Добре, коли в місті є місця, куди можна відправиться не тільки за гарною кухнею, а й за приємним проведенням часу. Обговорити робочі моменти, поланчувати, здивувати гостей країни або навіть провести сімейний вікенд. Ще краще – коли це одне і те ж місце.
В одне з таких, ресторан європейської кухні Graal, редакція RestOn вирушила сонячним осіннім днем. Насолоджуватися, дегустувати і дізнаватися про нове українське меню. З чим і готові поділитися з вами далі в огляді.
Концепція
Ресторан, що існує трохи більше року на гастрономічному ринку столиці, пізнаваний і вподобаний багатьма. Всьому виною – центральна прихильність закладу, побудова меню під запити гостя і широкопрофільна спрямованість.
У будні дні тут легко зустріти офісних клерків і дипломатів, в будь-який час дня – туристів, які вивчають архітектуру і кухню міста, а у вихідні – сімейні компанії поряд з наймолодшими членами сім'ї. До послуг гостей вечорами грає жива музика, а у вихідні – проводяться творчі воркшопи, на яких гостей вчать малювати картини і розкривати в собі нові таланти.
Довгий час в ресторані існувало європейське меню, видозмінюване під запити частих гостей і поповнюване новими позиціями. А з 12 жовтня команда представила увазі гостей ще й українське меню – сучасне і при цьому таке, що викликає відгук у серці народною складовою страв.
Локація
Знаходиться ресторан в найорганічнішому куточку Києва – на вул. Володимирська, 11. Зовсім поруч культові місця міста: Андріївський узвіз, Михайлівський собор і Софійська площа.
Орієнтир: метро Поштова площа і Майдан Незалежності. До першого – 5 хвилин пішого кроку і стільки ж на фунікулері, а до другого – не більше 10 хвилин ходьби.
Екстер'єр та інтер'єр
Перше, що привертає увагу в закладі – яскравий літній майданчик із затишними місцями для трапези, доступний гостям у теплу пору року. Трохи пізніше ваблять і великі панорамні вікна ресторану, з яких видніється вишуканий інтер'єр, сповнений світла і картин.
Сам ресторан виконаний в пастельно-бежевих тонах з яскравими блакитними вкрапленнями. Прямо навпроти вхідних дверей – велика відкрита стійка з гордістю закладу, кавовою машиною, і дзеркальний стелаж з десертами. По периметру основного залу – великі дивани та столи, передбачені для комфортного проведення часу. Також для зручності гостей і невеликих зустрічей – є лаконічні столики з кріслами.
Другий зал, трохи менше основного, також вміщує столики з м'якими диванами, а ще – як і в основному залі – прекрасний панорамний вид на місто і ближні будівлі. Використовується він у вихідні в якості місця для проведення майстер-класів, а ще зручний для корпоративів і замовних зустрічей. До проведення яких досить відкрита команда ресторану.
Затишку закладу додають роботи художниці на стінах, фактурні лампи і велика кількість деталей, що відтіняють дух Graal.
Загальна посадка гостей – близько 50 осіб.
Меню
Основне меню закладу – європейське, стилізоване під гостя ресторану. У ньому – усілякі стартери-апітайзери, брускети, гарніри, салати і супи. Основні ж страви представлені позиціями з м'яса, риби і пастою, а головна гордість шеф-кухаря – качина ніжка під винним глясе з селеровим кремом (235 грн).
Доповнюють страви десерти власного приготування, широка винна, кавова і коктейльна карта. А по буднях з 12:00 до 16:00 передбачені ланчі.
Must try European menu:
- Пряна груша, запечена з сирами – 164 грн
- Салат з курячою печінкою і початками кукурудзи – 128 грн
- Куряче консоме з перепелиними яйцями пашот – 68 грн
- Лосось су-від з апельсиновим соусом – 287 грн
- Тірамісу з мигдальними Амаретто і чіпсами – 89 грн
Новий сезон команда ресторану вирішила розширити і особливим українським меню, над яким турботливо працювала довгі місяці. В його основі – закуски, салати, супи і страви з печі. А ще улюблені багатьма українцями і гостями країни десерти, напої та настоянки. Що примітно, всі страви в меню вийшли досить ніжними, навіть мусовими, без жирності і одноманітності.
Наприклад, генеральське сало і борщ тут подають з ніжними часниковими пампушками, а салат «Оселедець під шубою» – з мусом із овочів. Улюблений багатьма гарбузовий суп доповнений пармезаном, а голубці створені за особливим секретним рецептом.
Must try Ukrainian menu:
- Салат «Оселедець під шубою» – 75 грн
- Крученики з грибами – 129 грн
- Голубці за особливим рецептом – 89 грн
- Котлета по-київськи з картопляним пюре – 139 грн
- Млинці «Вишиванка» – 89 грн
Як бонус ресторан пропонує 10% знижку на страви з собою і десерт кожному іменинникові. Середній чек основного меню становить 300 грн., а українського – близько 200 грн.
Адреса: вул. Володимирська, 11
Час роботи: щодня з 8:00 до 23:00