В еру швидкого споживання головний запит – гнучкість та багатофункціональність. А коли справа стосується гастрономічної теми або відпочинку, то знайти своє і зовсім здається нереальним. Все ще думаєте, що танцювальний майданчик, ресторан і улюблений бар – це три різних місця? Тоді ласкаво просимо в новий заклад Normal. Саме про його тріо-задоволення ми розповімо у свіжому огляді редакції RestOn.
Концепція
Досить тихо відкрившись кілька тижнів тому, заклад Normal миттєво стало відомим в колах тусовщиків і любителів цікавих місць Києва. Всьому виною – рідкісний для місцевих широт трансформовуваний концепт, авторський інтер'єр і підхід до гостя.
Normal – це та сама відповідь сучасному суспільству, яке свої запити по кілька разів на день. Так, протягом дня заклад працює як повноцінний ресторан з додатковим баром і можливістю споживання коктейлів, а ввечері і вночі – стає багатофункціональним клубом. Як підтвердження тому – вивіска Normal на фасаді, яка з сутінками підсвічується люмінесцентним світлом і стає написом AbNormal.
Як говориться в самому закладі, в кожній ненормальності є своя нормальність. Адже і проводити ділові зустрічі, і відриватися на танцмайданчику до самого ранку однаково добре.
Плани у закладу максимально амбітні – гостей планують дивувати якістю свого меню, живою музикою від резидентів клубу і по-справжньому гучними і відривними тусовками. Крім цього, формат обмежує будь-які нарочито непотрібні моменти – тут не побачиш зіркових виступів і удаваного пафосу.
Офіційне відкриття, що припускає чимало сюрпризів для гостей, заплановано на 1 березня.
Локація
Ресторан Normal розмістився на вулиці Антоновича, 81 – по іншу сторону від фасадного входу в БЦ Торонто. Знайти заклад легко за відомою побудовою ЖК Нью-Йорк. Саме на нього відкривається вид із закладу.
Найближчі станції метро в пішій 10-хвилинній доступності – Олімпійська і Палац Україна. До центру – не більше 15 хвилин їзди.
Інтер'єр
Згадка про близькість з ЖК Нью-Йорк вказана не дарма. Саме в приміщенні ресторану, з якого відкривається вид на комплекс, втілена атмосфера Брукліну – одного із районів Нью-Йорку. Працювала над її втіленням відома студія Yod Design, яка і створила абсолютно весь дизайн Normal. Величезне відкрите приміщення площею в 520 м2 вражає великою кількістю деталей і продуманістю кожного куточку.
Ключові моменти закладу – це панорамні вікна, просторе розміщення посадкових місць і велика кількість графіті і малюнків, які також розробляли фахівці дизайнерської студії. До слова, зображення в стилі арт-вандалізм – особлива гордість і фішка Normal. Є вони і на колонах, нібито знайдені під шаром фарби на стіні. Є і на стінах – графіті з ефектним підсвічуванням, що змінює свій колір. І навіть на вікнах – там втілений особливий і досить популярний на Заході вид каліграфічного графіті.
Саме освітлення ресторану також змінює свій відтінок від натурального денного до синього з настанням сутінків і зовсім червоного – в темний час, плавно перетворюючи ресторан на вечірній бар, а після – клубний концепт.
З відкриттям заклад готує унікальний для Києва і своїх гостей 3D-меппінг: завдяки йому графіті на стіні будуть рухатися за допомогою відеоряду. А ще приємний віжуал в зоні бару – над ним на закритому матовому подіумі будуть танцювати pj-girls.
Всього в закладі передбачено близько 200 посадкових місць.
Меню
В меню Normal творці зробили ставку на фьюжн – трендові позиції і хіти світової гастрономії. Спеціально створені мікси дозволяють спробувати різні кухні світу в якості зрозумілої їжі. Так, заклад пропонує закуски, серед яких особливо виділяється різноманітність хумусів. Ми ж радимо спробувати сир страчателла з чорним пюре з баклажану (249 грн) або боби Едомаме з морською сіллю (99 грн). Крім них – кілька видів устриць. Основне меню представлено салатами, супами і основними стравами. Наприклад, серед перших є цікава варіація салату з тунцем і водоростями Хіяші (259 грн), а з супів, серед яких є популярні Том Ям і Рамен, також варто спробувати гарбузовий суп з вершковим сиром і попкорном (109 грн).
У переліку основних страви є як м'ясні, так і рибні позиції – наприклад, Дорадо з чорним рисом і артишоками (389 грн) або Гомілка ягняти з кіноа і в'яленими томатами (359 грн). З десертів же однозначний фаворит редакції – Чіа-пудинг з манго і маракуйєю (149 грн).
Бар в Normal ставив Олег Якобенко, в минулому шеф-бармен ресторану Alaska і бару The Fitz. Завдяки йому в меню – багато авторських позицій і нетривіальна подача. До слова, тут можна бути впевненим, що вам запропонують коктейль до випадку – більш легкий в денний час доби, традиційний – для любителів класики, і насичений для вживання в нічний або вечірній час. Не забули і про любителів фотозвітів – кожен з коктейлів дійсно є витвором мистецтва.
Серед них є кілька форматів – улюблені багатьма лонги – від освіжаючої альтернативи до екзотичних міксів, солодші або більш кислі коктейлі і зовсім міцні позиції, одні назви яких змусять перепробувати весь набір, запропонований на барі. Є в меню також асортимент чистого алкоголю і винна карта.
А для любителів димних в меню є спеціальний розділ кальянів – класичних (350 грн), більш міцних (500 грн), преміум (450 грн) і авторських (450-680 грн). З останніх рекомендуємо спробувати Чари богів – з основою у вигляді яблучного фрешу і тютюном грейпфрут, апельсин, мед і м'ята або Екстаз – де в колбі молоко, ром, сироп і полуниця, а з тютюну – полуниця, ваніль, ягоди і кокос.
Must try:
Меню
- Морепродукти в темпурі із соусом манго – 479 грн
- Вонтони з рибою та креветками у соусі каррі – 189 грн
- Качина ніжка з овочами у журавлиновому соусі – 219 грн
Бар
- Коктейль-лонг «Cloudy Horizon» – 200 грн
- Кисло-солодкий коктейль «Galaxy Gimlet» – 180 грн
- Стронг-коктейль «Ubernormal» – 190 грн
Адреса: вул. Антоновича, 81
Час роботи: нд-чт з 11:00 до 23:00, пт-сб з 11:00 до 5:00