Гамарджоба, генацвале, – зустрічають на порозі KALAKI доброзичливі грузини з хмільною посмішкою. “Гість – від Бога”, - кажуть вони та запрошують влаштуватись на м`яких диванах, почавши з келиху прохолодного сапераві. Погоджуючись на вино, усвідомлюєш – залишишся на весь вечір, адже тут як вдома, а вдома завжди добре.
RestOn побував в новому ресторані та дізнався що пробувати й чим надихатися - читайте далі в огляді.
Концепція
Автори задумали це місце не просто як черговий ресторан, де можно спробувати грузинську кухню, але як справжній дім грузинів, де відчуваєш себе частиною великої сім`ї біля теплого вогнища. Щедра гостинність – ключове в KALAKI, тому тут дуже часто працюють до останнього гостя, допоки він не буде ситим та абсолютно щасливим.
Локація
Новий грузинський ресторан у вигляді маленької садиби KALAKI відкрився за адресою пр-т Павла Тичини, 7 у мальовничому куточку Києва – на Березняках. Найближчі станції метро – Лівобережна та Осокорки.
Інтер'єр
В Kalaki панує аутентична атмосфера гордої та гостинної Грузії, тому її атрибутика в кожній деталі простору.
Під ногами - яскраві килими, на стінах – зображення національних героїв, душевні сімейні фотографії та яскраві картини в грузинському характері. Колориту додають великі печі, відкритий мангал, де можна побачити як готується твоя страва та товсті овечі шкури. А ще - старовинний глиняний посуд та дерево, що дуже характерно для сімей гірської Аджарії.
У стінах Kalaki відчуваєш усю міць вікових традицій та сімейних зв`язків братнього народу!
Меню
Душа KALAKI – кухня. Шеф-кухар ресторану Георгій розказує, що готує з тих пір, як вперше взял ніж до рук. Сьогодні він з насолодою пригощає гостей м`ясом, хлібом із печі та вином – основою неповторної та багатогранної грузинської кухні.
Але перед тим як нагодувати, вам запропонують аперитив – жовту чачу, витриману в дубовій бочці. Це візитівка сонячної Грузії з неповторним смаком, що не на жарт підігріває апетит! А вже після міцної чачі вам принесуть соковитий хачапурі по-аджарськи та молодого баранчика, тільки що знятого з відкритого мангалу.
Чи варто нагадувати, що Грузія – істинна батьківщина вина, тому без ковтка червого або білого ваша трапеза не обійдеться. В KALAKI багата колекція вин на будь-який смак – від більш терпких Кахеті, Мукузані, Ркацителі та Сапераві до м`яких напівсолодких Хванчкара, Оджалеші, Піросмані.
Must try:
- Хачапурі по-аджарськи (500 г) - 95 грн;
- Чакапулі (300 г) - 110 грн;
- Кебаб із баранини (250 г) - 95 грн;
- Шурпа (300 г) - 75 грн;
- Хінкалі на вибір (замовлення від 4 шт) - 1 шт - 16 грн.
Просто приходь та лови момент, а Грузія сама все зробить!
Адреса: пр. Павла Тичини, 7
Часи работи: у будні - з 10:00 до 23:00, у вихідні дні – з 10:00 до останнього гостя