Стрічка Instagram вже переповнена чекінами на Великій Васильківській, 112, де кілька тижнів тому Bulldozer Group відкрив новий гучний проект — демократичний рибний ресторан з двозначною назвою Риба-Пила.
Концепція
Риба, яка пила і смачно їла. В меню — все краще, що може запропонувати море: від камбали, барабульки, саргана і бичків до ікри і живих устриць. Щоранку морепродукти і свіжий улов з перших рук доставляють прямо з Одеси. Щедрі порції і демократичні ціни.
Олександр Орлов, президент холдингу Bulldozer Group:
"Я хотів створити заклад, який позбавлений пафосу, але якому не чужа легка іронія, тому і назву дав таку жартівливу. Вона говорить сама за себе. "Риба-Пила" — це свіжа риба і хороше вино, нічого зайвого".
Розташування та інтер'єр
Новий фішбар міжнародного холдингу знаходимо по легкому морському бризу. Щочетверга шеф смажить чорноморські морепродукти на величезній шкарчащій сковороді в центрі залу.
Зайти можна через головні двері, відразу за якими стоїть великий льодовик зі свіжою рибою і морепродуктами. У фішбара свої рибалки по всьому узбережжю Чорного моря, тому свіжий улов везуть щодня прямими поставками з Одеси. Можна вибрати те, що подобається, і попросити приготувати на вогні, а можна забрати додому і вершити чудеса кулінарії самостійно.
Але набагато цікавіше потрапляти в зал Риби-Пили через вікна на всю стіну. Велика кількість дерева, бляшані банки, іржаві пилки і скелет кита під самою стелею. Що ви знаєте про брутальність?
Як тільки ви всередині — ви вже цілком і повністю занурені в атмосферу. Швидше за все, справа в плейлисті: про нього говорить все місто. Риба-Пила — це жарт, тому в ресторані звучить не лаунж, а хіти "Океану Ельзи", ВВ, Олі Полякової, Юри Шатунова і Сердючки.
Кухня
За кухню відповідає концепт-шеф Сергій Юрчишин. Він вважає, що краса в простому, домашньому. І закликає спрощувати. Тому в меню можна знайти усіма улюблені оселедець під шубою, сирники, биточки з тюлечки, оладки, які подають з печінкою тріски. Любителів всього колоритного точно порадують такі одеські хіти як котлети з щуки, фірмові рапани з картоплею, соте з мідій в помідорному соусі, в який дуже смачно мокати хрустку чіабатту.
Особливий розділ "рибальські манси" знайомить столичних гурманів зі стравами справжніх рибалок. Де ще в Києві знайдеш смажені риб'ячі голови, щоки, тельбухи з картоплею? Варто один раз спробувати, щоб закохатися.
Сергій Юрчишин, концепт-шеф Bulldozer Group:
"Свіжа, домашня, одеська. Все родом з дитинства. Коли моя мама вдома в Одесі смажила рибу, я навіть не ходив гуляти з пацанами у двір. Смажені мідії, карасики, форшмак, ікра... Я відчуваю цю кухню, я в ній виріс. Кожна страва в цьому меню — особлива".
Якщо немає часу зайти, все страви можна замовити з доставкою.
Бар
Підбираємося до найцікавішого — до бару. Взяти кегельний просекко? Якщо так, то до крижаного келиху аж просяться свіжі устриці. До речі, їх тут чотири види — Фін де Нормандія, Юма, Спесьяль і Чорна Перлина. Краще спробуйте все!
Що стосується вин, по-перше, обов'язково помилуйтеся величезною винною шафою і зніміть парочку сторіз. По-друге, відкрийте винну карту, тут ви знайдете як відомі позиції з різних регіонів світу, так і кращі сорти українського вина. Є і біодинамічні. На будь-який смак і будь-який настрій. А настрій буде відмінним, вже повірте нам!
Тут класно зібратися великою компанією в окремому залі і відсвяткувати день народження, адже риба пила і дарувала знижку іменинникам 20%.
Адреса: вул. Велика Васильківська, 112
Телефон: (068) 88 88 067