У івритській мові є чудова фраза «Osip Khaim» – робити життя. В англійській присутня не менш популярна «Hangover» – похмілля. І ту і іншу можливо втілити в життя з найбільш прекрасними наслідками, що ототожнюють можливість отримати насолоду від життя, випробувати смачну їжу і закохатися в момент тут і зараз, роблячи його прекрасним незалежно від погоди настрою.
У новому ресторані Hangover знають, як робити життя. І вміють захопити свого гостя в незмінний атрибут свята – пити і танцювати. Звичайно ж, вживаючи кращі коктейлі на найчарівнішому майданчику міста під запальні мотиви Dj-сетів. Чому варто і вам – далі в огляді редакції RestOn.
Концепція
Якщо за відкриття закладу беруться майстри розважального контенту – виходить відмінний і pre-after-party бар, і ресторан з довгограючим післясмаком. Саме таким створили Hangover і його власники Ольга Рижик і Євген Дулін, які взяли за мету порадувати цінителів київської гастрокультури закладом нового формату.
Hangover позиціонує себе як місце, де можна позбавиться від похмілля важкого дня, заробити його завдяки запаморочливим коктейлям і – позбудеться знову, незалежно від ранкового або вечірнього візиту. Саме такий підхід досягнутий в закладі завдяки великому вибору страв, починаючи від сніданків і закусок і закінчуючи повноцінними основними стравами і лінійкою алкоголю, а також широкопрофільним форматом підходів до гостя. Крім усього, щовечора особливий настрій гостю будуть створювати спеціально запрошені діджеї.
«Наш гість - це концепт бути самим собою і знати, чого ти хочеш», – говорить команда закладу і стверджує – втратити відлік часу, все собі пробачити і ні в чому собі не відмовляти можливо саме в Hangover.
Локація
Заклад Hangover знаходиться в самому серці Паркової алеї – історичній будівлі 1939 року на вул. Грушевського, 3А. Від центру сюди – 5 хвилин ходьби, а найближче метро – Майдан Незалежності і Арсенальна.
Старовірам це місце знайоме легендарним рестораном «Динамо», на місці складу продуктів якого і відкрився нинішній Hangover. Всім іншим служити орієнтиром буде заклад D`Lux, що знаходиться по сусідству.
Інтер'єр
изайн закладу придумав і втілив легендарний Слава Балбек і 2B Group. Саме тому тут багато фактури, незабутніх деталей і загальної атмосферності, що ототожнюється з настроєм кожного гостя Hangover. Взяти хоча б барну стійку, виконану з дерева – дошки для неї були запозичені з розібраної драбини на Андріївському узвозі. Або та ж вагонетка, що переміщувала продукти зі складу в ресторан «Динамо» – тепер вона тут служить декоративним елементом.
Крім усього, завдяки старовинній локації, в закладі зберегли старі цегляні стіни і обіграли їх великою кількістю зелених насаджень. Також тут облаштували великі панорамні вікна в додаткових приміщеннях і точкове світло, що дозволили місцю заграти новими фарбами – лаконічними і в той же час красномовними, як і сам Hangover.
Всього в ресторані є кілька посадкових зон, що дозволяють вибрати місце під настрій і привід. Наприклад, в дальньому кутку великої зали за невеликою шторкою облаштовані пару романтичних місць і навіть одне особливе – розміщене між двох стін. Є також дивани з низькою посадкою біля каміна, затишні столики на різну кількість гостей по усьому периметру закладу та особлива барна стійка посеред зали з діджейським пультом біля неї.
Для любителів свіжого повітря – при вході в ресторан є кілька столиків на тлі приголомшливого інтер'єру, а також на другому поверсі самого приміщення – літня тераса – особлива гордість закладу. За словами Ольги Рижик, завдяки розміщенню ресторану не в житловій, а в парковій зоні – це, мабуть, найвеселіша і найгаласливіша тераса міста.
Меню
Перше, що запланували власники закладу при створенні меню – відійти від концепції найбільш популярних кухонь міста. Саме тому в Hangover було створено нове американське меню, адаптоване під столичного гедоніста. Спочатку над ним близько року працював американець – знавець культури кухні США, але незабаром завдяки симбіозу роботи власників і шеф-кухаря Бориса Глаза вийшли страви, що відтіняють філософію закладу – як фірмові позиції команди, так і вдало обіграна класика. Починаючи від супів і салатів і закінчуючи соковитими стейками, тут все приготованими відповідно до відпрацьованої рецептури і прикрашено додатковими закусками.
Радимо приділити увагу м'ясу – незмінному атрибуту американських закладів. Замовивши, наприклад, курячі крила в імбирно-медовому маринаді, яловичий біфштекс під яєчнею або в тон їм закуски - курячий паштет з журавлинним конфітюром і форшмак з норвезького оселедця. Є, звичайно ж, і вегетаріанські позиції – чого тільки вартий смак кукурудзи гриль з часниковим маслом і пармезаном або авокадо гриль з томатно-цибулевою сальсою в мексиканських спеціях.
Згадуючи меню, варто згадати і про коктейлі – мабуть перший і головний пункт відвідування Hangover. Тут є все – як чиста класика, так і видозмінені авторські коктейлі, а ще пиво – крафтове і вельми оригінальних рецептів – щоб за подальше похмілля було не соромно.
До слова, хоча коктейлі і мають назву, вони також пронумеровані. Обрати улюблений не складе труднощів – довіртеся публіці. Наприклад, «ще 13-ий!» – тут улюблений вигук.
Середній чек закладу – близько 350 грн.
Must try:
- Свинячі ребра Greendale в солодкому томатному соусі з коул-слоу і солоним огірком – 320 грн
- Коктейль №32 «Hang Morning» з Corona Extra, сиропом огірка, свіжим огірком і секретним інгредієнтом – 200 грн
- Double Cheddar Burger – 230 грн
- Коктейль №13 «Little Drops of Heaven» з Absolut Pears, лісовим горіхом, лимоном, білком і какао-лікером – 150 грн
- Чилі кон карне з диким рисом – 210 грн
Якщо раптом в один з вечорів ви побачите веселих подорожуючих, які прямують прямо в Hangover – йдіть за ними. Пийте, танцюйте, робіть прекрасні знімки і дивуйтеся власному вмінню проводити власний час в унікальних за всіма пунктами місцях. А раптом стане мало – загляньте на сніданок і не відмовте собі в задоволенні прикрасити його вже такою улюбленою і рідною фразою: «бармен, мені 20-ий, будь ласка!».
І нехай Hangover буде не просто назвою, а станом душі.
Адреса: вул. Грушевського, 3А
Час роботи: пн-нд 12:00 – до останнього гостя