Теорія і практика: raw-десерти. 7 закладів Києва, де можна спробувати raw-десерти

Огляд
05.08.16
18890

"Десерт" - скільки насолоди і небезпеки в цьому слові! Так-так, небезпеки!

Посудіть самі: якщо ви за ЗСЖ і корисне харчування - десерти дуже калорійні; якщо ви веган - рідкісний десерт обходиться без продуктів тваринного походження; а при деяких хворобах - діабет, підвищений рівень холестерину, непереносимість глютену або глюкози - десерти взагалі можуть бути протипоказані.

Але всі ми люди, всім нам хочеться чогось солоденького і смачненького. Вихід є - raw-десерти.

Raw-десерти прийшли до нас разом з модою на веганство і фактично є його відгалуженням, тому що "raw" в перекладі означає "сироїдчий". Крім основних веганських постулатів про невикористання яєць, вершкового масла та інших тваринних жирів, сироїдання передбачає відмову від термічної обробки (максимально допустима температура обробки - 48°), а у випадку з сироїдчими десертами - від муки і цукру.

Напевно, ви зараз ставите питанням, що ж можна приготувати без борошна, яєць, цукру, випічки і чи буде це їстівне? Приготувати можна багато чого: від традиційних панна-котти і чизкейка до величезних шоколадних тортів, і все це буде смачно й корисно.

Основні інгредієнти в приготуванні raw-десертів - горіхи, суперфуд, сушені та свіжі фрукти, кокосове й мигдальне молоко, сироп агави. Ніяких рафінованих або штучних підсолоджувачів!

Про користь горіхів і говорити нема чого, все і так про це давно знають, а ось суперфуд, як продукт дуже новий і незвичний для наших широт, заслуговують на окрему згадку. Суперфуд - це продукти рослинного світу, які володіють надвисокою концентрацією корисних речовин (антиоксидантів, вітамінів і клітковини), традиційно до них відносять: ягоди годжі і асаї, насіння Чіа, какао-боби. Ягоди асаї, наприклад, багаті на олеїнову кислоту і Омега-3-кислоти, які допомагають регенерації клітин організму, а какао-боби містять корисні для нервової системи магній і фенілетиламін (його наш мозок виробляє в стані закоханості!).

До речі, про какао-боби і raw-шоколад: какао в сироїдчих десертах часто замінюють на кероб - порошок, який отримують із плодів субтропічної вічнозеленої рослини сімейства бобових - ріжкового дерева. Він на 8% складається з протеїну, містить вітаміни А, В, В2 і D, кальцій, фосфор, калій і багато чого ще.

Загалом, будь-який інгредієнт в raw-десерті - це джерело чогось корисного, і писати про кожного - просто недоцільно, краще швидше приступати до насичення організму цими корисними речами!

RestOn підготував добірку маленьких брендів із виробництва та доставки raw-десертів, а також закладів, де такі солодощі подають.

 

DRaw Cakes - творіння дівчинки Даші Свінцицької, встигло завоювати не одне серце і не один фестиваль Вуличної їжі.

В асортименті в основному торти (в тому числі нарізані порційно): кешьюкейк з чорничним кремом і ванільною прошарком на фундуково-фініковому красті, шоколадно-ванільний кешьюкейк, лимонно-м'ятний кешьюкейк і навіть один солоний кейк - з "сиром" з кешью і овочами.

Крім Вуличної їжі і різних заходів, пов'язаних з йогою і здоровим способом життя, DRaw Cakes можна спробувати в Coffee jazz bar на вул. Верхній Вал, 15, Здорова Їжа&более на вул. Великій Китаївській, 59, Vega Food на вул. Дмитрівській, 19А або зробивши доставку по тел. 0731012124.

Теорія і практика: raw-десерти. 7 закладів Києва, де можна спробувати raw-десерти

Палітра кешьюкейков (5 шматочків) - 180 грн.

Лісовий кешьюкей - 450 грн / 1 кг.

Шоколадно-ванільний кешьюкейк - 550 грн / 1,2 кг.

 

Facebook

 

В першу чергу подобається естетика продуктів Double Cacao. Зовнішній вигляд і внутрішнє наповнення цукерок і морозива досить брутальні - ніяких ягідно-фарбових розливів, тільки дикі какао-боби, рожева сіль, кешьюкрем з кокосовими вершками, фінікова карамель і чайна троянда з фісташками як декор.

