Догорає серпень, а разом з ним і літні відкриття. Цього місяця Київ поповнився на 9 закладів. Серед них — кафе з незвичайними боулами, рибний бар і кілька оригінальних кав'ярень. Запасайтеся нашим списком і сумуйте за літом в перші дні вересня в нових місцях.
Bali Bowl Cafe
Поки блогери і хіпстера радіють, розповідаємо, що в Києві вже на повну працює Bali Bowl Cafe. Це популярний на Балі формат. Боули — це овочеві або фруктові тарілки, щось на зразок салату з заправками, який не змішали, а розклали всі продукти по купках.
У меню боули з манго, ананасом, авокадо, овочеві з цукіні, морквою, бататом і багато інших.
З меню: спіруліна смузі-боул - 380 г/89 грн
Де: вул. Велика Васильківська, 14А
Коли: з 7:50 до 22:00
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): Bali Bowl на Великій Васильківській
Fujiwara Yoshi
Ресторан працює в тестовому режимі. Засновник, Йошихиро Фудзівара, каже, що це найбільший японський ресторан в Україні. Це вже другий заклад мережі в столиці. Авторське меню від шефа — це з'єднання японської класики зі зрозумілою смакової інтерпретацією.
Де: вул. Драгомирова, 11
Коли: з 11:00 до 23:00
Фіш-бар Риба-пила
Бренд-шеф закладу Сергій Юрчишин сам з Одеси, тому якщо ви не доїхали туди, то атмосферою міста можна перейнятися в ресторані. В меню більше 100 позицій з риби і морепродуктів: і карасі, і мідії, і тюлька, і все, що душа забажає. Концепція закладу — проста зрозуміла їжа, як у улюбленої бабусі.
З меню: бутерброди з тюлькою — 55 грн, уха по-одеськи — 120 грн, пельмені зі щукою — 135 грн
Де: вул. Велика Васильківська, 112
Коли: з 10:00 до 24:00
Ресторан Маяк
Новий розкішний ресторан на Дніпровській набережній. Більше не потрібно їхати в центр, щоб добре відпочити. У заклад близько 500 посадочних місць, є де розгулятися. Акцент в меню — морепродукти. Шеф-кухар Олександр Абрамов модернізував знайомі страви, вийшло дуже цікаво. Наприклад, голубці з крабом — таке треба обов'язково варто спробувати!
З меню: фірмовий суп з морепродуктами — 400 г / 358 грн, різотто з рапанами — 225 грн, креветки на грилі — 145 грн
Де: Дніпровська набережна, 2
Коли: з 12:00 до 23:45
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): ресторан "Маяк" на Дніпровській набережній
ReberBar
На чому зробили акцент, зрозуміло з назви — тут подають ребра і українське крафтове пиво. У майбутньому планують заманювати гостей діджеями і джаз-бендами. Меню просте і зрозуміле: реберця, курячі крильця, супи і бургери. Є і десерти: наполеон, чізкейк і т.д.
З меню: фірмові свинячі ребра — 220 грн, пшеничні чіпси з рваною свининою — 120 грн, тріска в пивному клярі з картопляними часточками — 130 грн
Де: вул. Велика Васильківська, 13/1
Коли: з нд по ср з 11:00 до 23:00, з чт по сб з 11:00 до 02:00
Travel Cafe
Це новий формат для Києва — заклад відкрили на базі туристичного агентства. Тут є абсолютно все для того, щоб надихнути на подорожі. Навіть в меню позиції з різних країн: португальська десерт, французький киш, італійський еклер.
Де: вул. Шота Руставелі, 26
Коли: з 09:00 до 20:00
MeiWei на Русанівці
Це вже п'ятий ресторан паназіатської кухні в Києві. Концепція проста — формат міського кафе, з просторим залом і відкритою кухнею. У меню представлені традиційні страви: рис, локшина, спрінг-роли і дім-сами. А в обідню пору, з 12:00 до 16:00, діє бізнес-ланч за ціною 119 грн.
Де: Русанівський бульвар, 1А
Коли: з 08:00 до 23:00
Кав'ярня Zapahh
Заклад дуже маленький і більше підійде для тих, хто бере каву з собою. Але для "посидіти" є 6 місць на літньому майданчику. У кавовому меню класичні напої, а також два фірмових — солона карамель і чорна смородина.
Де: вул. Басейна, 2А
Коли: з 08:00 до 22:00
Кафе Gemini Roastery
Децентралізація ресторанної культури в Києві радує. Це кафе відкрилося недалеко від станції метро "Либідська". Крім кавової карти, в якій класика і альтернатива, в закладі є повноцінне меню. Можна перекусити основними стравами (медальйони з телятини, шаурма з куркою), замовити піцу і круасани.
Де: вул. Антоновича, 172
Коли: з 09:00 до 22:00