Настрій - зима, настрій - надавати рецензії, не виходячи із затишного кафе і не випускаючи з рук чашку з чаєм.
Добре, що в Києві таких місць все більше. RestOn облюбував для своїх робочих посиденьок вихідного дня новий залад Камбек everyday cafe.
Камбек-everyday cafe на вулиці Саксаганського, відкрилося трохи більше місяця тому.
Чому Камбек, чому everyday? Власники закладу (з Buro Business Ideas - невеликої компанії, яка займається консультуванням із питань ведення ресторанного бізнесу) дають досить просте пояснення: тому що сюди хочеться повертатися кожен день, незалежно від часу доби (в рамках графіка роботи кафе) і приводу (в рамках ваших особистих переваг).
Інтер'єр і меню - в кращих традиціях міських кафе: "фотогенічні" (ті, які легко можуть зібрати пару десятків лайків в Інстаграмі) й доступні для розуміння з першого погляду і прочитання.
Щоб довго не блукати по довгій-довжелезній Саксаганській, орієнтуйтеся в пошуках на перетин із Паньківською, якщо йти вгору від Любимого Дяді, або Мітерії Здоровий Глузд, якщо ви спускаєтеся від метро Університет - Камбек знаходиться на протилежній від неї стороні вулиці.
Вивіски на фасаді поки немає, єдина відмінна риса - зелені двері, за нею ховається невелике підвальне приміщення, в якому ще пару місяців назад був продуктовий магазин.
Площа кафе й справді дуже маленька: посадочних місць - 30-35.
Кухня - не те, що відкрита, вона поєднана з залом, так що будьте готові періодично вдихати аромати страв, які замовляли не ви.
Сам інтер'єр оформлений в білих тонах, з купою милих деталей, в тому числі вантажних: комод, світильники, стіна з дверцятами, сторовинний шкіряний диван.
Однак увечері з келихом вина або коктейлем в руках тут теж комфортно, виключно денним або дівчачим Камбек не назвеш.
Меню - як і говорили, зразкове для міських кафе: сніданки цілий день, безлімітна кава при замовленні сніданку до 12:00, хороший вибір салатів і сендвічів (які в Камбек називають бредами), прості страви з оригінальними авторськими проробками, відсутність обідніх спецпропозицій і бізнес ланчів (замість них - конструктор з основи і добавки до неї).
Сніданки: витончені. Ні, є, звичайно, традиційні омлет і Бенедикт, але родзинку внести спробували навіть у всьому знайомі страви: якщо сирники, то з нежирного сиру, з ванільною сметаною і каштановим сиропом; якщо оладки, то з рожевим варенням, а ліниві вареники і зовсім з солоною карамеллю.
Обід, або точніше конструктор. На вибір три гарніри і три основи: булгур, кус-кус, спагетті і овочева сальса, курка в вершковому соусі або бефстроганов.
В якості основної страви зверніть увагу на гарбузово-кукурудзяне пюре із солодкою печінковою крихтою, маслом шавлії і сиром Філадельфія, тости з поленти з припущеними томатами і сиром Фета з розділу "Ситне", заливне з яловичого язика з зимового меню, салати (порції досить, щоб впевнено перекусити, принаймні дівчині) або бред з качкою, тунцем або лососем (в порції дві штучки повноцінного М-розміру, подають задекорованим в зелені, її при бажанні теж можна з'їсти).
Десерти - по ним ми і вирішили оцінити Камбек. Ідейно сподобалося все: некласичний Наполеон з кремом без вершкового масла і оригінальною подачею, горіхове безе з шоколадно-коньячним кремом, скрамбл з карамеллю з ірису і білого шоколаду. Пробували: Брауні з ванільним морозивом і морквяний трайфл з заварним кремом і білим шоколадом (схоже, шеф його дуже любить).
Брауні - досить ніжний, що не забитий, але візуально хотілося його якось доопрацювати.
Трайфл - заявлений як дууууже морквяний. Але не знаємо, не знаємо... нам попалося на кілька "у" менше морквяний. Соус - цікавий, хоча, як і самому бісквіту, йому не вистачає глибини. Не бійтеся робити смак більш насиченим! До речі, з подачею теж вирішили сфантазувати: на відміну від класичного трайфл десерт зроблений не шарами, замість цього в тарілці "порваний" бісквіт, залитий соусом.
Напої: багато кави, вітамінні чаї, лимонади, коктейлі і французьке вино по 39 грн / 100 гр. Загалом, питна порадувала! З кавового маст трай - дабл кава з Орео і шоколадним морозивом і Ho-ho-ho капучино з карамелізованою скоринкою і цедрою апельсина.
Ліниві вареники з солоною карамеллю - 75 грн.
Крепи з Філадельфією, слабосоленим лососем, насінням Чіа і руколою - 109 грн.
Салат із куркою, салатом Айсберг і Ромен, перепелиними яйцями, помідорами і соусом Цезар - 109 грн.
Бред з качкою, грушею і соусом з сиру Рокфор - 97 грн.
Шоколадний Брауні - 63 грн.
Дабл-кава з Орео і шоколадним морозивом - 59 грн.
Адреса: вул. Саксаганського, 89а
Час роботи: з 08.00 до 22.00
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва