На вулиці мокро, весни чекати ще півмісяця, але ніхто не заважає мріяти про щось тепле й світле уже зараз - поодинці або в компанії друзів і колег, міркувати про кар'єрні або особисті звершення, за ситним обідом або чашкою кави з десертом.
Для того й іншого ідеально підходить Public Cafe, куди й вирушила команда RestOn. Відмітна риса закладу - витриманість стилю й увага до естетичних і смакових запитів гостя.
Public Cafe знаходиться в самому центрі міста - на Хрещатику 1/2, в 100 метрах від метро і в двох кроках від готелю "Дніпро".
Саме тому тут часто можна зустріти за трапезою іноземців та бізнесменів із довколишніх офісів.
Також можемо сміливо сказати, що кафе знаходиться на перетині всіх доріг: внизу маячить Поділ, піднімешся нагору - потрапиш на Печерськ. Незаперечна перевага, як в ділових відносинах, так і для прогулянок.
У той час як екстер'єр закладу виконаний в досить насичених сірому й оранжевому кольорах, інтер'єр дуже лаконічний.
Лаконічний - це взагалі те слово, яке найкраще характеризує Public Cafe в цілому. Його інтер'єр, меню і рівень обслуговування.
Отже, інтер'єр виконаний в світлих бежевих тонах із цікавими акцентами у вигляді стелажів із рядами порожніх винних пляшок (так, звучить не дуже інтригуюче, але це просто потрібно бачити), картинами сучасних художників на стінах і великою кількістю зелені - вазони на підвіконнях, живі квіти на столах і навіть трохи художнього розпису на стінах.
Хотіли б відзначити й шикарні панорамні вікна - із зовнішнього боку вони затемнені, так що можна досхочу спостерігати за потоком людей і машин на Європейській площі, залишаючись при цьому непоміченим.
Інтер'єр дуже просторий. Так, в кафе не так вже й багато й столиків, але в цьому весь задум - залишити відвідувачеві більше місця і простору. Це дає відчуття якоїсь неквапливості, можливості не просто поїсти, а й посидіти і зібратися з думками, спостерігаючи з вікон за безперервним міським рухом.
Кухня в Public Cafe - європейська. Здебільшого. Так як є в меню і сторінка традиційної української кухні в сучасній подачі від шефа.
Одразу попереджаємо, що, хоча велика частина аудиторії - бізнесмени та іноземці, в меню немає ланчів, є тільки основне меню. Керуючий закладом зазначив, що це знову-таки пов'язано з тим, що в Public Cafe хочуть брати не кількістю місць і спецпропозицій, а якістю продуктів і атмосфери.
Що говорити, якщо навіть обслуговування тут називають виключно сервісом. Відчуваєте різницю? Так ось... кухня, так.
Меню може здатися досить простим, але зате тут тільки ті страви, які дійсно зрозумілі всім. Що ще подобається, в цьому кафе можна поїсти не тільки ситно, але легко й здорово (в сенсі з користю для здоров'я).
Тим, хто шукає в закладі можливість саме другого, пропонуємо спробувати паштет із кролика з ягідним соусом, мікс-салат із черрі й авокадо з додаванням кедрових горіхів, соусу бальзамику й пармезану, тигрові креветки з соусом гуакамоле, консоме із кролика або крем-суп із зеленого горошку з м'ятою і лососем, а також рибу й овочі на грилі.
Всеїдним гостям можуть запропонувати, наприклад, карпаччо, тартар, асорті сирів і м'ясних делікатесів, всім відомі салати Капрезе і Цезар, крем-суп із асорті грибів із додаванням трюфельного масла, курячі крильця в соусі Jack Daniels, різні види пасти і різотто, а також стейк із фермерської телятини.
До речі, про м'ясо й якості продуктів. В Public Cafe пишаються тим, що продукти для страв - це фактично продукти від "1-ї особи", тобто від шефа. Шеф-кухар закладу вже давно і довго працює з постачальниками безпосередньо, в тому числі і з постачальниками із Західної України. Це завдяки йому в меню є "українська" сторінка з баношем, борщем, стравами з білими грибами і компотом із лісових ягід, частина інгредієнтів для якої можливо дістати тільки в Українських Карпатах. Що стосується м'яса, то телятина в кафе не просто фермерська, а мармурова, підготовлена методом традиційного дозрівання.
Окремим абзацом хочемо розповісти про страусятину. По-перше, вона теж українська. По-друге, в Public Cafe її вміють готувати. Страусятина - досить складне в приготуванні м'ясо, дуже важливо правильно розуміти ступінь прожарювання і не упустити момент, так як м'ясо саме по собі досить жорстке. Офіціанти Public Cafe зможуть порекомендувати ту ступінь прожарювання, яка максимально відповідає вашим перевагам, а шеф-кухар закладу чітко виконає ваше побажання. Приємний бонус: щоп'ятниці на страви зі страуса діє знижка -50%.
Десерти - класичні: панна котта з натуральними топінгами, тірамісу, чізкейк, торт Опера, лимонно-ягідний тарт, еклери й морозиво. Радує, що всі вони власного приготування, а не привізні, що має місце бути в деяких закладах "загального профілю".
Винна карта добре збалансована: з українських вин - вина Трубецького, інші позиції - це переважно Старий Світ (Італія, Франція) й трохи Нового (Чилі, Аргентина, Нова Зеландія). Побокально розливають лише деякі вина, при чому три з них (найбільш цінні екземпляри) можна відкрити за допомогою чудового девайса "коравіна", який дозволяє налити вино з пляшки, не пошкодивши при цьому цілісність пробки. Таким чином, можна дозволити собі справжній ексклюзив, не купуючи при цьому всю пляшку, яка зі зрозумілих причин коштує дуже недешево.
Паштет із кролика з ягідним соусом - 95 грн.
Тартар із телятини/лосося - 160 грн.
Салат Цезар із тигровими креветками/лососем/телятиною - 135 грн.
Бургер із страусом преміум/телятиною і картоплею фрі - 150 грн.
Суп із морепродуктами - 145 грн.
Борщ від шефа - 75 грн.
Тальятелле з морепродуктами -: 155 грн.
Вареники з картоплею та білими грибами - 95 грн.
Овочі на грилі - 95 грн.
Стейк Рибай - 105 грн/100 гр.
Чізкейк - 85 грн.
Вареники з вишнями - 65 грн.
Компот з лісових ягід/морс з обліпихи/узвар - 30 грн.
Команда RestOn рекомендує Public Cafe із кількох причин: по-перше, ціни тут досить демократичні, як для кафе в самому центрі міста і з таким набором продуктів; по-друге, інтер'єр і сервіс без надмірностей сприяють як зосередженості, так і розслабленості; по-третє, це просто місце для людей з хорошим смаком.
Адреса: вул. Хрещатик, 1/2
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва