Знаєте, бувають випадки, коли ресторан хороший, і з кухнею проблем немає, обслуговування нічого, а ось люди все одно його не люблять. Таке трапляється, коли в закладу проблеми з позиціонуванням, концепцією. Так ось у CHO bar з цим проблем взагалі немає! Заклад відкрився зовсім недавно, але вже встиг завоювати своїх гастро-фанатів.
Редакція порталу RestOn вирішила дізнатися, в чому ж феномен цього закладу. Ми прийшли в паназійський ресторан CHO bar із візитом, оцінили інтер'єр, спробували кухню - і готові ділитися своїми враженнями!
Ресторан паназіатської кухні CHO bar знаходиться в Шевченківському районі за адресою вулиця Івана Франка, 16/2. Вам необхідно обійти зліва будівлю бібліотеки імені Адама Міцкевича, на якій розміщений адресний покажчик, - і ви побачите стильну із підсвіткою на білому кольором вивіску ресторану CHO bar.
Творець ресторану, бізнесмен Ігор Соболь розповів, що ідея відкрити паназійське бістро відвідала його в Лондоні. Зайшовши до одного з таких закладів, він подумав про те, що в Україні зовсім немає місць, де можна поїсти китайську (та й взагалі азіатську кухню) за невеликі гроші. Будучи фанатом китайської кухні, він вирішив, що це чудова ідея для нового ресторану в Києві - і не помилився!
Ідея назвати свого ресторанного "первістка" CHO bar також не випадкова. У перекладі з японської cho означає "метелик", він символізує легкість буття, надію на те, що все буде добре й позитивно. Але це не єдина символіка в назві ресторану!
Мало хто знає, але біля підніжжя Гімалаїв (в Катманду) є невелике поселення, яке називається Chobar. У ньому живуть щасливі, завжди усміхнені люди - Ігорю захотілося перенести частинку цього первозданного щастя в серце української столиці.
Ідея ресторану - всі найсерйозніші справи відбуваються з легким серцем!
CHO bar складається з трьох залів, інтер'єр кожного з яких виконаний в своєму власному самобутньому стилі.
Перший зал розташовує до прийому їжі і повноцінного відпочинку - це великий простір, виконаний в насиченому сливовому і яскравому зеленому кольорах.
М'які диванчики, приглушене світло, брендовані столи з натуральної деревини, світильники у вигляді величезних метеликів на стелі - все сприяє тому, що в цьому залі дійсно дуже комфортно перебувати. Саме тут кожен четвер, п'ятницю і суботу проходить pre-party bar за участю відомих столичних діджеїв і зірок R&B.
Особливість залу
Живий мох на стінах - скандинавська технологія, яка була успішно реалізована в CHO bar. Завдяки їй інтер'єр набуває яскравих акцентів, а жива зелень незмінно радує гостей закладу.
Другий зал - лаунж. Невелике приміщення, де збираються любителі покурити кальян і випити коктейль. Це місце ідеально підходить для тих, хто цінує самотність, спокій і затишок, а скляна стіна з плавно подорожуючими в ній бульбашками так взагалі здатна зупинити час і розчинити гостя в хвилях повного релаксу.
Особливість залу
Одна стіна лаунж-залу декорована барвистими дерев'яними метеликами. За легендою, того, хто знайде два однакових метелика на цій стіні, очікує удача і гарний настрій.
Третій зал - це місце для бізнес-зустрічей. Саме тихе приміщення, де можна спокійно провести переговори і усамітнитися. Одна зі стін залу оформлена деревиною, що тільки підкреслює відчуття якогось спокою і затишку, які не покидають гостей ресторану.
Кожен гість залу може проявити свою фантазію і спробувати розгадати, що ж нагадує декорований яскравими химерними круглими фігурками стеля цього залу. У нас таке дизайнерське рішення асоціювалося з лататтям на воді, але, можливо, ви побачите щось своє?
Особливість залу
Вхід до зали оформлений летящими в одному напрямку метеликами, які ніби запрошують слідувати за ними прямо до джерела релаксу і затишку.
Барвисті метелики ідейним лейтмотивом проходять через весь заклад таким чином, щоб кожна деталь інтер'єру CHO bar стала частиною єдиного концепту і несла свій посил гостям закладу.
В меню переважають прості, смачні й всім зрозумілі азіатські страви. Супи місо і фо, кукурудзяний крем-суп, соковита качка по-пекінськи, локшина wok з телятиною і бобовим соусом, смажені вареники гедзе, тунець татакі, телятина зі спаржею та рисом, спринг-роли і т.і. Особливе місце в меню ресторану займають унікальні бургери.
На окреме слово заслуговують страви з морепродуктів і свіжої риби, а саме - суші й сашимі. Для них продукти закуповуються у перевірених постачальників щодня невеликими порціями і тільки в свіжо охолодженому вигляді. Таким чином, якість використовуваних в CHO bar риби й морепродуктів завжди гідно найвищої оцінки, а страви мають відмінний смак.
Must try
Гьодза з телятиною за 75 грн
Суп із кокосового молока, тамаринду і м'яти з качкою за 100 грн
Лосось су-вид в місо соусі в банановому листі за 200 грн
Мангове морозиво з лікером за 30 грн
Чай зі смородини за 70 грн
Глінтвейн за 60 грн
Що ж стосується барної карти, то вона в CHO bar складається з класичних і сучасних коктейлів. Карта налічує близько 50 позицій.
CHO bar - це місце для всіх, адже кожен гість тут знайде для себе щось особливе, близьке по духу, "рідне" - і обов'язково повернеться за своєю порцією щастя і легкістю метеликів!
Адреса: вул. Івана Франка, 16/2
Час роботи: з 11.00 до 23.00
Автор: Світлана Єфімець
Фото: власність закладу