Новий лаунж-бар на Саксаганського відкрився зовсім недавно і працює в тестовому режимі. Засновник закладу — не новачок в ресторанному бізнесі, але свій заклад відкрив вперше. Для себе, друзів і всіх, хто хоче розслабитися і відпочити в центрі гучного мегаполіса.
RestOn теж не залишився осторонь і зайшов в гості. Про наші враження читайте в огляді.
Концепція
BariBar — це синергія кальянної, зрозумілої європейської кухні з нотками Сходу і бару з класичними коктейлями. Зазвичай кальянні користуються попитом тільки вечорами, тут же хочуть відійти від такого стереотипу, пропонуючи ситне і смачне меню для гостей.
Не обов'язково чекати вечора, щоб заглянути в гості, — вважає засновник. Тому BariBar претендує на звання закладу повного циклу: від сніданку і обіду до вечері, що плавно перетікає в вечірку. До речі, у вихідні заклад працює до останнього гостя, так що рано закінчувати веселощі не доведеться.
Локація
Заклад знаходиться на Саксаганського, 89А. Помітити його легко завдяки контрастній вивісці на фасаді. Локація зручна — звідси 5 хвилин до станції метро "Університет" і близько 10 — до площі Льва Толстого.
Інтер'єр
Разом з дизайнером над інтер'єром працював і засновник закладу. Для нього була важлива душевність в кожній деталі, тому він особисто за всім стежив.
Концептуально приміщення розділене на два зали. Перший, до якого відразу потрапляють відвідувачі, — для формального відпочинку. Тут не курять кальяни. Натомість в цьому залі зручні крісла, високі столи та багато дзеркал, щоб візуально збільшити простір. Також можна спостерігати за тим, як бармен готує коктейлі.
Другий зал — це про відпочинок і релакс. На стінах — картини-відсилання до стародавніх майя, стеля декорований незвичайними дерев'яними стрижнями. Тут кілька столів для великих компаній зі зручними диванами, а крісла — нижче ніж в першому залі і більше нагадують півсферу — в такі хочеться завалитися і розслабитися.
Кухня і бар
Розробкою меню займався шеф-кухар Валерій Арустамян. У його скарбничці роки досвіду в закладах України та Німеччини.
Кухня європейська, зі східними (хумус) і американськими (бургери) акцентами. Найближчим часом в меню планують додати сніданки та бізнес-ланчі. А поки що можна спробувати закуски, основні і гарячі страви.
У барному меню — відмінний вибір чистого алкоголю: вина, ігристе, вермут, коньяк, віскі, текіла, ром і ін. До алкоголю можна і деколи навіть потрібно просити лід. Коктейльна карта в основному складається зі знайомої класики. Є й кілька авторських коктейлів, арсенал яких планують розширити.
Must try:
- Сир, запечений в тісті філо з індійським чатні — 120 грн
- Сочевичний крем-суп з беконом — 50 грн
- Салат з тигровою креветкою і апельсиновим чилі соусом — 120 грн
- Філе міньйон з фініково-винним соусом і смаженою молодою картоплею — 269 грн
- Aperol Spritz — 120 грн
- Cosmopolitan — 120 грн
- Old Fashioned — 120 грн
- Mohito — 120 грн
Розваги і плани
По п'ятницях в закладі грає діджей. З розваг планують трансляції футболу і гри в "Мафію".
Адреса: вул. Саксаганського, 89А
Телефон: (068) 100 89 89
Автор: Ніна Дей; Фотографії: власність закладу