Краща ознака гідної уваги закладу - його відкритість. У поданні страв, у ставленні до гостя і, звичайно ж, в самій кухні. Туди, де солодко пахне десертами, чується мелодія крапель вина в келиху і нудиться на очах у гостя приготовлена страва, хочеться приходити ще і ще. Адже не дарма кажуть, що перша частина задоволення - споглядання.
Редакція RestOn знає, яким шармом славляться заклади з відкритою кухнею і вже підготувала для вас підбірку ресторанів з їх числа. Будьте впевнені, прочитавши до кінця - ноги самі віднесуть в один із них.
Coin
Якщо головне, що вражає вас в закладі - можливість відкривати для себе нові грані задоволення знову й знову - сміливо вирушайте в ресторан Coin. Поєднання високої вишуканої кухні і неймовірно тонкого відчуття запитів гостя не залишить байдужим навіть найвибагливішого відвідувача. А ідеальна винна карта і такий же підхід до вашого проведення часу тут - перетворять похід в ресторан до одного з ідеальних моментів.
У ресторані Coin надихає буквально все - і затишок основного і приватного залів, і чудовий вид з літньої тераси, і багатство смаку страв, представлених в меню - від ніжних закусок і салатів до насичених м'ясних і рибних позицій, що поєднують фантастику інгредієнтів з геніальністю їх приготування. Відкрита кухня, принадна спритність шеф-кухарів і віртуозність оформлення вашого замовлення - ще один приємний бонус до всього вищепереліченого. Словом, варто один раз спробувати й висловить захоплення, щоб ще сотні раз повернутися сюди знову.
Must try:
- Салат з буффало з хрусткими міні-фокаччо, сільським песто і гарбузовим насінням - 385 грн
- Фуа-гра з фісташковим спонжем, кюлі з малини і грушевим конфі - 540 грн
- Стерлядь, запечена в ароматній глазурі з овочевим жульєном і ікорним соусом - 935 грн
- Філе телятини з трюфельним парфе, запеченим шпинатом, листковим крамблем і ароматним фюме - 550 грн
- Крем-суп із порея з севіче з блакитних креветів і зернами лососевої ікри - 295 грн
Де: вул. Болсуновських, 13-15, бізнес-центр IQ
Коли: пн-нд 12:00 - 1:00
Samogon Gastro Bar
Поціновувачам традиційної смачної кухні, місцевого колориту і в тон їй душевного пригощання за смаком буде заклад Samogon Gastro Bar. Тут автентика тісно переплітається з сучасністю, а натхнення і талант - з умінням закохати кожного гостя в те, що пропонує ресторан.
Щедрість і несподіванка, різноманітність і наснага йдуть рука об руку в обслуговуванні, атмосфері і самих стравах закладу. Так, тут є можливість чудово провести час як в одному із залів на двох поверхах Samogon Gastro Bar, так і на літній терасі і навіть в спеціальній кімнаті Samоgon-room з дегустацією фірмових напоїв. У будь-якому з двох VIP-залів - влаштувати своє свято або захід. А ситно поїсти і при цьому отримати насолоду від якості й майстерності приготування страв можна завдяки наявності відкритої кухні і закритої печі на деревному вугіллі, де м'ясо, риба і овочі набувають особливий, неповторний аромат.
«Хто не був, той буде, хто був - не забуде», - говорить девіз команди Samogon Gastro Bar. І він повністю передає враження і присмак від відвідування істинно українського місця.
Must try з літнього одеського меню:
- Крем-суп із кабачків з в'яленими томатами і шавлією, 280 г - 65 грн
- Салат з томатами, тюлькою, кінзою і білим хлібом, 350 г - 99 грн
- Різотто з потрухами і домашніми томатами, 350 г - 95 грн
- Вареники з вишнями, 200 г - 65 грн
- Домашній зелений борщ з яловичиною і сметаною - 59 грн
- Київський торт за рецептом 1864 року - 89 грн
Де: вул. Героїв Сталінграда, 12Г, корп. 2
Коли: пн-нд 12:00 - 24:00
Мацоні
Кафе-сироварня Мацоні для тих, кому не чужа любов до істинно грузинського колориту гастрозадоволення з класичними рецептами страв і цікавого процессу їх приготування на відкритій кухні. Місце, в якому на очах у гостя печуть хачапурі в печі і тандир для шоті - тягне також і воістино гостинною атмосферою, затишком і відкритістю не тільки кухні, а й самого закладу в цілому.
Тут буде приємно як провести сімейний вечір, так і ділову зустріч - як в денний час, так і при м'якому освітленні ламп. Свіжоприготовлені страви і трепетне ставлення до деталей тільки додають унікальності закладу й захоплюють за собою в духовну подорож незвіданою, але такою унікальною і закохуючою в себе грузинською кухнею.
Мацоні - місце для тих, кому важливо як і де насолоджуватися життям, особливо в компанії близьких по духу людей.
Must try:
- Гебжалія - сирні рулетики з м'ятою і мацоні - 98 грн
- Кучмані - смажена на кеци куряча печінка з яблуками і гранатом - 98 грн
- Мцваді з телячої вирізки - 129 грн
- Форель, запечена з овочами - 78 грн
- Суфле з майоні, ваніллю, м'ятою і полуницею - 35 грн
Де: бул. Ігоря Шамо, 1/5
Коли: пн-нд 12:00 - 23:00
Suluguni
Ресторан Suluguni інакше, як маленькою Грузією в самому центрі Києва, не назвеш. Тут традиційний грузинський колорит є вдалим сусідом з сучасним інтер'єром, глибинною атмосферністю деталей і зачаровуючим підходом до всього, що готує для гостей закладу його команда.
Головна особливість ресторану - це виключно грузинські рецепти страв, інгредієнти до них і неадаптованість кухні з відкритим для гостей приготуванням та різноманітністю легких, основних, закусочних позицій, соусів, страв на мангалі і наливок. За кожне з смакових поєднань відповідає майстер своєї справи - грузинський шеф-кухар Сосо Квірікеішвілі, а саме відвідування закладу схоже на поїздку до друзів в заміський будинок.
Ресторан Suluguni - це можливість відчути смак життя, смак Грузії і дивну привабливість кухні унікальної гірської країни.
Must try з літнього меню:
- Окрошка з яловичим язиком - 65 грн
- Фаршировані баклажани і кабачки від Шефа - 112 грн
- Курча табака під ожиновим соусом (блюдо для двох) - 279 грн
- Овочевий салат з надугі і м'ятою - 57 грн
- Запечене яблуко з медом і горіхами - 52 грн
Де: Музейний провулок, 10
Коли: пн-нд 11:00 - 23:00
Argentina Grill
За яскравістю і пристрастю італійської та іспанської кухонь стоїть відправиться в ресторан Argentina Grill. Будучи меккою теплої атмосфери і надзвичайної душевності, заклад буде до вподоби любителям незабутніх і довгограючих вражень.
Тут є все, що потрібно для кращого проведення часу - цікаво поєднується інтер'єрний лофт з панорамним оформленням і просторим плануванням, велика відкрита кухня для бажаючих подивитися за повноцінним процесом приготування страв, і саме унікальне за складовими меню. В останньому дивує все - і велика кількість традиційних гарячих страв, і рибні вишукування, і різноманітність закусок, салатів, десертів, чудових авторських напоїв, і звичайно ж, карта соковитої аргентинської кухні з грилем Парілья.
Argentina Grill - це знайомство з тривалим фіналом, де кращі нотки задоволення відкриваються з кожним знову замовленим блюдом, походом на сніданок або ланч, і чудовим післясмаком гастрономії почуттів.
