Якщо здається, що до весни ще далеко, і серед Києва її не дістати – саме час читати новий матеріал редакції RestOn. У ньому ми поділимося в самому прямому сенсі свіжим місцем на карті міста – закладом Цветочная лавка.
Навіщо туди варто йти аж ніяк не за квітами, а їжею і чому саме колірне рішення спонукало рекомендувати місце вам – далі в нашому смачному і майже весняному огляді.
Концепція
Післяноворічні дні навряд чи можна назвати продуктивними – січнева нега ще не пройшла, а низка карколомних планів ще не настала. І немов би розвінчуючи цей міф, 9 січня в місті відкрилася нова гастрономічна точка – кафе і бар Цветочная лавка.
Назва місця викликає асоціацію зі свіжими запахами, приємними емоціями і п'янкими планами. І йому вторить і концепція кафе. Як не дивно, квіти тут не продають. Але при цьому створюють атмосферу європейської квіткової лавки, де, пританцьовуючи, привітні господарі нагодують тільки свіжими і корисними продуктами, доповнивши їх келихом фірмового алкоголю.
Доповнюють атмосферность всюдисущі зелені насадження, відмінна добірка музики і приємна знижка тестового режиму у вигляді -30% на все меню до 26 січня. А ще сміливі плани команди. Незабаром тут планують влаштовувати стильні музичні вечірки і пригощати дійсно унікальними коктейлями.
Локація
Квіткова лавка сховалася за яскравими рожевими дверима прямо в центрі Києва на вул. Саксаганського 13/42. Звідси і сюди ведуть всі центральні дороги міста – заклад в рівній 15-хвилинній доступності до метро Льва Толстого, Олімпійської і Палацу спорту.
А до Хрещатику – не більше 10 хвилин їзди або 20 пішого кроку.
Інтер'єр
Перше, що привертає увагу в закладі – яскравий і при цьому приємної лаконічності фасад рожево-сірих тонів. За його дверима – невеликий коридорний простір і місткий зал. У першому розміщені кілька пуфів, дзеркало в підлогу і безліч квітів, другий же – повноцінного ресторанного формату.
Основні кольори закладу – смарагдовий, деревний і фуксія. При цьому перший і останній відображаються в матеріалах меблів, а деревний вдало поєднується з цегляними стінами.
По праву стіну залу для гостей облаштована широка барна стійка, що радує різноманітністю алкоголю і місткими оксамитовими рожевими стільцями. Ліворуч – лаконічні скляні столики з диванами і кріслами. Що примітно, і ті, і інші мають оригінальне оформлення. Столи повністю прозорі і відкривають вид на зростаючу зелень в горщиках під ними, а диванами і крісла – смарагдового кольору і оксамитової окантовки. Елементів квіткової лавки йому додають всюдисущі зелені насадження – біля столів, на вікнах і навіть на стелі, а особливої вишуканості дарує стіна з шовковими стрічками, великі вікна і повсюдне точкове освітлення з вдало підібраними акцентами на столи і відвідувачів. Для зручності гостей також передбачено велику кількість подушок.
Заклад розрахований на комфортне розміщення близько 35 гостей, але при цьому містить місткий простір для додаткових відвідувачів на випадок формату вечірки. При цьому рекомендується бронювати столик. Хоч заклад і новий, але вже досить популярний серед гастролюбителів міста.
Меню
Як каже власниця закладу, Цветочная лавка – це для любителів квіткового, смачного і навіть корисного – будь то їжа або напій. Вторить її словам і меню – тут є гастрономічні поєднання на будь-який смак і для будь-якого формату.
Так, серед страв можна зустріти різноманітні інші bowls, що не дивно, адже всі позиції подають у великих чашах. На сніданок є смузі, страви з яєць, сир абомлинці. Наприклад, чудові Гречані млинці з яйцем пашот і печеною свинячий лопаткою (99 грн) або Домашній сирок з гранолою, свіжими фруктами і грецьким йогуртом (79 грн). Крім них, доступні різноманітні закуски і сироїдні позиції, серед яких є оригінальної рецептури Крем з печеного гарбуза з тахіні і йогуртом, що подається з чорною чіабатою (59 грн).
Для любителів більш повноформатних страв пропонують салати, супи і основні позиції. Серед позицій, наприклад, є Салат з м'яким козячим сиром, печеним буряком, апельсинами і карамелізованим мигдалем (109 грн) і Дикий судак на подушці з вершкового рису з зеленим карі та пікантним перцем (229 грн). Доповнюють все, звичайно ж, десерти – окремої уваги заслуговує ніжний Крем каталана з листям кафіра, лаймом і хрусткою крихтою (69 грн).
Друга частина меню не менш захоплююча – тут гість може вибрати серед розмаїття алкогольних, коктейльних, чайно-кавових і лимонадних напоїв. Так, в меню є hard drinks, що включають позиції з високим рівнем міцності, вина і вражаюча кількість коктейлів. Останніх більше 20 позицій.
Середній чек меню – близько 300 грн, а коктейлі в діапазоні 115-199 грн.
Must try:
- Салат з маринованою грушею, брокколі, ніжним ростбіфом і гарбузовим насінням – 195 грн
- Теляча вирізка в маринаді з лайма і імбиру з вершковим рисом і легким коул салатом – 219 грн
- Омлет з маринованим лососем, м'яким хумусом, теплим хлібом і огірками – 145 грн
- Сальса авокадо з хрустким хлібом – 65 грн
- Лаймовий тарт з кокосовими чіпсами – 75 грн
Адреса: вул. Саксаганського, 13/42
Час роботи: щодня з 10:00 до 22:00