Редакція RestOn вирушила в кулінарну експедицію - ми відвідали один із найлегендарніших ресторанів Києва, який вже більше десяти років дивує і радує відмінною їжею, продуманою концепцією і якісним обслуговуванням. «Герой» нашого нового огляду - ресторан «Porto»!
Локація
Ресторан «Porto» - це зразок традиційної гостинності для гурманів, що віддають перевагу середземноморській кухні. Знайти його можна за адресою вулиця Велика Васильківська, 72 (вхід з боку вулиці Фізкультури).
Найближче метро: станція Олімпійська.
Концепція
З моменту своєї появи і до цього дня ресторан «Porto» ніколи не був порожній - тут завжди знаходили кулінарну віддушину цінителі автентичної середземноморської кухні, любителі всіляких морепродуктів і цінителі справжніх вин.
У 2016 році ресторан був закритий на оновлення, щоб бути «в ногу» з часом і відповідати кулінарним тенденціям сучасності. Зараз «Porto» - це знакове місце, де люблять проводити свій час як київські гурмани, так і гості столиці. Тут вам завжди нададуть теплий прийом, пригостять найсмачнішим вином і запропонують свіжоспечений хліб власного виробництва.
Інтер'єр
Загальна посадка ресторану «Porto» - 170 осіб. Перед дизайнерами стояло завдання створити інтер'єр по стилістиці трохи нагадуючої паназію, але без будь-яких явних натяків, що вказують на територіальну приналежність. З цією метою були використані східні мотиви, в яких гармонійно переплетені різні країни й культури. У дизайні ресторану вони позначені тонкими та чіткими лініями, м'якими, але насиченими кольорами. Ще один із проявів Сходу - це присутність в інтер'єрі п'яти стихій: землі (камінь), дерева, води, вогню і металу.
Ресторан «Porto» розділений на 2 блоки, які абсолютно відрізняються один від одного за своїм оформленням і настроєм. Перший - більш активний, який володіє до живого спілкування і веселощів. Саме тут гостям на радість і для огляду виставлено вражаючий винний льох і відкрита кухня. Другий - більш умиротворений, що сприяє спокою і релаксу. Тут знаходиться бар, виконаний в азіатській стилістиці, і лаунж-зона.
Незважаючи на те, що інтер'єр ресторану «Porto» багатий живою зеленню, цікавими світильниками-камінням із войлока, який підсвічується м'якими променями, його головна «родзинка» - це стільниці, зроблені з пальмового дуба, привезеного з острова Ява. Дерево - дуже самобутнє і «вимагає» строгих, стриманих форматів в дизайні. Щоб зіграти на контрастах і створити гру світлотіней, на стелі розміщені унікальні спотові світильники, підсвічуються столи технічним світлом.
Кухня
Головний натхненник ресторану Porto - це його незмінний шеф-кухар серб Срджан Чулафіч. Саме він - творець і «душа» кожного з блюд, представлених в ресторані. Меню - середземноморське, в його основі - кулінарні хіти, які є традиційними для всіх тих країн, які розташовані на берегах Середземного моря.
Гастрономічний флагман ресторану - це риба і страви з морепродуктів. У «Porto» представлено виключно свіжий улов, який кілька разів в тиждень прямо з середземномор'я доставляється в ресторан. Гості можуть вибрати не тільки будь-яку рибу або морепродукт з улову, але також спосіб їх приготування.
Таким чином, кожне з блюд, приготовлених в ресторані «Porto», виходить абсолютно унікальним за своїми смаковими якостями. Рекомендуємо спробувати Dover sole по-французьки з трюфельним маслом за 365 грн. - гарантуємо, що нічого подібного ви раніше не пробували.
Любителям морських делікатесів напевно будуть до душі хрусткі креветки в соусі васабі за 194 грн., Карпаччо з лосося та сибаса за 278 грн., Морські гребінці, запечені з соусом зі шпинату і горгонзоли за 278 грн.
Хочете чогось не рибного? Тоді зверніть увагу на зелені боби Едамаме за 168 грн., салат з руколи з помідорами чері, кедровими горіхами, авокадо і пармезаном за 265 грн., біфштекс з фуа-гра за 370 грн. і картопляні ньокі з сиром маскарпоне і томатами за 165 грн.
Звичайно ж, до таких шикарним страв покладаються не менш шикарні вина. У ресторані «Porto» вибір вин просто фантастичний, але в його основі - чорногорське домашнє вино, яке просто ідеально поєднується з морепродуктами і середземноморською кухнею в цілому.
Карта вин регулярно оновлюється, а для того щоб не загубитися в ній, рекомендуємо прислухатися до порад професійних сомельє. Вони допоможуть підібрати ідеальне вино, яке максимально розкриває смак обраних вами страв!
Ще одна порада від RestOn: обов'язково спробуйте дуже смачний хліб, який випікають прямо в ресторані «Porto» з перших днів його роботи. У меню представлені хліб Porto за 55 грн., чіабатта за 25 грн., хліб з соусом за 65 грн.
Must try:
- Юшка червона за 146 грн .;
- Салат Хаса за 135 грн .;
- Морський язик за 355 грн .;
- Пенне з лососем за 376 грн .;
- Торт Немесіс за 110 грн.
Адреса: вул. В. Васильківська, 72 (вхід з боку вулиці Фізкультури)
Час роботи: з 12:00 до 24:00