Fish&Pussycat sushi bar - каліфорнійський суші-бар на Бессарабці, який відкрив свої двері на початку жовтня. Редакція RestOn вже встигла познайомитися з цікавим закладом і поспішає розповісти вам про це.
Локація
Заклад розмістився в самому центрі бурхливої столиці на вул. Басейній, 5Б, навпроти Mandarin Plaza. Буквально в пару кроків знаходиться ще одне смачне місце того ж власника - Mimoza Brooklyn Pizza. Десь недалеко, в Арені-Сіті, знаходиться і Чашка Espresso Bar. Локація завжди жвава, плюс "споріднені" заклади поряд, що дуже зручно.
Про людей
Власник і ідейний натхненник Fish&Pussycat sushi bar - Ігор Сухомлин. Батько "Рестопрактік" і ще приблизно двох десятків ресторанів Києва і Чернігова (Чашка Espresso Bar, вищезгадана Mimoza Brooklyn Pizza, варенична "Балувана Галя" та ін.). Як і у випадку з Mimoza Brooklyn Pizza, на створення Fish&Pussycat sushi bar його надихнули заклади США.
На фото: Ігор Сухомлин; Автор: Анна Гольцберг
Інтер'єр
Інтер'єр - черговий шедевр Belenko design studio, в портфоліо якої входять столичні Mimoza Brooklyn Pizza, Under Wonder, Smørrebrød, Стейкхауз і одеські Atelier. Coffee&Crafts, Фребюль. Як завжди - дуже незвичайний, суміш дерева і монохрома. З особливостей - декоративні люстри, ліпнина і стіна з написом "Catch me if you cat" (впевнена заявочка на кращу інстастену, між іншим). Хоч і невелика, але дуже затишний заклад.
fish_pussycat
Кухня
Суші-бар він де завгодно суші-бар, відповідно, в меню переважно японська кухня: салати, місо-супи, нігірі, суші, сашимі, роли, татамі, хенд роли і десерти. Гості дуже хвалять соус, який подають до деяких страв, - в прямому сенсі можна, не соромлячись, їсти ложкою. Вся ця азіатська розкіш переплетена з європейською кухнею. Меню невелике, але дуже ємне. Є страви на хоспері.
На фото: Поке з тунцем і кіноа
До 12:00 в будні і до 15:00 у вихідні дні подають сніданки. Точно встигнете виспатися, а якщо немає - фільтр-кави вам на допомогу, його подають разом зі сніданком.
З подачею страв в Fish&Pussycat не зрівняється жоден заклад. Невеликий екскурс в минуле: все ж пам'ятають ці овальні розписні тарілки, на яких наші мами подавали шубу або оселедець? Так ось, роли і суші подають в схожих. Такий собі привіт з 80-90х. При цьому виглядає так стильно, що їсти можна починати вже очима.
На фото: Суші Бол з брокколі і горіховим соусом
Must try:
- Теплий салат з качкою, пак-чой, манго і едадаме - 280 грн;
- Тофу темпура - 135 грн;
- Місо-суп з гребінцем, тунцем і лососем - 190 грн;
- Нігірі - 55-95 грн;
- Суші - 40-95 грн;
- Сашимі - 145-365 грн;
- Роли - 295-440 грн;
- Японські панкейки зі смаженою бананом, беконом і місо-карамеллю (з меню сніданків) - 185 грн.
Барна карта
Дуже хороша лаконічна барна карта. З напоїв подають каву, чай, лимонад і фреші. З чогось міцнішого в меню представлені японський і американський віскі, ром, джин і горілка, зрозуміло, саке, аперитиви - Апероль і кампари - і три види умешу (японського лікеру). Крім того, тут є бутильована і крафтового пиво з різних куточків світу (японське само собою), а також багата винна карта.
Висновок
Місце однозначно претендує на високі позиції в ТОП-чарті столичних закладів і повну посадку, так що радимо не зволікати з відвідуванням.
Адреса: вул. Басейна, 5Б
Час роботи: з 9:00 до 23:00