У Дніпрі 10 жовтня відкриється ресторан-піцерія "Moderna", де можна буде спробувати піцу, приготовану за авторськими рецептами від зіркового піцайоло Луки Пеццетти (Luca Pezzetta). Заклад розташований на вулиці Магдебурзького права, в бізнес-центрі навпроти культурно-ділового центру "Менора" і синагоги.
Піцерію відкривають ресторатори Олена і Руслан Буряк, відомі в Дніпрі своїми проектами Doubledecker і "Миші Бляхера". За інтер'єр ресторану відповідає дизайн-студія Дениса Беленко.
Меню ресторану спеціалізується на новаторської піці, яку тут готують на відкритій кухні за рецептами італійця Луки Пеццетти. За плечима Луки - кулінарний успіх трьох поколінь, безліч світових рейтингів і нагороди "Кращий піцайоло до 35 років" за версією FOOD AND WINE Awards, 50 TOP Pizza 2020 року, 70 кращих ресторанів-піцерій світу. Ім'я Пеццетти можна знайти серед гайдів і рейтингів Gambero Rosso, L'Espresso, Аttestato di eccellenza Pizza Award.
Лука Пеццетта спільно з легендарним римським шефом Габріеле Бонч працював над рецептурою і технологією приготування піци на цільнозерновий борошна жорнового помелу і живих дріжджах: такий підхід дав йому можливість вивчити і випробувати різні типи ферментації.
Крім піци в меню Moderna можна також знайти пасту ручної роботи, італійські антипасти і типові римські закуски на зразок suppli al telefono - кульки з вареного рису з начинкою з моцарели, соусу карбонара або грибів з пармезаном. У барній карті - широкий вибір вина, коктейлів і крафтового пива.
Позиції з меню:
- піца 4 сиру з мускатним горіхом;
- веганськf піца з трьома видами кабачків і какао-бобами;
- піца з тунцем сашимі і м'ятним майонезом;
- туринська піца з куркою і солодким перцем;
- римська піца з омлетом, грибами і трюфелем;
- брускетта з рікоттою, салом, медом і розмарином;
- лазанья по-неаполітанськи;
- спагетті ді Граньяно з Песто Геновезе;
- супплі al telefono.
Де: вул. Магдебурзького права, 4А (Дніпро)