В усі пори року подорож – бажаний і необхідний атрибут життя кожного. Поряд з цим, зупинки на шляху до наміченої мети часто обмежуються швидким перекусом снеком і кавою. Мережа ОККО, яка піклується про гастрозадоволення мандрівників, вміло спростовує ці тренди і дарує висококласне обслуговування ресторанного типу навіть в дорозі.
Зовсім недавно мережа смачних заправок ОККО презентувала два нових ресторанних концепта – A la minute та Pasta Mia – що відкрилися на АЗК біля Умані на трасі Київ-Одеса і завоювали з перших днів любов своїх гостей. Чому вже зараз радимо і вам намітити візит в місця авторської кухні і гастрономічних трендів – далі в огляді редакції RestOn.
Концепція
Світ семимильними кроками рухається вперед і мультизадачність в ньому – необхідний атрибут якісного життя. Саме тому мережа заправок ОККО, що вже давно завоювала свою нішу серед гастрономічних точок країни, впевнено розвиває і ресторанний сегмент. В основі концепту – сучасні технології, швидка і якісна подача авторських страв і звичайно ж сучасний інтер'єр навіть в умовах швидкого перекусу.
У новому закладі A la minute є все, що може сподобатися гостю: тут готують тільки здорову їжу з локальних продуктів, пропонують крафтові позиції, а також страви легкого копчення. При цьому швидкість і якість залишаються прерогативою команди ресторану і її шеф-кухаря Олександра Якутова.
У закладі Pasta Mia, що знаходиться на протилежному боці від A la minute – також знають, чим здивувати гостя. Тут пропонують страви італійської кухні та супутні їм доповнення з тих же локальних продуктів. Команда ресторану при цьому також піклується про швидку подачу страв високого рівня якості і майстерності.
Локація
Новий заклад A la minute можна відвідати під час подорожі на території АЗС ОККО зовсім поруч від м Умань: Черкаська область, сел. Фурманка, автодорога Київ-Одеса, 226км+700м. А на зворотній дорозі – заїхати в ресторан Pasta Mia, що відкрився в реконструйованому АЗС.
Інтер'єр
Головними складовими дизайну нового закладу A la minute стали стилізований лофт, відкрита світла атмосфера і гармонійність колірних рішень. Основний акцент кольору зроблений на сірих і темно-сірих відтінках, а доповнює їх світле дерево в деталях меблів, предметів інтер'єру і стійки обслуговування. Завдяки великим панорамним вікнам в підлогу і достатку світла в стилізованих лампах ресторан завжди радує просторістю і можливістю поспостерігати за чарівною швидкістю дороги.
Посадочні місця в ресторані, що включають як можливість розміщення на стільцях, так і на диванах – розташовані таким чином, щоб досягти максимального комфорту перебування гостя в закладі, а зелень на столах, смачний запах здоби на полицях і відкрита кухня ресторану додають A la minute домашності і затишності навіть в умовах недовгого перебування тут.
Відтіняє концепт мережі смачних заправок і Pasta Mia – тут все в інтер'єрі ототожнює легкість, повітряність і справжню італійську любов до життя. На противагу інтер'єру A la minute з великою кількістю сірого кольору тут багато білого кольору як в інтер'єрі, так і в предметах меблів – стільцях, відкритій кухні і предметах посуду. Доповнюють концепт лаконічності прозорі стільці і меблі зі світлого дерева, також зручно розташовані по периметру ресторану.
Окремо в закладі Pasta Mia є можливість вжити страви за стійкою з барними стільцями або на відкритому літньому майданчику з прекрасним видом як на дорогу, так і на невеликий острівець природи.
Меню
Кулінарний проект A la minute створений у співпраці з відомим шеф-кухарем м'ясних ресторанів «Гра з вогнем» і «Хряк» Олександром Якутовим. Саме тому новий A la minute – це ресторан про м'ясо і хліб. М'ясо тут томлять в спеціальній печі всю ніч і подають свіжою ніжною і соковитою стравою гостям разом з пітою, соусом, а також додатковим гарніром або салатом – в меню є різноманітні позиції з реберцями, свинячою шиєю, курячими стегнами, ковбасками і навіть закарпатська форель. Хліб в ресторані печуть самі – для вживання разом з іншими стравами або виносом з собою в дорогу – є цільнозерновий і цибулевий хліб, а також піта і палички грісіні.
Доповнюють меню позиції салатів, супів і гарнірів, які також швидко готуються і дивують розмаїттям смаків слов'янського меню. А авторські десерти не залишать байдужим навіть не люблячого солодкі продукти гостя.
Завдяки швидкому приготуванню позицій меню на висококласному обладнанні, за процесом якого можна поспостерігати на відкритій кухні – страви можна буде спробувати вже через 10 хвилин після їх замовлення, що істотно заощаджує час в дорозі.
У ресторані Pasta Mia передбачений формат класичної італійської пастерії. Тут пропонують піци на найтоншому тесті, різноманітні крем-супи і салати, а також пасти – пенне, тальятеле, фарфале, спагетті, що готуються на індукційному воці після замовлення гостем.
Приємним акцентом в обох ресторанах є можливість вибрати сніданки в першій половині дня, а також страви для маленьких відвідувачів.
Must try «A la minute»:
- Стейк яловичий з овочевим булгуром і бринзою – 129 грн
- Салат з ростбіфом, печеним перцем і пармезаном – 69 грн
- Крем-суп із зеленого горошку і м'яти з хрустким беконом – 45 грн
- Форель карпатська з кускусом і овочевим соусом «Реліш» – 199 грн
- Брауні з малиною і вершково-базиліковим мусом – 55 грн
Подорожуйте і не відмовляйте собі в задоволенні насолоджуватися кожним моментом. А заклади з локальною українською та італійською кухнею, як A la minute та Pasta Mia, стануть незамінною приємною деталлю на шляху до бажаних цілей.
Адреса: автодорога Київ-Одеса, 226км+700м
Час роботи: цілодобово