Кажуть, в кожній країні потрібно мати як мінумум одного друга, а в кожному місті – своє улюблене місце. Якщо говорити про Київ, то тут одним не обійдешся, тим більше коли берега у міста два. Редакція RestOn вирішила розвінчати міф про те, що життя столиці кипить лише по правий бік Дніпра і відправилася в Bootlegger - ресторан на Дарницькій площі.
Концепція
Напередодні 2017 року свої двері жителям міста відкрив новий ресторан Bootlegger – місце молодих і сучасних, які люблять вишуканість і, в той же час, затишок і простоту. Сам заклад носить назву, безпосередньо пов'язану з бутлегером – постачальником алкоголю за часів «сухого закону» в США. Такий зв'язок не випадковий, адже бутлегер завжди радий був запросити вас в гості, пригостити кращими позиціями напоїв і страв і залишити приємний післясмак яскравого вечора, роль якого на себе вирішив взяти і однойменний ресторан вже в наші дні. Bootlegger позиціонує себе як різнобічне місце – тут добре провести сімейну зустріч навіть з найменшими членами сім'ї, випити з друзями під перегляд спортивної події в коктейль-барі або за одним з комфортних столиків і зайти на діловий ланч з колегами, розслабившись на якийсь час в променях сонця завдяки широким панорамним вікнам.
Як і колись, Bootlegger відкритий людям, що розділяє його бачення і концепцію ставлення до життя, тому персонал закладу усміхнений і доброзичливий, а керуючий Ед ділиться, що сам ресторан радий запропонувати постійним гостям знижки та цікаві привілеї. По секрету, саме Ед придумав в день відкриття пробратися на парковку житлових комплексів неподалік і залишити іменні магніти на машинах, що інформують про відкриття і незабаром зібрали кілька хвиль зацікавлених відвідувачів. Тому ми впевнені, що Bootlegger ще не раз порадує цікавими родзинками і новинками в подяку за візит.
Локація
Нехай вас не лякає розташування закладу на лівому березі - приїхавши сюди, є великий ризик затриматися і навіть додати нове місце в must-visit-list. Ресторан Bootlegger розташувався за адресою проспект Возз'єднання, 5 на Дарницькій площі поблизу мальовничого житлового комплексу Комфорт Таун. Найближче метро Дарниця і Лівобережна в 5 хвилинах їзди, від моста Патона стільки ж, а від Хрещатика при гарній погоді і трафіку можливо дістатися за 15 хвилин.
Інтер'єр
Перше, що кидається в очі - екстер'єр. М'який чорний колір в дизайні, елегантна вивіска і великі панорамні вікна - в кращих традиціях любителів проводити час зі смаком.
Усередині погляду відкривається світлий просторий зал місткістю до 80 осіб - 60 за столиками і 20 за барною стійкою і відразу ж з'являється враження, що потрапив додому. Ніякого лофту, такого улюбленого багатьма закладами міста, зате багато деталей, завдяки яким і виділяється ресторан: широкі зручні крісла з натуральної вовняної йоркширської тканини з великою кількістю подушок, численні плазми для бажаючих подивитися футбол, хокей або баскетбол і приємне оформлення з великою кількістю каменю і дерева. Є місця як для невеликих, так і для обширних компаній, а барна стійка передбачає розміщення по периметру і можливість огляду всього залу.
Подбав ресторан не тільки про відпочинок (до речі бронювання столиків тут вітається), а й про зручності – зокрема тут все створено для задушевних бесід в комфортній тиші, якої так не вистачає багатьом закладам, а для молодих мам з новонародженими передбачені пеленальні столики у вбиральнях. Сам Bootlegger навіть в кольоровій гамі передбачливий - тілесні, ніжно-блакитні і м'які графітові інтер'єрні рішення не відволікають від головного – власного задоволення і соковитих позицій з меню.
Меню
Перша і головна гордість ресторану - його шеф-кухар Олександр Опанасенко, який до цього працював 9 років в м'ясному ресторані, і має в запасі незліченну кількість рецептів з м'яса, в тому числі і з дичини, представлену 90% м'ясних наповненням меню. Саме м'ясо, до слова, постачають з Чернігова, а дичину - із Закарпаття, та й всі інгредієнти виключно українського виробництва. Завдяки тому, що зовсім неподалік знаходяться склади риби і устриць - тут є і вони, завжди найсвіжіші і неймовірно смачні (2 види по 85 і 125 грн/шт). У кожній страві закладу є своє нововведення і навіть знайома з дитинства композиція тут подається з незвичайними добавками і привабливими рішеннями.
Почати радимо зі сніданків – тут вони доступні навіть для пізніх пташок - до 16. У меню наш маст-трай - яйця пашот з товстолобиком і тостами (60 грн) і вівсяна каша з медом і сухофруктами (35 грн).
На ланч (до слова, на нього по буднях знижка з 12:00 до 16:00) RestOn рекомендує пасту з кроликом і шпинатом (165 грн) або спинку косулі з грейпфрутом в ягідному соусі (285 грн) і звичайно ж щось із закусок - наприклад, сет з корюшкових, кальмарів, цибулевих кілець і мідій (190 грн).
Крім стандартних закусок, основних страв, салатів і м'ясної філії кухні, ресторан Bootlegger пишається позиціями "фрі" - не дарма ж стільки екранів в залі, потрібне підживлення для емоцій. В меню є сирні палички, морепродукти, сети і курячі крильця з соусом тартар. Останні особливо ніжні й чудово підійдуть до випивки.
Середній чек – 350 грн.
Коктейль-бар
Шеф-бармен Денис Кирієнко і його "святиня" в центрі залу вимагають особливої уваги. Спочатку власники закладу планували віскі-бар, тому даними позиціями пишається і барна карта. Елітний алкоголь, в тому числі й старовинні рецептури ще з часів Сухого закону, більше 50 видів тільки односолодового віскі й тільки класичні рецептури коктейлів для тих, хто розуміється на насолоді спиртним. Ми радимо індійський віскі (від 90 грн за 50 гр.) і міцний Negroni (120 грн).
Must try
Теплий салат з печінкою, міксомсалату, манго і гострим соусом – 195 грн
Тар-тар з лосося з авокадо, цибулею, каперсами і маслинами – 165 грн
Бургер з сиром тофу, хумусом і гуакамоле – 125 грн
Наполеон із горіхами – 95 грн
Авторський лимонад – 50 грн.
Висновок
Bootlegger - прикраса ресторанної карти лівобережного Києва, здатнийз ачарувати як сусіда по місцюрозташування, так і залітного гурмана. Сюди варто заїхати за улюбленою класикою і новими смаковими відчуттями, випити коктейль-другий і дозволити собі сказати бармену: "Ще віскі! Я надовго!"
Адреса: проспект Возз'єднання, 5
Час роботи: з 11:00 до 24:00
Автор: Альона Гусева
Фото: власність закладу