Укр
+38 (044) 384 49 34
+38 (050) 900 34 93 +38 (044) 384 49 34

Food pairing: весняні тренди в їжі в Україні

Однозначно, поняття трендів останнім часом вийшло далеко за рамки наших аутфітів та стилів музики. Ми дізналися, про які віянні говорять світові гастроентузіасти та ділимося з вами своїми думками про те, з чим точно варто познайомитись цієї весни.

Comfort Ukrainian/Local Food

Тренд на комфортну, зрозумілу та просту їжу не новий, але точно не здає своїх позицій. Зараз ми бачимо, як він тільки укріплюється в Україні: столиці, як провідний хаб гастрономічних новинок, буквально обростає закладами, що спеціалізуються на комфортній та локальній їжі.

Food pairing: весняні тренди в їжі в Україні

 

Comfort Food чудово себе проявить просто зараз, допомогаючи їдокам відкрити для себе усі приховані можливості локальних продуктів у такі складні періоди міжсезоння, як рання весна.

Тож на цей тренд точно варто звернути увагу тим, хто любить смачну, поживну та цікаву їжу.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): українська кухня без стереотипів у закладі "100 років тому вперед"

 

Tea Pairing

Міленіали вживають менше алкоголю, ніж їх батьки: у наш час "не п’ю" вже не звучить, як виклик традиціям та загроза парадигмі мислення. Тому на арену виходять безалкогольні напої та їх комбінації зі стравами.

Food pairing: весняні тренди в їжі в Україні

 

Рекомендуємо звернути увагу на комбінацію страв з чаями. Як відомо, останніх зараз налічують сотні видів. Серед них є як звичні нам "прості" смаки, так і складніші нотки, подаровані листкам процесом ферментації.

Тож обов’язково занурьтесь у вільний час у чудовий новий світ тонізуючого безалкогольного напою, що доповнить і сніданок, і діловий ланч.

Fermenting

До речі, про ферментацію. Вана зараг - королева гастроекспериментів. За допомоги цього способу обробки продуктів, страви, що вже стали звичними, можуть заграти для нас новими відтінками смаків та ароматів.

Крім того, ферментація дуже корисна для відновлення деяких функцій організму. Наприклад, ферментовані продукти допомагають нашій системі травлення почуватись краще, а значить - позитивно впливають і на наш імунітет, самопочуття та зовнішній вигляд.

Food pairing: весняні тренди в їжі в Україні

 

Щоб не лякати вас складними словами, ділимося списком доступних ферментованих продуктів та закладів, де їх можна знайти:

  • Пян Се Бар: квашена капкста. Так-так, та морква "по-корейскьки" та капуста кімчі можуть добряче допомогти вам у період міжсезоння.
  • Smorrebrod: маринований лосось, мариновані та слабосолоні овочі. Для північних країн ферментація завжди була одним з основних способів приготування та збереження продуктів. Тому у пошуку автентичних поєднань варто звернутися саме до носіїв "північного коріння"!
  • KOYA: місо. Основний інгредієнт багатьох улюблених страв японської кухні - ферментована паста з соєвих бобів та ячменю.

 

#MeatlessMonday

Інтаграм у 2019-му - основний постачальник трендів. Саме так вийшло і з хештегом, що закликає відмовитись від страв з м’яса по понеділках. Не тільки через етичні міркування, і й щоб трохи урізноманітнити свій раціон. Користувачі, які слідують цьому руху, діляться на своїх сторінках рецептами та роздумами про харчування.

Food pairing: весняні тренди в їжі в Україні

 

І, якщо ідея відмовитись від м’яса навіть на один день для вас ще за гранню розуміння, рекомендуємо звернути увагу на іншу сторону цього тренду - осознаність у харчування. Розуміючи, що і як ми їмо, ми допомагаємо не тільки відкрити для себе більше органолептичних особливостей страв, але і допомагаємо власному організму.

Пам’ятайте, що з-за столу треба вставати з відчуттям легкого голоду та повного морального задоволення:)

Дякуємо за увагу та бажаємо хорошого дня!

 

Автор: Аня Струк; Фотографії: Internet
Огляд
22.03.19
525
Рейтинг: 5,00
Всього оцінок: 1

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
comments powered by Disqus
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час: