Мабуть, важко знайти людину, яка не знає і не пробувала хумус. Шляхетна закуска з нуту прийшла багато років тому з Близького Сходу і давно впевненим кроком увійшла в раціон українця і гастрономіку закладів Києва.
У любові до неї зізнався і новий заклад – міський хумус-бар Hum:Hum – запропонувавши познайомити гастрогедоністів з новими гранями здорового харчування. Чим дивують, що дають пробувати і чому ми рекомендуємо подібний формат – далі в огляді від редакції RestOn.
Концепція
Заклад Hum:Hum - нове дітище Оксани Романюк та Антона Крята, колишніх власників бару «Под асфальтом пляж». Будучи прихильниками здорового харчування і смачної подачі вегетаріанських страв, у власників деякий час тому виникла ідея створити моноформатне місце зі зрозумілими, ситними і завжди свіжими закусками і при цьому за приємну ціну.
Як говорить команда закладу, вони себе позиціонують як «перша українська хумусія у форматі фастфуд» і впевнено завойовують увагу публіки. Так, Hum:Hum відкрився в тестовому режимі 3 лютого і до офіційного відкриття 14 лютого ще планує допрацьовувати меню і вносити корективи за бажанням гостей. Але при цьому вже зараз в закладі повна посадка і безліч задоволених відвідувачів.
Локація
Hum:Hum розташувався в самому серці Подолу – на перетині вулиць Межигірської і Верхнього Валу за адресою вул. Межигірська, 13/34. До закладу від центру не більше 15 хвилин їзди, а найближчі станції метро – Контрактова площа і Тараса Шевченка – у пішій доступності.
Інтер'єр
У дизайні закладу основна ставка зроблена на лаконічність і простоту, але при цьому в рамках ресторанного дизайну. Так, фасад Hum:Hum привертає яскравими люмінесцентними вивісками і великими вікнами, за якими можна розглянути ще з вулиці саме приміщення.
Всередині закладу знаходяться дві просторі зали, оформлені в біло-рожеві кольори. В інтер'єрі першої зали нарочито небагато деталей, але при цьому комфортно вписуваних в концепцію: горщики з квітами і зеленню, смарт-світильники і високі столи з барними стільцями. Крім них – два компактних столика з м'якими кріслами.
Друга зала вміщає в себе барну стійку і відкриту кухню позаду неї, завдяки чому кожен відвідувач може розглянути процес приготування страв. Тут також знаходиться декілька столиків з диванами і стільцями і є вихід у внутрішній двір. Крім усього, позаду диванів – арочні вставки у стінах з люмінесцентними зображеннями.
Всього в закладі 32 посадочних місця, але при цьому вельми просторо для бажаючих замовити позиції з собою або швидко перекусити біля бару.
Меню
Основний акцент меню в закладі, звичайно ж, зроблений на хумус (78 - 110 грн). Всього в закладі подають п'ять його різновидів, але обіцяють доповнювати новими смаками і добавками. Зараз гість може спробувати класичний хумус, хумус з авокадо, печеного перцю, гарбуза і навіть дитячий. До кожного з них подають піту і овочеві палички. Також на вибір гість може замовити добавки (7-30 грн): овочеві палички з моркви і селери, кульку фалафелю, в'ялені томати, соління, оливки, ½ піти, корж або начос.
Крім хумуса, в меню є два види салатів (по 87 грн кожен), суп (55 грн), кріспі нут (35 грн), картопля фрі (35 грн) і різні піти (61-82 грн): класика, Мексика, Італія, Азія і солодка. До них можна додатково замовити соуси: йогуртовий соус, гострий соус харісса або соус гірчичний барбекю (усі по 10 грн).
З напоїв в меню є розділ «вінішко», представлений 6 позиціями (80-110 грн/150 мл), крафтове пиво Varvar, драфт і широка безалкогольна карта: кава, чай, кероб, напої і можливість замовити каву на соєвому молоці.
Бонусом в меню є можливість замовити з 8 до 12 ранку страви із сиру від Олени Олексіївни: сирні запіканки або сирники. Пароль: #вкуснокакубабушки.
Must try:
- Хумус із авокадо – 110 грн
- Вино Мальборо – 110 грн
- Солодка пита – 61 грн
- Кава на соєвому молоці – 40 грн
- Салат з печеного перцю, фалафелю і шпинату – 87 грн
Адреса: вул. Межигірська, 13/34
Час роботи: щодня з 8:00 до 2:00