Побровать "брутальні" raw-десерти можна в Cafe Select на вул. Драгомирова 12, кавові будинку LONDON на Верхньому Валу, 18 та в Frank Coffee, пров. Кутузова 3. Морозиво шукайте в перших двох закладах.

Теорія і практика: raw-десерти. 7 закладів Києва, де можна спробувати raw-десерти

Цукерки - від 20 грн/1 шт.

 

Facebook

 

З самого початку починали з замовлень по телефону і доставки, а тепер поруч з офісом відкрили невелике кафе Craft Coffe-room.

Дивують The Rawlands raw Oreo зі смаками ванілі, м'яти, шоколаду, цитруса і чорниці; наборами тістечок і, звичайно, кейками: шоколадним з бананом на класичному красті з мигдалю і фініків і чернично-ванільним, персиково-ванільним, кокосово-ванільними.

Теорія і практика: raw-десерти. 7 закладів Києва, де можна спробувати raw-десерти

Цукерки - від 20 грн/1 шт.

Набір тістечок (6 штук) - 350 грн.

Торт під індивідуальне замовлення - від 600 грн.

 

Facebook

 

Не знаємо, як Дімі Борисову прийшла в голову ідея подавати в ресторані японсько-перуанської кухні raw-десерти, але ідея чудова.

Правда, десертів всього два, зате яких - з суперфудами: чізкейк з тофу і желе з Чіа й юзу і кешьюкейк з авокадо і полуницею.

П.С. Юзу - японський лимон, який представляє собою гібрид мандарина і екзотичної інгчанскої папеди.

Теорія і практика: raw-десерти. 7 закладів Києва, де можна спробувати raw-десерти

Вартість обох десертів однакова - 139 грн.

 

Facebook

 

Nebos - напевно, один із перших веганських ресторанів Києва. Top of the top в десертній карті закладу - банановий наполеон із згущеним молоком з кешью, слідом за ним у рейтингу відвідувачів йде морквяно-кокосовий торт і тістечко "Солодка вишня" із зеленою гречкою і кешью.

Також в Nebos продають фірмовий шоколад з різними добавками - м'ятою і журавлиною, перцем чилі, ягодами годжі, цедрою апельсина, імбиром і горіхами.

Теорія і практика: raw-десерти. 7 закладів Києва, де можна спробувати raw-десерти 

Банановий наполеон - 85 грн.

Цукерка "Пташине молоко" з ягідної начинкою - 8 грн/1 шт.

Фірмовий шоколад з лісовим горіхом і мигдалем - 58 грн/80 гр.

 

Facebook

 

Ще один старожил веганскої спільноти Києва, тихе і затишне містечко - не спроста адже Імбир літературне кафе!

Меню - велике, що в цілому не зовсім характерно для закладів такого роду, але ось споконвічно сироїдчих десертів мало, перевага віддана веганським солодощам. З того, що є: м'ятний суфле з фініками і кокосом, сорбет ягідний і цукерки з сухофруктами, козинаки з мигдалем, керобовий батончик з фундуком, бурякова цукерка з мигдалем.

Теорія і практика: raw-десерти. 7 закладів Києва, де можна спробувати raw-десерти

М'ятна суфле з фініками і кокосом - 75 грн.

Сорбет ягідний - 53 грн.

Цукерки - 15 грн/1 шт.

 

Facebook

 

Tri - сімейна історія, і це не тільки ресторан - це гастрономічний та творчий простір тих, хто піклується не тільки про своє тіло, але й про душу.

З сироїдчих десертів - ягідний чізкейк і сорбет, шоколадний торт, морквяний десерт. Ще є чудова панна-котта з сезонною ягодою, тільки ось вона веганська.

Теорія і практика: raw-десерти. 7 закладів Києва, де можна спробувати raw-десерти

Ягідний чізкейк - 98 грн.

Шоколадний торт - 82 грн.

Морквяний десерт - 90 грн.

 

Facebook

 

Автор: Христина Ольшанська

Фото: власність закладу

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва

 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ОГЛЯДІВ РЕСТОРАННОГО СВІТУ

load...
Рейтинг: 4,00
Всього оцінок: 1

Популярні заклади

Скористуйтесь нашими сервісами

reserv_icon
Безкоштовне бронювання столика в ресторанах Києва
Резерв
reserv_icon
Замовлення банкетних залів в Києві
Замовити
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час:
<ПредСлед>
ПнВтСрЧтПтСбВс
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234