Осінь закінчується - це трохи сумно, але скільки відкриттів вона нам принесла! Особливо в ресторанній сфері. Супердемократичні і фешенебельні, м'ясні та дієтичні, з ароматом кави та свіжоспечених пиріжків - всі вони такі різні і такі прекрасні! Швидше дивіться, де ви ще не встигли побувати.
Dogz&Durgerz
Ресторани Діми Борисова відкриваються один за іншим. У новому Dogz&Durgerz на Печерську є єдине - і дуже важливе - правило: зробити вам швидко, смачно і за 1 євро (втім, як і у всіх закладів). Судячи з непрекращающемуся напливу гостей, хлопцям поки все більш ніж вдається.
Must try:
- Голий ЗСЖ бургер з подвійною котлетою - 39 грн;
- Пиріг з яблуками - 29 грн;
- Устриця з лимоном - 29 грн.
Де шукати: вул. Є. Гуцала (колиш. Кутузова), 3
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діма Борисов закриває "Барсук" і відкриває три нових ресторани
11 Mirrors Rooftop Restaurant & a World Class Bar
На 11 поверсі дизайн-готелю 11 Mirrors відкрився фьюжн-ресторан від Володимира Кличка і Руслана Олексенко. Дивовижний краєвид на місто з руфтопів, суцільно авторські страви, фрагменти Азії в кожній деталі інтер'єру і багатюща барна карта - ми за різноманітність, тому вердикт такий: терміново туди! Зверху краще.
Must try:
- Салат "Цезарь";
- Борщ;
- Київський торт.
Де шукати: Б. Хмельницького, 34а
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Кличко відкрив свій перший ресторан в самому серці Києва
Mushlya Bar
Новий seafood-формат на головній і самій багатолюдній вулиці столиці. Підходить всім, особливо закоханим в морепродукти. Вино і устриці, вермут і мідії, соковиті бургери і розноситься по залу хруст багета. Ціна питання незмінна - хтось раніше сумнівається, що в Києві можуть нагодувати за 1 євро?
Must try:
- Бургер Surf Turf з м'ясом і хрусткими креветками - 39 грн;
- Морські равлики-булот з соусом коктейль - 39 грн;
- Каструлька мідій у вершковому соусі з теплим багетом - 39 грн.
Де шукати: Хрещатик, 25
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце: seafood Mushlya Bar на Хрещатику - все по 39 грн
Оселедцева
Творці мережі крамниць "Чорноморка" порадували в листопаді ще однією точкою на Подолі - оселедцевих. Вона розташувалася в підвальному приміщенні Чорноморки на Подолі. Головна її особливість - вона цілодобова. У меню понад 30 видів оселедця, тюльки, хамси, макрелі і інших рибних різноманітної. Копчений форшмак, вінегрет з тюлькою, биточки з оселедця... І навіть пиріг з тюльки.
Must try:
- карпаччо з оселедця - 73 грн;
- форшмак - 58 грн;
- рибний пиріг з тюлечкі з рисом і грибами з томатним соусом - 73 грн.
Де шукати: Ярославська, 5/2
Escobar
Нічого спільного з вусатим чоловіком. "Прихований" бар на Ярославому валу радує кращим в місті мохіто (з автентичним кубинським рецептом, в відерці!) і нескінченними гастрозадоволенями. Шедеври середземноморської, аргентинської, мексиканської кухонь - можете залишити закордонний паспорт вдома, помандруємо і так.
Must try:
- Чилі кон карне;
- Емпанадас;
- Кесаділья.
Де шукати: Ярославів Вал, 21/20
Warhol Bar
Авторські коктейлі і густий кальянний дим - як добре, що таких місць стає все більше! Столичні chillers, hustlers і інші, відкривайте для себе нову локацію! Доброзичливі і чуйні бармени зовсім точно знають, що вам потрібно сьогодні. І потрапляють завжди в десяточку.
Must try:
- Тартар з телятиною;
- Коктейль Liche lie на основі білого вина і віскі.
Де шукати: Бутишев провулок, 19
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Арсенальної відкривається концептуальний кальян-бар на честь Енді Уорхола
Egoist restaurant
Культовий "Егоїст" повертається! Тепер тут все по-новому. Крім, мабуть, бездоганно високих вимог до кухні, помірного лиску і приголомшливої чуйності до будь-якого бажання гостей.
Must try:
- Мікс-салат з Арінчіні, виноградом і фісташкой - 270 грн;
- Запечений сібас з овочами в прованському стилі і смаженим кус-кусом - 420 грн;
- Різотто з телячою щокою - 350 грн.
Де шукати: Московська, 44/2
CNTR Restaurant&Entertainment
Днем бізнес-зустріч, ввечері коктейль з подругою під живу музику, вночі - всі інші коктейлі (скільки душа забажає) і караоке - все це можна робити в одному і тому ж місці, could you imagine? І нехай весь світ зачекає.
Must try:
- Бульйон з дієтичного фазана з міні-тартелліні і шпинатом - 150 грн;
- Лавандові равіолі з дієтичним м'ясом кролика і соусом крем-пармезан - 180 грн;
- Фуа-гра з пашированною грушею з ваніллю і ягідним соусом - 320 грн.
Де шукати: Льва Толстого, 57
Пиріжкова "Тітка Клара"
Тепер і на Солом'янці. М'які пиріжки з апетитною начинкою завжди поруч, де б ви не були! Чуєте цей аромат свіжої випічки? Скоро він рознесеться по всьому-всьому місту. І це не може не радувати!
Must try:
- Пиріжок з телятиною - 19 грн;
- Пиріжок з персиком - 12 грн;
- Пиріжок з маком - 11 грн.
Де шукати: Солом'янська площа, 2
Sam's Steak House Prime
Дерев'яні меблі, соляні колони (облизувати не потрібно), світильники з рогів бика - ось як виглядає другий Sam's Steak House. Що стосується м'ясних питань - українське? Американське мармурове? Японське вагю? Навіть яловичина не знає про себе стільки, скільки про неї можуть розповісти тут.
Must try:
- Салат з ростбіфом і запеченими овочами - 235 грн;
- Стейки Ukrainian Special Beef - від 435 грн.
Де шукати: вул. Бульварно-Кудрявська, 3
Kohana Kava
Кава - і нічого зайвого. Саме так описує формат закладу його творець, колишній шеф-бариста One Love Coffee Діма Овчаренко. Хоче, щоб тут відпочивали від ненормованого робочого дня, нудних людей і безликих напоїв. Зима на носі - треба ж десь грітися! Одному - або поруч із самими-найтеплішими. Тут по-всякому можна.
Must try:
- Флет вайт - 43 грн;
- Фільтр-кава - 28 грн;
- Безе - 22 грн.
Де шукати: New Work Labs, ТЦ Globus, Інститутська, 2а
Маца та устриці
У цьому місяці Сергій Стахов порадував і жителів лівого берега - 23 листопада свої двері відкрив третій заклад мережі на Дніпровській Набережній ( "Маца та устриці" вже більше року є на Дмитрівській, також в цьому році свої двері відчинив "Маца і полум'я"). В меню найбільший вибір устриць в країні (22 види), хумус і мезе. Крім того, розроблені спеціальні пропозиції від бренд-шефа Ігоря Хруща. Любителям експериментів тут подадуть навіть пиріг з устрицею. Звучить цікаво, погодьтеся?
Must try:
- устриці від 39 грн до 149 грн;
- хумус з печеним баклажаном і песто з кінзи - 139 грн;
- пиріг з устрицями - 169 грн.
Де шукати: вул. Дніпровська набережна, 14К
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове місце (Київ): Маца та устриці - Рів'єра на Осокорках
Брускети
Другий заклад мережі "Брускети" (перший - на Нивках) для сімейного відпочинку розташувалося на Позняках. Тут із задоволенням проведуть свято для вас і ваших дітей, приготують смачну піцу або соковиту пасту (а ще - готують сніданки весь день). Зірка меню - Брускети - її тут готують в 6 варіаціях. Для маленьких гостей працює дитяча кімната і є дитяче меню.
Must try:
- Брускети з сирним кремом і персиком - 50 грн;
- піца "Цезар" - 129 грн;
- равіолі з куркою і томатами - 82 грн.
Де шукати: вул. Ахматової, 22
ЇZH
Стрітфуд і вегетаріанська їжа - якщо коротко про це місці. Одна з фішок - весь посуд, крім винних склянок - одноразова і біоразкладающа. Тут ви знайдете вафлі сендвічі та бургери. Ще в закладі готують Боул, картоплю з різними смаками у фритюрі, улюблені діпи і супи.
Must try:
- біф вафл сендвіч - 119 грн;
- боул Тофу - 89 грн;
- солодкі вафлі - 39 грн.
Де шукати: вул. Золотоворітська, 2/3
Ego Party Place
Нове танцювальне місце в столиці - стильний клуб Ego Party Place. Це невеликий простір, в якому ви почуєте зрозумілу і улюблену музику. Акцент на розмірі закладу не ставили - стверджують, що "діаманти великими не бувають". Вибухові вечірки до ранку і можливість замовити улюблений трек з Ego Track Menu стануть одними з головних причин візиту цієї тусовки. У клубі діє Face Control і Dress Code.
Must try:
- Коктейль Crypta.
Де шукати: вул. Івана Федорова, 4