Кажуть, що показник щасливої людини – вміння насолодитися вільним часом, компанією і вином. З приводу або без, заплановано або спонтанно, але запорука успіху при цьому криється у виборі правильного місця з правильною атмосферою.
Нове місце гастрономічною карти Києва – Канапка бар – саме про це. Розмістившись серед самого серця Андріївського узвозу, воно увібрало благородство і такт, тонкість чуття і легкість буття, такі необхідні кожному з нас.
Редакція RestOn не змогла обійти увагою місце, зроблене з великою любов'ю. А любов, як відомо, криється в деталях. Якими нам вже не терпиться поділитися з вами далі в огляді.
Концепція
Канапка бар - нове дітище сім'ї ресторанів Діми Борисова, що відкрилося 15 червня навпроти ще одного культового закладу сім'ї – ресторану Канапа зі схожими складовими меню, але абсолютно іншим трактуванням і аспектами подачі. Наприклад, паштети, випічка, сири з власної сироварні, вина лінійки Dmytro Borisov's Gastrofamily Private Label і інших українських виробників представлені в обох закладах, але абсолютно різних поєднаннях, що дозволяє новому закладу дивувати гостя букетом смаків і ароматів, але при цьому не змінювати своєї ідеології і якості.
Головна особливість Канапки – дотримання концепції необістрономіі, коли відвідування закладу перетворюється на легке рандеву з друзями без умовностей і етикету, але з властивою будинкам міської інтелігенції ХХ століття вишуканістю і високою кухнею. Лоск і привабливість такого напрямку добре обіграні в інтер'єрі і позиційності закладу – тут немає традиційного бару, але при цьому є винна шафа і невеликі холодильники з наливками і лимонадом. А ще затишний диван, що обвиває весь периметр закладу, і невелика тиха літня тераса.
Саме тому нео-бістро Канапка бар привабливе відразу двома форматами. По-перше, тут можна влаштувати собі невелику перерву на закуски і вино, поки звільниться столик в популярній Канапі, або зупинитися надовго, і вдосталь насолодитися стравами з незабутнім, довгограючим смаком і келихом вина, які вимагають неспішності і насолоди.
Локація
Канапка бар знаходиться в культовому місці Подолу – на Андріївському узвозі, 30а. Навпроти закладу – відома багатьом Канапа і Будинок Булгакова. Так як нео-бістро знаходиться в центрі, дістатися до нього буде нескладно. Від Контрактової, Європейської і Михайлівської площі – сюди 10-15 хвилин неспішним кроком, а від центру столиці – хвилин 20.
Найближче метро – м. Контрактова площа та м. Поштова площа.
Інтер'єр
Заклад розмістився в старовинному будинку 1915 року, що дозволило йому зробити відсилання в інтер'єрі до будинків міської інтелігенції ХХ століття. Над дизайном канапки потрудилися брати Юдіни, створивши ресторацію з особливим духом. Наприклад, в закладі вдалося зберегти в первинному вигляді одну зі стін, а решту оформити в білому кольорі з ліпкою і невеликими лампами, що нагадують свічники.
Також особливої атмосферности додає відкритий бар без будь-якої зональності – це велика шафа на всю стіну з безліччю відсіків під келихи, вино, лимонад і наливки. Що примітно, відзначилася Канапка і тут – для офіціантів облаштовані спеціальна сходи, що переміщаються уздовж стіни і дозволяють дістати необхідну пляшку навіть з верхніх шафок. Все це дозволяє відчути себе гостем у друзів в якомусь дореволюційному будинку.
До речі, і на цьому відмітні риси закладу не закінчуються. Крім приємних бежевих, коричневих, білих і смарагдових тонів інтер'єру, присутній також 14-метровий диван по всьому периметру закладу з великою кількістю подушок, затишні невеликі столики з квітами, картини і полиця з книгами.
Хоча заклад і невеликий, але при цьому досить місткий. Простору залі Канапки додають дзеркала на стінах і велика панорамне вікно з видом на Андріївський узвіз. У самій залі легко можуть розміститься до 40 гостей, і ще 20 - на невеликій літній терасі, закритій від сторонніх очей і при цьому привабливої своєю прохолодою та великою кількістю квітів.
Меню
Перше, заради чого варто йти в Канапку бар - звичайно ж, канапки. В сетах або окремо, кожна з них заслуговує на окрему увагу. Наприклад, варто спробувати канапку з рубаною слабосоленою фореллю, яблуком і огірком під пряним соусом або канапку з маринованим фуа-гра і желе з хересу. Всі канапки вартістю 30 грн. А до них келих вина або навіть пляшку. До речі, днями заклад ввів приємну акцію – кожного дня з 16 до 18 при замовленні пляшки вина будь-які канапки в подарунок в безлімітній кількості 1 гостя.
З ними добре поєднуються також бріоші з паштетом і маслом. Останні дві позиції присутні на вибір в меню – є паштет з печінки цесарки і фазана, а також паштет з гороху і горохової пасти. А масло - лимонне і з в'яленими томатами - потрапляє на стіл прямо з власної сироварні Сім'ї ресторанів Діми Борисова, створене дбайливими руками формаж'є Ольгою Терницькою.
Крім канапок, є також велика різноманітність холодних, гарячих закусок, основних страв та десертів трендової світової кухні з українським відтінком. Наприклад, з перших радимо оцінити багатство смаку устриць з трьома видами соусів - щавлевого граніту, огіркового понзу і соусу бернар (1 шт - 59 грн, 3 шт - 169 грн) або філе сома з цитрусом і попкорном з рису (179 грн). У гарячих закусках наш must eat - жульєн з грибами і раковими шийками (198 грн) і виноградні равлики (198 грн за 12 шт), а в основних стравах не можна не оцінити котлету з курки де-воляй з картопляним пюре і сирним соусом (219 грн).
До страв добре імпонують не тільки вина, а й домашні лимонади і морси. А десертне знайомство варто почати з мигдального бісквіта Джоконда з каштановим сиром, вершковим кремом з каштаном і цикорієм (98 грн).
Не оминула увагою заклад і традиція Сім'ї – в Канапці можливо замовити ланч, що складається з основної страви і напою всього за 128 грн, а також будь-який з різноманітних сетів. Наприклад, сирний з 3 видами молодого сиру (з тієї ж власної сироварні) і келихом вина за 149 грн.
Команда канапки також планує з часом розвивати і вдосконалювати меню, додаючи в нього нові позиції і смакові звучання.
Must try:
- Гречана канапка з вершковим сиром та кав'яром – 30 грн
- Запечеийа перець з соусом бограч і сиром з бринзи – 98 грн
- Шия ягня, запечена під соусом деміглас з баклажановим пюре – 249 грн
- Кострець яловичини, маринований в гострих томатах – 249 грн
- Муале з ліщиною, грушевим кремом і молочним шоколадом – 98 грн
Висновки:
Канапка бар – саме те місце, яке дозволить отримати насолоду від плину часу і неквапливості задоволення від життя. З келихом вина і канапками під захід сонця, за сніданком в тонах раннього Подолу або за повноцінним обідом посеред дня – тут завжди буде доречно присісти і розслабитися, забувши про все на світі і довірившись тільки гастрономічному пориву.
Адреса: Андріївський узвіз, 30А
Час роботи: пн-нд – з 10:00 до останнього гостя