Один заклад - це добре, а два - ще краще! Так ми, редакція RestOn, подумали й вирішили розповісти вам відразу про два заклади замість одного! Сьогодні під нашим гастрономічним прицілом опинилися Hanami Restaurant&bar на Софіївській Борщагівці й на Академмістечку.
Незважаючи на те, що це ресторани однієї мережі, в них є істотні відмінності, про які потрібно знати кожному столичному гурману. Всі подробиці нашого подвійного food-розслідування - в новому огляді!
Локація
Hanami Restarant&bar - це мережа ресторанів. На сьогодні в Києві відкриті й повноцінно функціонують два заклади. Перше розташоване за адресою вулиця Івана Франка, 6 (Софіївська Борщагівка). Ресторан працює більше трьох років і з задоволенням приймає гостей з усіх куточків Києва.
Другий заклад відкрився відносно недавно за адресою проспект Академіка Палладіна, 16 (м. Академмістечко), ось уже чотири місяці радує гурманів авторськими стравами.
Концепція
Hanami - японське свято милування квітучою сакурою. Нескладно здогадатися, що спочатку однойменний ресторан підкорював гастрономічні простори Києва в якості суші-бару. Але з часом стало зрозуміло - однієї Японії мало для того, щоб завоювати серця норовливих киян. Так в меню почали з'являтися європейські страви, а концепція ресторану - змінилася.
Сьогодні обидва ресторани Hanami Restarant&bar гармонійно поєднують в собі Азію і Європу, радуючи гостей великими порціями ідеально приготовлених страв. Примітно, що, незважаючи на однакову кухню, сервіс і підходи, в Hanami на Софіївській Борщагівці гості більше замовляють японські страви (переважно роли), а ось на Академмістечку гурманам полюбилася європейська кухня (бургери й салати).
Інтер'єр
Поєднання Японії та Азії знайшло своє відображення не тільки в меню, але і в інтер'єрі Hanami. Ресторан на Софіївській Борщагівці - більш домашній. Це триповерховий заклад із загальною посадкою 100 чоловік, де кожен гість відчуває себе як вдома.
Hanami на Академмістечку - більш сучасний, європейський і «пророблений» з точки зору дизайну. Це двоповерховий ресторан, загальна посадка якого - 160 осіб. Переважний матеріал - натуральне дерево. Зручні дивани, яскраві крісла, що нагадують трон, багато дерева та приглушене освітлення роблять інтер'єр зручним і комфортним для гостей.
Особливість
В обох ресторанах є місце, відведене для дозвілля дітей, а по п'ятницях в Hanami на Академмістечку грає діджей.
Кухня
Якість - це головний принцип роботи обох ресторанів. У мережі Hanami Restarant&bar йому приділяють особливу увагу, причому на всіх етапах роботи: починаючи від прийому товару і закінчуючи подачею готового блюда на стіл. Продукти закуповуються тільки найкращі та тільки від відомих брендів. Дешевих аналогів тут ніколи не було й не буде, так як хороша репутація для Hanami Restarant & bar найважливіше. Завдяки такому підходу ресторани Hanami пригощають гостей тільки найсмачнішими стравами з найсвіжіших продуктів.
Кухня закладу переважно японська, але без догляду в автентику. Замість традиційних смаків країни висхідного сонця тут переважають ближчі для українців європейські акценти. Меню - регулярно допрацьовується, смаки страв - поліпшуються, сезонність - присутня. Середній час подачі страв: 10-15 хвилин.
Hanami Restarant&bar приємно здивував нас достатком суші-ролів. Тут їх представлено 80 різновидів на будь-який смак, колір і гаманець. Гарячі, веганські, з куркою, рибні, традиційні, запечені... Ми трохи розгубилися від такого достатку - хотілося спробувати все!
Після довгих роздумів і не без допомоги офіціанта ми зупинили свій вибір на ролі «Чізу» (107 грн./188 грам) з беконом, вершковим сиром, помідором, червоною ікрою і сиром пармезаном. Наш вердикт - це самий «сирний» рол з усіх, які нам доводилося куштувати.
Звичайно ж, бути в суші-барі й не замовити найпопулярніший в світі ролл-дракон - це гастрономічний гріх. Ми «грішити» не стали й замовили класичний «Червоний дракон» (128 грн./221 грам) з лососем, креветками, японським майонезом, болгарським перцем, огірком і лоло Бьондо. Традиційно, зрозуміло і смачно.
Ще один наш вибір - гарячий рол «Унагі хот» (117 грн./230 грам) з вугром, червоною ікрою, вершковим сиром і авокадо, який подається в сухарях панко з унагі соусом. Це дуже смачно! Ситне універсальне блюдо з нейтральним смаком, яке сподобається абсолютно всім.
Так як ресторани Hanami пропонують своїм гостям мультинаціональні страви, ми не могли собі дозволити розповісти вам тільки про японську кухню, яка, безперечно, тут просто прекрасна. Окремої уваги також заслуговують оригінальні салати та бургери з європейського блоку.
Нас приємно порадував салат «Бенісіо сарада» (141 грн./245 грам). Це цікаве блюдо з лососем, вершковим сиром, міксом салатів, помідором, кропом і лимоном, який має солодкуватий смак і виглядає ну просто дуже апетитно! Але по-справжньому нас здивував салат «Цезар» (116 грн./300 грам) з авторським рецептом. У ресторанах Hanami він складається з курячого філе, салатів айсберг і фризі, грінок, яйця і сиру пармезану. Смак у такого блюда досить специфічний, але безперечно цікавий.
Звичайно ж, ми не могли оминути своєю увагою бургерне меню ресторанів Hanami. По-перше, всі бургери - чорні, по-друге - котлета вражає своїми серйозними обсягами та смаком, по-третє, ціна дуже приємно радує. Судіть самі: де ще ви зможете замовити «Вeef burger» з мармуровою яловичиною (Рибай), справжнім сиром «Чеддер», червоною маринованою цибулею, свіжою руколою, помідором, м'якою булкою і авторським соусом за 175 грн? А «рибний» варіант зі свіжим лососем і салатом айсберг обійдеться вам в 140 грн! Бургери подаються з додатковим соусом та картоплею фрі.
Щедрі порції - відмінна риса ресторанів Hanami. Обсяг страв дійсно вражає - голодним тут точно ніхто не залишиться! З ресторану на Софіївській Борщагівці можна замовити доставку страв по Софіївській Борщагівці та Вишневому. На Академмістечку доставки поки немає, але планується.
Ситній кухні - напої до пари. З безалкогольних можна вибрати варіації на тему кави, морси, узвари та лимонади. Особливо рекомендуємо останні (45 грн./450 мл.), ви будете здивовані їх бурляще-киплячою подачею.
Барна карт в ресторанах Hanami теж приємно вражає - це 60 позицій на будь-який смак. Вино, джин, текілла, ром, лікери, віскі, горілка, коньяк, вермут, настойки - є абсолютно все! Коктейлі - поки тільки класичні, але нам по секрету повідомили, що вже зараз активно ведеться робота зі створення авторської лінійки. Так що будемо чекати з нетерпінням! Цінова політика на алкоголь - дуже лояльна. Наприклад, келих вина вам обійдеться від 45 грн. до 60 грн., а ціна за пляшку не перевищує 700 грн.
Спеціальні пропозиції:
- З 09:30 до 12:00 діє меню сніданків від 35 грн. до 69 грн. (тільки в Hanami на Академмістечку).
- З 12:00 до 16:00 - бізнес-ланчі: 2 страви за ціною 75 грн., 3 страви - за ціною 99 грн. (Тільки в Hanami на Академмістечку).
- 10% знижки + рол Філадельфія в подарунок для іменинників.
- Для компаній від 4-х гостей - пляшка вина в подарунок.
- -15% на банкети. Послуга cork fee при замовленні від 500 грн./чол.
- Кальян - від 150 грн. (звичайний тютюн), 220 грн. - преміум.
Must try:
- «Том-ям з морепродуктами» за 86 грн./320 мл.;
- Салат із креветками та сирними чіпсами за 159 грн./210 грам;
- Сет «Юмі» за 714 грн./1617 грам;
- «Big beef burger» за 221 грн.;
- Коктейль «Мохіто» 80 грн./50 мл.
Середній чек: 300 грн. (2 страви + напій).