Вже не дивує китайська або японська кухня? Тоді як щодо свіжого фьюжну в образі паназійського меню? Вміле поєднання непоєднуваних страв, приготування на вок-пательні і традиційна любов до всього світу, поєднувана кухнями декількох країн, надихнуть будь-кого.
Ресторан Madame Wong вніс свою лінію в цю таємничу вуаль і радо познайомив нас з безліччю вишуканостей. Чим саме це місце завоювало любов редакції RestOn і змусило поділиться з вами - далі в огляді.
Концепція
Паназійська кухня в побуті ресторанів України з'явилася зовсім недавно і серед небагатьох закладів. Адже за сміливість сполучень інгредієнтів і одночасну подачу всіх страв готовий взятися не кожен. Та й часто паназія ставала зовсім не по кишені більшості. Але заклад Madame Wong, що відкрився в грудні минулого року, не тільки наважився познайомити гурманів з доступним східним меню, а й успішно увійшов в число закладів з позначкою плюс.
Якісні продукти локальних продавців і постачальників в умілих руках шеф-кухаря Сергія, що спеціалізується на паназійській кухні. Авторський дизайн власниці закладу з відомими всьому світу картинами художника Hush. Запланований літній майданчик, позиції для різних типів харчування, особливе меню для діток. І навіть спеціалітетний паназійський посуд.
Тут підійшли до всього із властивою азіатам мудрістю.
Локація
Ресторан Madame Wong інтелігентно розмістився в самому серці Воздвиженки - на вул. Кожум'яцькій, 10А. До закладу ведуть тільки кращі дороги - пішим кроком по бруківці Андріївського узвозу, 5-хвилинною прогулянкою від метро Контрактова площа або 10-хвилинною поїздкою від самого центру Києва.
Інтер'єр
Заклад місткістю до 32 осіб вражає своїм затишком і компактним плануванням. Тут буде зручно, світло і затишно кожному відвідувачу. Є 6 столиків з диванчиками, кілька зі стільцями і довгий стіл з високими стільцями під світлом софітів.
Центральне місце авторського дизайну команди займають дві великі картини із зображенням японської дівчини - своєрідна колаборація українського художника Дмитра Баришева на роботи всесвітньо відомого творця під псевдонімом Hush, роботи якого дублюються по всьому світу. Як зізнається сама власниця, навіть назву придумували, виходячи з картин.
Тут вікна до стелі з чудовим видом на будівлі Воздвиженки, окремий вхід для сусідів - співробітників офісу нагорі закладу і адаптація під смак любителів паназійської кухні. Незважаючи на демократичність цін, елементи інтер'єру підбиралися з особливою скрупульозністю і з урахуванням любові до еклектики.
Також при вході в заклад є можливість оцінити майстерність і добірну кількість запахів на відкритій кухні, а біля закладу незабаром відкриють літній майданчик.
Меню
Про паназійську кухню і її потаємні задоволення можна говорити годинами. А можна спробувати – і назавжди залишитися в числі її шанувальників. Вдумайтеся самі. Багато м'яса, ще більше аль-денте овочів, ніжні гедза, та-сама-локшина і божевільна кількість свіжих, смачних, пікантних морепродуктів.
Ресторан Madame Wong піклується в цьому питанні і про дорослих, і про маленьких. І пропонує велике стандартне і дитяче меню з урахуванням обширної кількості смакових уподобань. У закладі обіцяють – не буде «маркетингових фішок, пафосу і зірковості», але буде смачно і ситно всім.
В меню багато страв різних народів світу - пікатні супи Азії, Таїланду і Китаю, близько 13 видів локшини, ніжні парові або смажені гедза, лінійка салатів, м'ясних страв і закусок та звичайно ж страви із морепродуктів. До будь-якого продукту вам запропонують вибір з 20 соусів. Тут це авторські поєднання класики і секретних інгредієнтів - особлива гордість шеф-команди.
Наприклад, з перших радимо спробувати азіатський суп з гедзами та брокколі (139 грн) або тайський том кха з кораловими грибами і куркою (129 грн). А суп Рамен з томленою куркою, яєчною локшиною і яйцем об'ємом 600 мл (99 грн) підійде навіть для дитини. Вибираючи локшину, буде складно втриматися від спокуси спробувати все. Але редакція RestOn рекомендує зупиниться на локшині Удон з королівськими креветками, куркою, овочами і шафрановим соусом (139 грн), а для супутника обрати локшину Харусаме зі свининою і овочами під соусом тонкацу (99 грн).
Для любителів екзотики також є кілька страв. Наприклад, азіатська піца з морепродуктами (139 грн), яка готується абсолютно без тіста, але з рисовим крохмалем або величезні найніжніші новозеландські мідії в кокосовому молоці (169 грн).
На подив команди, величезною популярністю тут користуються і роли. Наприклад, ролл з тунцем і манго (139 грн) та гарячий рол з лососем і базиліком (149 грн) вище усіляких похвал.
На десерт ресторан пропонує улюблені багатьма смачності від Mon Choux Choux, а з напоїв - лимонади, смузі, лінійку коктейлів, чисті добірні вина та саке.
Середній чек – близько 300 грн.
Must try:
Кокосовий суп з морепродуктами, кораловими, деревними грибами та яєчною локшиною –169 грн
Мікс листя салату з хрусткою качиною грудкою і манго – 139 грн
Теляча вирізка з чорним перцем, цукіні і баклажанами по-китайськи – 149 грн
Ролл з вугром та авокадо під соусом гомодарі – 149 грн
Гедза з куркою, креветками і кисло-солодким соусом – 119 грн
Висновок:
Затишний камерний заклад з доступною паназійською кухнею, що знаходиться посеред Воздвиженки, відмінно підійде для відкриття нових шедеврів. Сюди можна забігти і на обід, спробувавши швидку страву з вок-пательні, і на недільний сніданок з сім'єю, замовивши давно вподобані нововведення.
Madame Wong, як справжня японська леді, радо прийме будь-кого.
Адреса: вул. Кожум’яцька, 10-А
Час роботи: з 11 до 22