використовуваних продуктів.
Для тих, хто сповідує класичний підхід, є супи й основні блюда. Того й іншого по 3 види: курячий бульйон із локшиною, том ям, грибний крем-суп і качина ніжка конфі, дорада з ароматними травами і стейк на телятині з кістки, відповідно.
Класичний кальян на молоці - 150 грн.
Класичний кальян на фруктах (диня, грейпфрут, ананас, яблуко) - від 200 до 330 грн.
Коктейлі - від 100 до 160 грн.
Салат "Цезар" - 99 грн.
Бургер із телятиною - 139 грн.
Грибний крем-суп - 65 грн.
П'ятниця та вихідні традиційно віддані під танці в компанії ді-джей.
Відносно решти Loft BAR тільки набирає обертів: шеф-кухар працює над новим полуничним меню, кальянщики ось експериментують із вугіллям, бартендер - з коктейлями (до речі, до літа розростеться не тільки коктейльна карта, заклад думає додати в меню більше пива - сезон все-таки ).
Також планується запуск спеціальної пропозиції по бізнес-ланчам - знижка 20% на основне меню з 12.00 до 17.00.
Адреса: Бессарабська площа, 2 (другий поверх)
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва