З кожним днем Київ все більше нагадує фінську парну, але замість банного віника всім хочеться «прикластися» до чогось холодного і, бажано, смачного...
Редакція RestOn не стала винятком: знемагаючи від спеки і тікаючи від тополиного пухопаду, ми сховалися від червневого сонця в затишному і прохолодному «Monkey Nice Cream» - першому в Україні кафе, де подають криогенне морозиво, унікальні десерти і дуже смачну каву. Всі подробиці нашого візиту - в нашому огляді!
Локація
Русанівська набережна все більше перетворюється в мекку для гурманів, так як тут можна знайти ресторан на будь-який смак і гаманець. Саме тут за адресою Русанівська набережна, 4 знаходиться кафе-кондитерська «Monkey Nice Cream».
Орієнтир: супермаркет «Фуршет».
Концепція
Ідея створення кафе-кондитерської «Monkey Nice Cream» і її реалізація належить Володимиру Чернявському. Економіст за дипломом і гурман в душі, він з дитинства дуже любить морозиво, пробував його в різних країнах світу і жалкував, що в Україні цей десерт не роблять настільки смачним, як за кордоном. Через роки, його любов до морозиву трансформувалася в бізнес-план по створенню власної кафе-кондитерської.
Спочатку «Monkey Nice Cream» замислювався як місце, де буде подаватися тільки морозиво. Але так як заклад працює цілий рік, а морозиво - сезонний продукт, було прийнято рішення додати в меню інші унікальні десерти. Таким чином, Володимир Чернявський не тільки «застрахував» «Monkey Nice Cream» від нестачі клієнтів в холодну пору року, але і порадував любителів солодкого новими десертами!
Інтер'єр
«Monkey Nice Cream» - невеликий затишний заклад, інтер'єр якого виконаний в кращих традиціях київських кав'ярень і кондитерських.
Дерев'яні столи, світлі стіни, мотивуючі картини на них, зручні м'які меблі, виконані в приглушених відтінках, жива зелень... Все зрозуміло і звично. Але це і добре, адже в кафе люди приходять не за яскравим запам'ятовуючим інтер'єром, а, в першу чергу, за оригінальними смаками і новими гастрономічними враженнями, яких в «Monkey Nice Cream» більш ніж достатньо!
Меню
Незважаючи на те, що «Monkey Nice Cream» - це кафе-кондитерська, тут є не тільки солодкі страви. Рекомендуємо спробувати ситний і смачний киш «Лорен» зі шпинатом і руколою (69 грн) або ж з курячою грудкою і беконом (69 грн), а також оригінальний тарт з горіхами і солоної карамеллю (59 грн).
Якщо ж ви прийшли в «Monkey Nice Cream» за солоденьким, зверніть увагу на тарт з маракуйей і маскарпоне, полуничний або ж лимонний з меренгою (все по 69 грн), а також асорті з 5-ти чізкейків в банці за 285 грн.
Особливість:
Всі тарти в діаметрі - 9 см. Їх можна замовити не тільки в самому кафе, але також і «на винос».
Безумовно, в меню «Monkey Nice Cream» є тарту, чизкейки, киш і інші ласощі, які гідні вашої уваги. Але все-таки «коронною стравою» цього місця є морозиво, приготовлене на азоті.
Чому було обрано саме такий екзотичний спосіб приготування? Тут все просто - справа в смаку. Завдяки екстремально низьких температур, морозиво замерзає буквально за хвилину, набуваючи м'який кремовий смак, який ні з чим не переплутаєш. Ми б порівняли поїдання такого десерту з невагомою хмаркою, яка дарує таку бажану (особливо в літню пору року) цілющу прохолоду і залишає після себе приємний кремовий післясмак.
Смакові якості - дивують і захоплюють, як і сама подача десерту. Морозиво готується на заваренній вручну основі, заморожується за допомогою азоту прямо при вас і подається з домашньою вафлею.
Нам особливо сподобалися вершкове морозиво з арахісом і солоною карамеллю (79 грн) і медова лаванда (69 грн). Рекомендуємо їх не тільки ласунам, а й просто гурманам - нічого подібного ви не пробували!
Must try:
- Чізкейк в банці «Ожина-Розмарин» за 59 грн;
- Чізкейк «Еппл Пай» за 59 грн;
- Дакуаз за 69 грн;
- Тарт «Баноффі» за 69 грн;
- Тарт «Лавандовий» за 59 грн;
- Морозиво з бананом, вершками і шоколадом за 79 грн;
- Вершкове морозиво з ягідним кулі і маршмеллоу за 79 грн;
- Сорбет дня за 69 грн.
Адреса: Русанівська набережна, 4