Однозначно, поняття трендів останнім часом вийшло далеко за рамки наших аутфітів та стилів музики. Ми дізналися, про які віянні говорять світові гастроентузіасти та ділимося з вами своїми думками про те, з чим точно варто познайомитись цієї весни.
Comfort Ukrainian/Local Food
Тренд на комфортну, зрозумілу та просту їжу не новий, але точно не здає своїх позицій. Зараз ми бачимо, як він тільки укріплюється в Україні: столиці, як провідний хаб гастрономічних новинок, буквально обростає закладами, що спеціалізуються на комфортній та локальній їжі.
Comfort Food чудово себе проявить просто зараз, допомогаючи їдокам відкрити для себе усі приховані можливості локальних продуктів у такі складні періоди міжсезоння, як рання весна.
Тож на цей тренд точно варто звернути увагу тим, хто любить смачну, поживну та цікаву їжу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): українська кухня без стереотипів у закладі "100 років тому вперед"
Tea Pairing
Міленіали вживають менше алкоголю, ніж їх батьки: у наш час "не п’ю" вже не звучить, як виклик традиціям та загроза парадигмі мислення. Тому на арену виходять безалкогольні напої та їх комбінації зі стравами.
Рекомендуємо звернути увагу на комбінацію страв з чаями. Як відомо, останніх зараз налічують сотні видів. Серед них є як звичні нам "прості" смаки, так і складніші нотки, подаровані листкам процесом ферментації.
Тож обов’язково занурьтесь у вільний час у чудовий новий світ тонізуючого безалкогольного напою, що доповнить і сніданок, і діловий ланч.
Fermenting
До речі, про ферментацію. Вана зараг - королева гастроекспериментів. За допомоги цього способу обробки продуктів, страви, що вже стали звичними, можуть заграти для нас новими відтінками смаків та ароматів.
Крім того, ферментація дуже корисна для відновлення деяких функцій організму. Наприклад, ферментовані продукти допомагають нашій системі травлення почуватись краще, а значить - позитивно впливають і на наш імунітет, самопочуття та зовнішній вигляд.
Щоб не лякати вас складними словами, ділимося списком доступних ферментованих продуктів та закладів, де їх можна знайти:
- Пян Се Бар: квашена капкста. Так-так, та морква "по-корейскьки" та капуста кімчі можуть добряче допомогти вам у період міжсезоння.
- Smorrebrod: маринований лосось, мариновані та слабосолоні овочі. Для північних країн ферментація завжди була одним з основних способів приготування та збереження продуктів. Тому у пошуку автентичних поєднань варто звернутися саме до носіїв "північного коріння"!
- KOYA: місо. Основний інгредієнт багатьох улюблених страв японської кухні - ферментована паста з соєвих бобів та ячменю.
#MeatlessMonday
Інтаграм у 2019-му - основний постачальник трендів. Саме так вийшло і з хештегом, що закликає відмовитись від страв з м’яса по понеділках. Не тільки через етичні міркування, і й щоб трохи урізноманітнити свій раціон. Користувачі, які слідують цьому руху, діляться на своїх сторінках рецептами та роздумами про харчування.
І, якщо ідея відмовитись від м’яса навіть на один день для вас ще за гранню розуміння, рекомендуємо звернути увагу на іншу сторону цього тренду - осознаність у харчування. Розуміючи, що і як ми їмо, ми допомагаємо не тільки відкрити для себе більше органолептичних особливостей страв, але і допомагаємо власному організму.
Пам’ятайте, що з-за столу треба вставати з відчуттям легкого голоду та повного морального задоволення:)
Дякуємо за увагу та бажаємо хорошого дня!