Дочекалися: паби тепер - це не тільки абсолютно андеграундна історія, це броварня з крафтовим пивом і вишуканим м'ясним меню.
Команда RestOn відвідала пивний ресторан Syndicate beer&grill, і ми готові розповісти, чому тут буде добре поціновувачам пива, а також тим, хто тільки хоче приєднається до пивної культури.
Бар знаходиться на Печерську, в 8 хвилинах ходьби від метро Арсенальна. Зручно: любителям і дегустаторам крафта не потрібно далеко їхати, а працівникам прилеглих офісів (в тому числі Київміськбуду) довго вибирати місце для п'ятничного відпочинку.
До речі, нам здається, що Syndicate beer&grill - це перший паб нового, ресторанного, формату в цьому районі і друга, після Lisopylka, броварня Києва. І то, Lisopylka і Syndicate beer&grill - творіння одних рук, рук Василя Мікуліна.
"Пивна" казка починається зі входу, коли за панорамними вікнами ви бачите справжні котли для варіння пива, вони з'єднані з резервуарами в бродильном цеху, так що пиво вариться прямо на ваших очах!
Заклад великий - 2 поверхи, 2 зали на першому поверсі (основний, де по п'ятницях і суботах влаштовують музичні вечори, і шоу-кухня) і трохи столиків (в більш інтимній, приглушеній атмосфері) на другому.
Оформлення виконано в кращих традиціях американських барів - тут багато дерева й цегли. А ще оригінальні люстри, стара вантажівка Форд, великий комод із 1000 і 1 скринькою, неонові лобстери й сходи, на яких міститься промовистий підпис: "who's going to be drunk?".
Той випадок, коли починаємо не з їжі, а з напоїв, точніше - пива.
У Syndicate beer&grill 6 видів крафтового пива. Перед їх описом, мабуть, влаштуємо хвилинку теорії для тих, як і ми раніше, ділить пиво на світле й темне.
Щодо способу бродіння пиво буває 2-х класів - клас верхового бродіння й клас низового бродіння. До першого класу належать елі - біттери, портер і Стаут. Переважно, всі вони темні і з яскраво вираженим смаком хмелю. До другого класу відносимо лагери, або те, що ми називаємо світлим пивом.
Тепер про ті 6 видів пива, які можна спробувати в Syndicate: California Dream Lager, Rose's Name Abbey Dubel, Oatmeal Morning Stout, Prohibition IPA, Burshtyn Digger Amber Lager і Hopfen Weiss.
Таким чином, маємо 4 "верхових" і 2 "низових" найменування.
У команді елів - Rose's Name Abbey Dubel, Oatmeal Morning Stout, Prohibition IPA і Hopfen Weiss.
Rose's Name Abbey Dubel - подвійний монастирський ель, Oatmeal Morning Stout - вівсяний стаут, Prohibition IPA - міцний індійський світлий ель, Hopfen Weiss - його ми віднесли до класу "верхів" вельми умовно, так як взагалі це охмелене пшеничне пиво, але в технології його виробництва використовуються дріжджі саме верхового бродіння.
Інші позиції - лагери: California Dream Lager - легкий американський пільснер; і Burshtyn Digger Amber Lager - солодкий солодовий віденський лагер.
Так, як і в випадку з вином, для пива теж важлива якість посуди, в якій його подають, тому в закладі для кожного сорту пива є свої келихи з французького скла.
Там де пиво, там і гриль - м'ясо та лобстери.
М'ясо - стейки й пастрамі. Стейки - класичні американські (з американського м'яса) і альтернативні (за американськими технологіями розробки туші, але з українського м'яса).
Пастрамі - це свого роду сендвіч із тонкої нарізки з яловичої грудинки, гірчицею й маринованими огірками. Хоча може пастрамі подаватися і викладеної на вафлі або разом із салатом Цезар, але що в ній особливого, так це процес приготування. Він займає два тижні, протягом яких м'ясо проходить кілька етапів - від засолювання до копчення. Пряна і соковита - ось яка це закуска!
Лобстери в Syndicate привозять із Канади, а потім поміщають в спеціальному акваріумі. Готують їх в хоспері, а подають з овочами й фермерською картоплею. Загалом, можете уявити, що це за шедевр гастрономічною думки!
Крафтовое пиво - 35 грн/0,3 л, 50 грн/0,5 л.
Копчений ростбіф із соусом із блакитного сиру - 149 грн.
Половина соковитої фермерської курки, обсмаженої на грилі - 49 грн/100 гр.
Реберця BBQ та Вишневе чатні - 158 грн.
Стейк Shoulder Tender - 89 грн/100 гр.
Цілий лобстер (із соусом на вибір і салатом) - 749 грн.
Паб на те і паб, щоб приходити дивитися футбол і слухати музикантів із рок-каверами. Для цього в Syndicate beer&grill є неймовірних розмірів плазма й сцена.
Матчі - за розкладом, виступи - по п'ятницях і суботах.
Адреса: вул. Суворова, 4/6
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва