Уолл-стріт у Нью-Йорку, Дорога садів в Сінгапурі або вулиця Червоних ліхтарів в Амстердамі. Кожна з них манить потік туристів з усього світу, пропонуючи кращі з вражень. А як щодо Києва? Ха, в столиці таких вулиць не одна і навіть не пару - причому кожна з них та ще знахідка для гастрогедоністів. Кафешки, ресторани, бари і street-food точки давно вже перетворили місто на одне з місць подорожей заради смачної їжі.
Редакція RestOn пробувала-дегустувала і вирішила познайомити вас із закладами знаменитих вулиць Києва. Як щодо центру міста з її привабливою Великою Васильківською? Читайте, насолоджуйтесь і поспішайте бронювати столик – буде смачно!
Сейф
Ресторан Сейф, мабуть, найбільш легендарне і багато років улюблене багатьма місце на Великій Васильківській. Особливий колорит йому надають європейське, японське і навіть устричне меню від кращих кулінарів, добірні вина, дбайливо запропоновані сомельє і, звичайно ж, музика. Іменитих діджеїв, лаунджевого формату або власного вокального виконання – саме вона стає тією завершальною родзинкою любові до Сейфу.
Крім усього, заклад привабливий не тільки форматом лаконічного ланчу або довгограючої вечері – але і святкуванням урочистості або особливого свята. Гармонійна атмосфера, прекрасне обслуговування і безліч деталей, що не поступаються бажанням серця, дозволять веселитися в закладі цілодобово і без уваги на плин часу.
Чому варто відвідати Сейф:
- авторська кухня від кращих кулінарів України
- висококласне обслуговування з урахуванням побажань гостя
- персональна добірка музичного меню в караоке-зоні ресторану
Де: вул. В. Васильківська, 23а
Коли: цілодобово
Резерв столика: (098) 464 03 06
Rooster Grill Restaurant
Любителям страв з курчати припаде до смаку новий заклад Rooster - один з перших монопродуктових ресторанів Києва. Тут різноманітні страви з курчат з усього світу, радує також Rooster спеціальними «безм'ясними» пропозиціями і майстерними десертами. В тон їм – авторські коктейльні пропозиції за приємними цінами і димні кальяни.
Крім продуктового наповнення, ресторан в одному з будинків Великої Васильківській радує і приємним інтер'єром двох залів – лаконічним дизайном, панорамними вікнами і смачними лавандовими, темномолочними і блакитними кольорами меблів. Доповнюють їх стилізовані деталі. А літня тераса, що ідеально вписується в архітектуру знаменитої вулиці, дозволить без зайвих думок вдосталь насолодитися чудовим місцем зі стравами, що закохують в себе кожного, хто спробує їх хоч раз.
Чому варто відвідати Rooster:
- монопродуктовий ресторан Києва, що спеціалізується на приготуванні страв з м'яса курчат
- інтерактивне меню для швидкого ознайомлення і замовлення страв, а також формування рахунку та інших нюансів без допомоги офіціанта
- картки на столах з двома кольорами - червоним і зеленим, що позначають бажання провести час поодинці/своєю компанією або прийняття знайомства з іншими гостями за загальним столиком после 17:00
- free cocktail і знижка на кальян 30% - новим знайомим
- літня тераса з кальянами і спеціальні акції на кальяни і коктейлі: чт-пт - тематичні коктейлі за спецціною
Де: вул. В. Васильківська, 68
Коли: пн-пт з 8:00 до 00:00; сб-нд з 10:00 до 00:00
Резерв столика: (068) 677 00 66
Хачапури и вино
Хачапури и вино - не тільки найсмачніше грузинське поєднання, а й заклад з однойменною назвою посеред Великої Васильківської. Хачапурі, хінкалі, закуски, салати і страви з м'яса тут володіють не тільки особливим ароматом, але і авторським методом приготування, знаходячи відгук у серцях любителів пристрасної кухні. В тон їм вина і велика чайна карта як ніколи актуальні і відібрані з особливою ретельністю командою закладу.
Будучи улюбленим місцем численних гостей, Хачапури и вино радує також і дизайном свого закладу – грузинський колорит, затишок і тепло, велика кількість деталей і м'яких предметів меблів не залишать байдужим ні тих, хто зайшов на обід або перекус, ні бажаючого провести романтичну вечерю.
Чому варто відвідати "Хачапури и вино":
- автентична грузинська кухня з барвистими і зрозумілими українському гостю стравами
- доступні ціни на вельми нескромні порції
- східний інтер'єр з властивим Грузії колоритом і затишним оформленням
Де: вул. В. Васильківська, 57/3
Коли: пн-нд з 11:00 до 23:00
Резерв столика: (050) 460 44 45
Fabbrica
Італійські страви з українських продуктів і маленький Івано-Франківськ в Києві – все це про ресторан Fabbrica, такого улюбленого як жителями, так і гостями міста. Будучи настільки популярним на заході країни, заклад не втрачає свого шарму і в столиці, пропонуючи адаптовані італійські страви і абсолютно всі позиції меню ресторанного, а не закупівельного виробництва. Більше 15 видів піц, поленти, супів і салатів. А ще пасти – власне виробництво прямо в залі ресторану. Цілий світ пасти: тальятелле, мальтальятті, равіолі, капеллачі і папарделле!
Одним тільки меню ресторан не обмежується і дивує також своїм інтер'єром. Чого тільки вартує живий вогонь печі, виготовленої вручну відомим неаполітанським майстром Стефано Феррара, страви в якій готуються при температурі вище 400 градусів. А ще дуже «фабричний» дизайн залів з великою кількістю дерева, цегли, металу та плитки в деталях. Словом, суцільний Bon Appetit з істинно українським шармом.
Чому варто відвідати Fabbrica:
- великий вибір піци і паст з продуктів, вирощених в Україні
- відкрита кухня закладу
- можливість купити пасту власного виробництва з собою
Де: вул. В. Васильківська, 32А
Коли: пн-нд з 12:00 до 23:00
Резерв столика: (050) 414 55 43
Na Dne Lounge Bar
Заклад Na Dne – місце ідеального поєднання для тих, хто шукає формат невибагливої атмосфери, лаунджевої музики і свого «того самого» коктейлю. Немов смак улюбленого напою, що сповна відкривається лише на дні келиху, однойменний бар пропонує краще для цінителів особливої культури проведення часу.
Фірмові і класичні коктейлі, різноманітні позиції меню і авторські кальяни знайдуть відгук навіть у найдосвідченішого споживача. А дружній підхід команди закладу і формат роботи навіть з пізніми гостями дозволять отримати насолоду від улюбленими моментами життя на перший поклик серця саме в Na Dne Lounge Bar.
Чому варто відвідати Na Dne:
- великий вибір авторських коктейлів з довгограючим післясмаком
- нічний формат роботи закладу
- можливість перегляду спортивних подій
Де: вул. В. Васильківська, 88
Коли: нд-чт з 10:00 до 2:00; пт-сб з 10:00 до 4:00
Резерв столика: (044) 384 49 34, (050) 900 34 93
Руккола
Загальною популярністю давно і беззастережно користується ресторан Руккола, який також знаходиться на популярній вулиці міста. Дуже сімейний і дружньо-затишний заклад не тільки пропонує комфортну посадку для будь-якої компанії гостей, але і по-італійськи райдужний прийом.
В меню закладу суцільний неаполітанський колорит і кращі страви італійського регіону, представлені в позиціях піц, паст, страв з м'яса, морепродуктів і сиру, а також особливому дитячому меню і різноманітності сніданків. Крім усього, Руккола постійно пропонує сезонні пропозиції та особливі щасливі години для своїх гостей.
Чому варто відвідати Рукколу:
- оригінальні поєднання і авторська подача кращих італійських страв
- сири власного виробництва
- комфортна атмосфера та італійська різноманітність емоцій в дизайні закладу і обслуговуванні гостя
Де: вул. В. Васильківська, 57/3
Коли: пн-чт з 8:00 до 24:00; пт з 8:00 до 2:00; сб-нд з 10:00 до 24:00
Резерв столика: (044) 384 49 34, (050) 900 34 93
Компот
Велика Васильківська – по-своєму маленька гастрономічна подорож, якій не чужа і одеська гостинність. Підтвердженням тому служить заклад Компот. Сюди варто йти за найпривітнішими сніданками міста протягом усього дня, найсвіжішими круасанами, випічкою, десертами і улюбленою з дитинства смачною і здоровою їжею.
Подорож в витоки улюблених моментів не закінчується в меню, але і відтіняється самою концепцією і інтер'єром Компоту – всюди затишні предмети меблів, багато світла і душевних деталей, а також загальна домашня атмосфера – ніби в гостях у мами або бабусі за душевними розмовами і ароматами, що торкаються душі.
Чому варто відвідати Компот:
- ситні сніданки і страви з домашнього молока і сиру протягом всього дня
- можливість брати випічку та солодощі з собою
- домашня, по-одеськи рідна атмосфера закладу
Де: вул. В. Васильківська, 57/3
Коли: пн-нд з 8:00 до 23:00
Резерв столика: (096) 420 60 65, (050) 420 60 65, (044) 237 73 10
Крымские каникулы
Коли настрій створює сяюче сонце, а душі так не вистачає подорожей на південь – саме час влаштувати собі Кримські канікули в ресторані з однойменною назвою. Затишний заклад славиться автентичною кримською і татарською кухнею. Так, в ньому присутні не тільки улюблені багатьма різновиди чебуреків, самси і шашликів, але і нові кримські позиції оновленого меню – салати, основні страви з рапанами і рибою, а також закуски, супи і різноманітні сети – як гарячі, так і холодні. Також до послуг гостей – найкращі вина Кримського узбережжя та солодощі, які підкоряли серця навіть вимогливих гурманів.
Атмосферу в закладі створює східний інтер'єр, з властивим йому колоритом і великою кількістю деталей, а також простір і дружелюбність команди закладу. Прийти в Кримські канікули і забути про плин часу – швидше традиція, ніж моветон і великий вражаючий післясмак тому підтвердження.
Чому варто відвідати "Крымские каникулы":
- кримська атмосфера релаксу та відпочинку і яскравий східний інтер'єр
- повноцінне оновлене кримськотатарське меню з рапанами та морською рибою
- приємні ціни на автентичні страви
Де: вул. В. Васильківська, 57/3
Коли: пн-нд з 11:00 до 23:00
Резерв столика: (050) 422 80 67
Bassano
Італія славиться своїм гастрономічним містечком Бассано-дель-Граппа, а Київ – рестораном Bassano, названим на його честь. Відкриваючи погляд на краси костелу Св. Миколая, заклад радує добірною винною картою, чуттєвою середземноморською кухнею і елегантним інтер'єром, який розділяє ресторан на три зони – основний зал, зал кондитерської-пекарні і літню терасу.
Bassano – ресторан з особливим підходом до їжі. Тут під керівництвом шеф-кухаря Романа Жадана вже більше 14 років (спочатку в Донецьку, а пізніше в Києві) створюють традиційні і авторські страви італійської кухні, сезонні композиції та інші позиції меню з продуктів італійського і локального українського виробництва. Присмак сонця і відчуття dolce vita для всіх гостей – головна мета закладу і це саме той випадок, коли краще не сотню разів почути, а один раз спробувати. Щоб повернутись в Bassano ще не раз за маленькою італійською подорожжю.
Чому варто відвідати Bassano:
- добірне вино регіонів Італії, запропоноване кращим сомельє України Русланом Баранниковим
- спеціальні сезонні меню з стравами тієї самої Бассано-дель-Граппа
- лаконічний і елегантний інтер'єр авторства знаменитого італійського ресторанного дизайнера
Де: вул. Велика Васильківська, 100
Коли: (044) 237 79 90
Резерв столика: пн-нд з 12:00 до останнього гостя
Кав’ярня КорицА
Небагато кав'ярень міста можуть похвалитися вмінням здивувати гостя з самого ранку і утримати його увагу протягом всього дня. Але кав'ярні КорицА це вдається без зайвої праці. Великий вибір кавових, чайних і просто корисних напоїв, різноманітне меню сніданків і ланчів з трьох страв і напою, ситні м'ясні страви для чоловіків, сморреброди з молодими овочами, корисні салати, заправлені лляною олією і оригінальна окрошка з естрагоном і лососем – все це можна пробувати прямо в закладі або на його літньому майданчику. Не забувши, звичайно, про десерти і повітряні круасани від шеф-пекаря Кошинського Олега.
Що примітно, сприяє захопленню від закладу не тільки його меню, а й інтер'єр. Прямі лінії, ніжні тони і беззастережна душевність не залишать байдужим ні ваше серце, ні камеру – адже де ще зробити знімки міського життя, як не тут.
Чому варто відвідати Корицю:
- можливість купити каву за «німи»
- досить інстаграмний інтер'єр для любителів красивих фото в кав'ярні
- 12 різноманітних сніданків протягом усього дня
Де: вул. Велика Васильківська, 48
Коли: нд-пт з 8:00 до 23:00; сб з 9:00 до 23:00
Резерв столика: (067) 224 24 22