Рано чи пізно, це повинно було статися - Даша Малахова відкрила власний ресторан Kartata Potata. І це цілком логічна ланка в ланцюзі її досягнень: Даша - кулінар, телеведуча й директор кулінарної школи, а тепер ось і ресторатор.
Звичайно, рівень очікувань виключно високий. Команда RestOn вирішила відправитися на інспекцію особисто, про результати читайте нижче.
Кафе з великими планами й великою любов'ю до відвідувачів потрібне велике приміщення, поза сумнівами! Саме тому Kartata Potata розмістилася в 2-х поверховій старовинній будівлі на перетині Пушкінської та Прорізної.
У радянському минулому тут знаходився гастроном, і власники вирішили зберегти спогади про нього, відтворивши у себе в кафе власний сучасний гастроном із органічними продуктами.
Ми б могли писати про інтер'єр Kartata Potata вічно, серйозно! У ньому сотні маленьких деталей, і про кожну хочеться розповісти.
По-перше, як вже і було сказано, тут не один, а цілих два поверхи (причому перший розбитий на два зали); по-друге, зберігаючи спогади про старий радянський гастроном, було вирішено зберегти його стіни і плитку (без жартів); по-третє, прекрасна українська етніка з гуцульськими килимами й подушками, оригінальними стільцями з фанери вітчизняного виробництва, велика кількість всяких виробів із дерева і навіть великий (дуже великий) вінок на стіні.
Але і це не все! Також привертають заслужену увагу витончена металева конструкція-сходи бірюзового кольору й величезні вази з живими квітами.
Загалом, ресторан недарма позиціонується як сімейний заклад, тому що хочеться ось так взяти і перенести всі ці картини-стільці-подушки до себе додому, але, на жаль, без страв, приготовлених на кухні Kartata Potata, ефект буде не повним!
Перед тим, як почати говорити про те, що готують, трохи поговоримо про тих, хто готує.
Команда ресторану налічує 40 осіб, серед них шеф-кухар, 6-7 кухарів, бармен і сомельє, бариста і, звичайно ж, офіціанти. І кожен член команди заражений вірусом "позитиву" від Даші Малахової. Тут по-сімейному тепло й вільно, в Kartata не терплять пафос - ні всередині колективу, ні серед гостей.
Не дивно, що страви виходять такими смачними! Меню - справжній мікс страв радянської, національної та світової кухонь: олів'є, макарони по-флотськи, жовті вареники з курчам і кукурудзою, короп в беконі, лазання з качкою і корицею, грецька мусака й багато іншого.
Подбали в Kartata Potata також про тих, хто стежить за здоров'ям - ще ніколи дієта №5 не була такою смачною й бажаною! Серед корисного і смачного - домашні каші, йогурт із Гранола, салат "Здоров'я" з капусти і моркви, вінегрет, овочі для якого готуються в печі на вугіллі, овочевий суп без грама жиру на овочевому відварі і з хрусткими овочами, голий курча з яблуками і кускус.
Зовсім забули розповісти про сніданки... Крім вищезазначених каш і йогурту з Гранола, можна замовити англійський сніданок або угорське лечо, а також запіканку з повидлом. Про запіканку: якщо ви собі намалювали щось родом зі шкільної їдальні, забудьте! Ми були свідками того, як за сусіднім столиком просили добавки, а це щось та означає! І подають тут сніданки цілий день, між іншим.
Ще нам розповіли, що тут один із кращих хосперів (гриль на дровах) в Києві. Звичайно, при такому-то м'ясі - мраморка, вирощена на українській фермі! Нам наполегливо рекомендували філе-міньйон, але ми вважали за краще на пізній сніданок суп. Віримо, що філе-міньйон чудовий, але наш шпинатний суп із яйцем-пашот був нічим не гірше!
Дрібниця, але приємна, - в Kartata Potata перед подачею наливають стаканчик води. Очищеної вітамінізованої води, на секундочку!
До якості продуктів в ресторані підхід серйозний і категоричний - тільки органіка і тільки найсвіжіші продукти, ніяких попередніх заготовок.
Органіка продається і в гастрономі: молочні продукти, яйця, хамон, салямі й інша смакота типу фью-чіпсів із льону.
На десерт залишили найприємніше - безпосередньо десерти і... вино.
Павлова, торти "Мері Бері", "Нормандія" і Празький - є щось в них вишукане само по собі, тільки в назвах, а якщо ще знати, що, наприклад, крем для них готують на основі "Філадельфії", то чи не відчуваєш ніяких докорів сумління з приводу з'їденого.
Насолоджуватися розмовою і життям приємніше з келихом вина в руках. У Kartata є з чого вибирати - 40 видів вина. Сомельє допоможе визначитися з вибором і зробить все "по протоколу" - з дегустацією і декантером.
Запіканка з повидлом - 93 грн.
Дієтичний вінегрет - 39 грн.
Шпинатовий суп із яйцем-пашот - 80 грн.
Вареники з качкою і чорносливом - 93 грн.
Ковбаски з козячого м'яса зі сморчками - 170 грн.
Філе-міньйон - 185 грн.
Празький торт - 96 грн.
Латте - 48 грн.
Білий какао - 41 грн.
Уже зараз в Kartata Potata відкривається дитяча кулінарна вітальня. В першу чергу це навчальний проект, в рамках якого діткам будуть розповідати про кулінарію, продукти й кухні світу. А також буде представлена спеціальна експозиція, де будуть продемонстровані різні спеції, трави, сіль і цукор із різних куточків світу. Не обійдеться і без дегустацій оливкового масла, хліба і корисних паростків. Чудова можливість для батьків і дітей відпочити й дізнатися щось нове.
І, оскільки тут, в одному затишному куточку, знайшлося місце фортепіано, сподіваємося, що будуть проводиться музичні вечори! Хоча, якщо вам пощастить, насолодитися живою музикою можна в будь-який момент, так як бариста Максим талановитий не тільки в приготуванні кави, він відмінно музикує! Тому, команда RestOn дякує Kartata Potata не тільки за смачну їжу, але і за "Собачий вальс" Шопена.
Адреса: вул. Пушкінська, 1-3
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва