Здавалося б, редакцію RestOn вже нічим не здивуєш в кулінарному плані... Але ні! Як тільки ми почули про київський ресторан, де суші підігрівають перед подачею, а коктейлі подають в тарілках, ми зрозуміли, що бачили не все, і куди ми вирушимо в нашу наступну гастроревізію!
Про всі подробиці нашого візиту в незвичайний ресторан паназиатскої кухні KOYA - читайте в новому огляді!
Локація
Азіатська кухня - це не тільки соєвий соус, імбир і місо суп. Це цілі горизонти незвичайних смакових поєднань, експериментальних подач і оригінальних паназіатських частувань, які доступні столичному гурману за адресою вулиця Велика Васильківська 1-3/2 в ресторані KOYA.
Як дістатися: м. Хрещатик (комплекс "Арена-сіті").
Інтер'єр
Ресторан KOYA - лаконічне, витримане, цілісне гастропространство, виконане в стилі лофт. У його інтер'єрі можна спостерігати велику кількість теплих природних матеріалів, грубуваті шорсткі, але не позбавлені витонченості поверхні, оригінальне освітлення в азіатській стилістиці. Тут немає великої кількості непотрібних деталей і дрібниць - все виглядає дуже лаконічно, акуратно і самодостатньо.
Загальна місткість ресторану - 250 гостей, які можуть вибрати для відвідування один із двох залів.
На першому поверсі - приміщення для людей, які люблять спілкуватися, слухати музику, тусуватися, знайомитися з іншими й активно проводити час. Приміщення виконано в дусі сучасної Японії і Паназіі, а синя неонова підсвітка надає особливий колірний акцент інтер'єру.
На другому поверсі панує більш спокійна і умиротворена атмосфера. Тут затишно, комфортно, приємно провести романтичне побачення, посидіти з друзями, поспілкуватися з колегами і т.д. Тут в інтер'єрі переважають більш м'які, теплі, спокійні кольори, а також присутній досить багато живої зелені, що сприяє відмінному відпочинку і приємного проведення часу.
Особливість
Прямо в самому центрі залу розташована кухня з японським робата-грилем. Таким чином, ви можете особисто контролювати всі етапи приготування замовленої вами страви.
Кухня
У паназійському закладі KOYA гармонійно поєднуються кращі традиції, стандартні інгредієнти й оригінальний "свіжий" погляд на подачу страв. Крім всіма улюбленої класики (тартар з лосося за 195 грн, свинячі реберця за 165 грн, стейк Рибай за 345 грн та ін.), є нестандартні для столичних гурманів позиції, такі як обпалені вогнем Абура суші (пресовані суші), оши, тікі-напої, ексклюзивні молекулярні коктейлі і т.і.
Створенням такого екстравагантного меню ресторану займався Рей Сабіноса, чия любов до Азії і досвід роботи з кращими рестораторами Європи переросла в страви, які можна сміливо назвати шедеврами кулінарного мистецтва. Кухарі ресторану KOYA - справжні художники, які за допомогою ідеально якісних інгредієнтів, спецій і таланту створюють смачні й красиві картини в тарілках на радість і захоплення всім гурманам Києва і гостей столиці.
Must try
- Севіче з морепродуктами за 245 грн;
- Рване курча з огірками і гострим маслом за 230 грн;
- Яловичий язик Shaoхing (готується на Wok) за 245 грн;
- Суп Том Кха з куркою і деревними грибами за 147 грн;
- Курча з овочами і грибами шиітаке в грибному азіатському соусі за 235 грн;
- Смажені креветки з соусом ХО за 290 грн (готуються на робата-грилі).
Абура суші, обпалені відкритим вогнем:
- Татакі лосось за 39 грн;
- Тигрова креветка з ікрою лосося і голландським вершковим соусом за 35 грн.
Бар
Для розробки коктейльної карти ресторану KOYA були запрошені В'ячеслав Ланкин і Таїр Газієв - московський дует, який розвиває культуру бартендерів у всіх куточках земної кулі. Їм належить ідея створення молекулярних суші-коктейлів і впровадження цієї кулінарної розробки в ресторані KOYA.
Що таке молекулярні коктейлі? Ось уявіть, що ви замовляєте улюблений вами DAIQUIRI. Вам приносять цей напій в звичному для вас вигляді, а також у видозміненому - молекулярному - наприклад, у вигляді сорбета з білого рому. Тобто, всі компоненти коктейлю - це інгредієнти, які присутні в стандартній рецептурі, але ось тільки подаються вони в вигляді пастили, саго, желе, сорбета і т.і. Через таку оригінальну подачу здається, ніби смак такого коктейлю розкривається зовсім по-іншому. На сьогодні в KOYA представлено 7 коктейлів даного типу по 210 грн кожен, так що рекомендуємо спробувати таке ексклюзивне нововведення!
Ще одна особливість барної карти ресторану - це tiki-напрямок (тікі-фігурки полінезійських божків). У 30-х роках тікі були впроваджені в американську барну культуру, спровокувавши відкриття безлічі тікі-барів, де спиртні напої з ромовою основою подавалися з фруктами в особливих великих ємностях.
Ресторан KOYA не став змінювати американську традицію тікі-барів, але трохи інтерпретував її під українські реалії. Наприклад, коктейль "SMOKY MARY" (130 грн) тут подають під спеціальною колбою наповненою димом - така подача надає коктейлю особливий копчений смак.
Особливість
Якщо ви відпочиваєте компанією, обов'язково замовте шоу-коктейлів. Біля вашого столика буде встановлений маленький гриль, в серединку якого буде налито спиртне. Слідом за цим на решітку гриля будуть викладені фрукти (які до цього були замариновані в алкоголі) і солодка вата. Потім всю цю суміш на ваших очах підпалять. Вата, звичайно ж, розтане і просочиться крізь мариновані фрукти, насичуючи їх соки і скапуючи прямо в коктейль. Як результат, напій виходить просто дивовижним через кисло-солодкий присмак.
Висновки
Рекомендуємо відвідати ресторан KOYA всім тим, хто цінує модні алкогольні напої, трендову кулінарію і не боїться гастрономічних експериментів. Тут є чому здивуватися, ніж захоплюватися і що спробувати вперше.
Адреса: вулиця Велика Васильківська, 1-3 / 2
Час роботи: з 12:00 до 03:00
Автор: Світлана Єфімець
Фото: власність закладу