Чим нижче градус за вікном, тим більше бажання зігрітися чаєм з чимось солодким та смачним. Скрасити похмурий осінній вечір допоможе сицилійський десерт каннолі - невеликі хрусткі трубочки, які наповнюються солодкою начинкою з рікотти. Де їх спробувати та скільки вам обійдуться подібні ласощі в Києві - далі в нашому шорт-листі.
Lolya
Сімейна кондитерська, яка вже чотири роки виробляє найбільшу кількість каннолі в Києві. Для приготування традиційних сицилійських хрустких десертів в кондитерській Lolya використовують тільки натуральні інгредієнти високої якості: свіжі молоко, масло, яйця, італійську рікотту. За рахунок відсутності консервантів і всілякої «хімії» «термін життя» каннолі не надто тривалий - вони зберігають свій ідеальний смак всього 5-6 годин.
Традиційний сицилійський десерт в кафе-кондитерській Lolya адаптований під українські смаки, але, тим не менш, він зберіг свої автентичні характеристики: хрустке тісто, начинку з рікотти й баланс в смаку.
Ціна: від 38 грн./1 шт.; набір (4 з фісташковим кремом, 4 з карамеллю) за 385 грн.
Де: Бессарабська площа, 2.
Montecchi Capuleti
Ресторан-тратторія, який знайомить українських гурманів із кращими шедеврами зі світу гастрономічної Італії. Меню складається з найпопулярніших італійських страв, які вже придбали світову славу й стали інтернаціональними кулінарними фаворитами.
Кожна з позицій в меню втілює багаторічні традиції сімейної кухні, яку можна зустріти в усіх куточках сонячної Італії. Традиційні сицилійські каннолі не стали винятком. У ресторані Montecchi Capuleti їх готують тільки з автентичного рецепту, наповнюючи десерт італійським настроєм і національним смаком.
Ціна: 127 грн.
Де: вулиця Євгена Коновальця, 36в.
Ó-Bakery
Тут гостям пропонують не традиційні сицилійські каннолі, а їх українську варіацію - київські каннолі. Це ексклюзивний десерт, який хоч і схожий, але все-таки відрізняється від свого «італійського родича». Він абсолютно не поступається в смаку традиційному десерту, але має власну «родзинку», яка припала до душі всім київським гурманам і не тільки.
В кафе-кондитерській Ó-Bakery готують київські каннолі зі свіжого пісочного тіста, яке апетитно виглядає і приємно хрумтить, а в якості начинки використовують нетрадиційну для каннолі рікотту, а ніжний заварний крем, який буквально тане в роті.
Ціна: 15 грн/1 шт.; набір з 5 шт. - 75 грн.