Ця історія для тих, хто любить не перераховувати ребра, а їсть їх великими порціями. З соусом, салатом, картоплею фрі та під келих свіженького й холодного пінного. Для тих, хто звик ставити питання ребром і сміливо говорить рішуче "Так" алкоголю і висококалорійній їжі. І, нарешті, це історія про нас, редакції порталу RestOn, що не відносячись ні до першої, ні до другої категорії, все одно в повному захваті від нового ресторану американської кухні "В ребро", який відкрився на Оболоні.
Із задоволенням розповідаємо вам нашу історію знайомства з місцем, де відвідувачів пригощають найсмачнішими в Києві ребрами BBQ та унікальними для України сортами крафтового пива!
Ресторан американської кухні "В ребро" - це місце, де точно знають, що пропонувати своїм клієнтам, для кого цей ресторан працює і якій кулінарній філософії слідувати. Про те, щоб було саме так, подбав особисто власник закладу - Євген Вишневський. "В ребро" - це не перший ресторан, який він відкрив, але саме тут втілилася його мрія - створити місце в американському стилі. Місце, де можна спокійно випити пива, смачно й ситно поїсти, повболівати за улюблену команду (є величезна плазма, завдяки якій можна стежити за спортивними подіями) і забути про дітей. Чи вийшло це у Євгена? Однозначно, так!
Знайти "В ребро" можна за адресою проспект Героїв Сталінграда, 24а - це в 5 хвилинах їзди від метро Мінська.
Як дістатися
Якщо ви не є щасливим володарем власного автомобіля, то доїхати за адресою можна на маршрутці №559, яка зупиняється практично біля входу в метро Мінська (через дорогу від Макдональдса). Як тільки ви повернете на Прирічну і проїдете повз БТА банк, попросіть водія зупинитися. Потім буквально 10 метрів по прямій - і ви побачите вивіску ресторану.
Чесно кажучи, місце розташування не найвдаліше, але чого тільки не зробиш заради ароматних соковитих і нереально смачних ребер! І, повірте, 5 хвилин в маршрутці - це ніщо в порівнянні з тим гастрономічним задоволенням, яке ви отримаєте в ресторані "В ребро"!
Класичний американський підхід знайшов своє відображення в інтер'єрі ресторану "В ребро". Тут все просто і зрозуміло без нікому не потрібних зарозумілості, химерності, надмірностей. Весь пафос залишається за порогом закладу, а тут панує практичність і зручність.
Якщо говорити про кольорову гаму, то вона досить моногамна: переважно темно-сірий, чорний тона й трохи червоного. Але саме така ненав'язливість і підкуповує, при чому настільки, що хочеться приходити сюди знову й знову. Все-таки простота - це запорука досконалості, і ми ще раз в цьому переконалися.
Не обійшлося без нотки чисто американського гумору: темні стіни ресторану прикрашають смішні написи і забавні "усміхнені" ребра, дивлячись на які ваш настрій однозначно покращиться.
Особливість закладу
Любителям "посидіти на барі" доведеться відмовитися від своєї звички, адже тут барна стійка розташована уздовж стіни і не передбачає місць для гостей. Зате завдяки такому інтер'єрному рішенню бармен і офіціанти стали ближче до відвідувачів, що однозначно добре!
Про кухню ресторану "В ребро" ми можемо розповідати нескінченно довго, адже вона настільки смачна, що всіх епітетів світу не вистачить, щоб її описати.
Ми вже писали про те, що кухня в ресторані американська, тому тут "відведуть душу" всі любителі бургерів, BBQ м'яса, котлет з ароматним димком, копчених стейків, пастрамі і крафтового пива.
Особливість закладу
М'ясо закуповується тільки свіже і тільки у перевірених постачальників. Зберігається воно в спеціальній соляній камері з певним температурним режимом протягом 21 дня. Весь цей час воно солиться і в'ялиться, а потім (вже доведене до готовності м'ясо) вакуумують, нарізають, готують і подають гостям.
Головною "кулінарною зіркою" меню є фірмова страва - ребра. Вони тут представлені в двох варіантах - BBQ Pork Ribs (це копчені свинячі ребра в соусі BBQ) і Memphis Style Pork Ribs (гострі копчені ребра). Ми спробували визначити, які ребра смачніші, але так і не змогли цього зробити. Наші думки беззастережно розділилися, так що вибір за вами!
Must try
- BBQ Pork Ribs за 169 грн
- Memphis Style Pork Ribs за 159 грн
- Pastrami за 98 грн
- Sausage Pig For Mr.Big за 85 грн
- Smoked Cat fish за 160 грн
Спиртова карта ресторану представлена різними алкогольними напоями: починаючи коктейлями і закінчуючи горілкою. Але все-таки "зіркою" даного місця є пиво. Тут ви не знайдете "Чернігівського", "Львівського", "Оболонь" і т.і. - забудьте про це. Тільки крафтове пиво, яке зберігається в окремому приміщенні з певним температурним режимом. Подається воно прямо зі спеціальної бочки до вас в заздалегідь охолоджений на барі келих.
У ресторані представлені:
- Німецькі сорти Weihenstephan Original (45 грн/65 грн за 0,3 л/0,5 л), Weihenstephan Vitus (49 грн за 0,3 л), Maisel&Friends Pale Ale (59 грн за 0,5 л);
- Чеське пиво Ferdinand Tmavý Ležák (45 грн за 0,3 л);
- Українське Malle Blond (32/45 грн за 0,3 л/0,5 л).
Пива багато не буває, особливо якщо це пиво з ресторану американської кухні "В ребро", так що його асортимент буде збільшуватися, а якість при цьому залишиться незмінно високою!
Середній чек - 300 грн.
Так що рекомендуємо заглянути "на вогник" в ресторан "В ребро" - неймовірно смачні ребра вже готуються і чекають вас, щоб віддати всю палітру свого смаку!
Адреса: проспект Героїв Сталінграда, 24а
Час роботи: 12:00-24:00
Автор: Світлана Єфімець
Фото: власність закладу