Багато легенд пов’язано з історією появи кави. Львів має власну, точніше — два її варіанти. Перший нагадує про те, як галичанин Юрій Франц Кульчицький "відкрив" каву для мешканців Відня. Було це в далекому XVII столітті. 1683 року турецька армія взяла в облогу Відень. Кілька місяців місто мужньо захищалося, доки підійшли союзні війська й розгромили турків. Ця подія увійшла в історію як Битва під Віднем, або "Кавова битва". Не останню роль у перемозі відіграв Юрій Кульчицький. Як винагороду він отримав цінний трофей — мішки з кавою, фінансову підтримку та житло у Відні. Згодом Юрій Кульчицький відкрив одну з перших кав’ярень у Відні, "Дім під синьою пляшкою", та започаткував європейську культуру кавоваріння та кавопиття. Саме ця історична подія посприяла появі ще однієї, суто львівської, версії "кавової історії" та створенню унікального закладу — "Львівська Копальня Кави".
Сьогодні в самому центрі Львова, на площі Ринок, 10, триває "видобуток кави". Львів’яни вірять, що Кульчицький після приїзду до міста залишив мішки з кавою у підвалі десь у центральній частині Львова. Через місцевий мікроклімат і ґрунт за роки кава в мішках перетворилася на залежні, і тепер її, як корисну копалину, видобувають з-під землі тут, у забоях Копальні.
Один із залів підземелля запрошує гостей на дегустацію родзинки закладу — запаяної кави, ідея якої належить одному з перших Копачів кави. У чому її унікальність та як готують карамельну скоринку — про це гості дізнаються під час дегустації, одночасно спостерігаючи унікальне fire-show. Ну і, звичайно, десь у забоях гостей зустрічає Юрій Кульчицький — у шахтарській формі, тримаючи в руці рознос із кавником.
Замовити стіл онлайн в кав'ярні "Львівська Копальня Кави" (площа Ринок, Львів) через RestOn!