Must try:
- Тушковане яловиче ребро в аргентинському вині Мальбек - 219 грн
- Пряний ягня під соусом Чимічуррі на пюре з білої аргентинської квасолі - 199 грн
- Щупальце атлантичного восьминога з картопляно-селеровим пюре і горіхово-лимонним соусом - 375 грн
- М'ясний салат зі свіжим листям, помідорами і беконом під анчоусною заправкою - 129 грн
- Шоколадно-карамельний тарт з ліщиною і морозивом - 95 грн
Де: вул. Маршала Тимошенко, 18
Коли: пн-Нд 8:00 - 2:00
Хачапурі і Вино
Якщо й існує трепетне ставлення до їжі - то воно повністю і беззастережно віддане грузинській кухні. Вабляча своїми запахами і стравами - як, наприклад, в мережі ресторанів Хачапурі і вино. Тут під чуйним керівництвом грузинських шеф-кухарів на відкритих погляду кухнях створюються адаптовані під смак українського гостя хачапурі, хінкалі і багато інших страв. А в тон їм приправи і соуси навіки залишають будь-якого гостя закладу її затятим шанувальником.
Доповненням до гастрономічної подорожі є і дизайн ресторанів - домашній, «гірський», дуже затишний і деталізований, а продумане оформлення залів надає можливість підібрати місце для будь-якої зустрічі під келих улюбленого вина.
У закладах Хачапурі і вино знають, що таке правильний момент - і роблять його незабутнім з усією притаманною грузинам гостинністю. Безліч інгредієнтів для блюд замовляють прямо з Грузії, страви подають в спеціальному посуді, що зберігає температуру і аромат, а гостям надають можливість розслабиться і забути про плин часу.
Прийти на ланч і затриматися аж до пізньої вечері? Тут це можливо, потрібно і дуже правильно.
Must try:
- Хачапурі по-гурійськи з відвареним яйцем, сиром і пряними травами - 104 грн
- Салат з ніжною запеченою фореллю, міксом салату, помідорами і сиром надугі - 118 грн
- Чашушулі - рагу з телятини з помідорами і білим вином - 117 грн
- Чкмерулі - курча табака в сметанно-часниковому соусі - 124 грн
- Пеновані з сиром і курагою - 67 грн
Де: вул. Велика Васильківська, 57/3; вул. Б. Грінченка, 2/1; пр-т В. Маяковського, 43/2 (ТЦ Фестивальний); вул. Святошинська, 3 (ТЦ Novus); вул, Драгоманова, 29
Коли: пн-нд 11:00 - 23:00 на Васильківській і Святошинській; пн-нд 10:00 - 23:00 на Б. Грінченка; нд-чт 11:00 - 23:00, пт-сб 11:00 - 2:00 на Маяковського
Marlin
Якщо душа вимагає середземноморської подорожі з властивою їй дружністю до морської флори і фауни - вирушайте в ресторан Marlin.
Заклад примітно особливим підходом до подачі страв з птиці, риби і м'яса, різноманітністю вишукувань і смаків і дійсно доброзичливим ставленням. А відкрита кухня і 16-метровий акваріум з акулами і екзотичними океанічними рибами, що відокремлює ресторан від міської суєти - доповнюють задоволення від відвідування ресторану з грецьким і європейським середземноморським меню.
Неспішна вечеря, що пробуджуючий сніданок або діловий обід можливі в Marlin ще й завдяки особливому інтер'єру. Наявність морської атрибутики і декоративних антикварних меблів немов би переміщують в невеликий ресторанчик на березі припортового містечка, а приємне обслуговування дозволить насолодиться не тільки вищою якістію страв, а й відповідною гостинністю.
Must try:
- Вугор запечений з картопляним пюре з ароматом васабі - 376 грн
- Качина грудка з фруктовим конфітюром - 264 грн
- Салат зі слабосоленим лососем, авокадо, помідорами, базиліком і кедровими горішками - 238 грн
- Тартар з тунця з гуакомоле і соєво-кунжутним соусом - 215 грн
- Тріска, запечена зі шпинатом і вершково-ікорним соусом - 385 грн
Де: вул. Антоновича, 176 (ТРЦ Ocean Plaza)
Коли: пн-нд 10:00 - 22:00
Vapiano
Якщо душа просить істинно італійського колориту, а в їжі хочеться відчути смак життя - вирушайте в заклад Vapiano. Головна особливість даного ресторану - повна його відкритість в якості блюд із завжди свіжими і добірними інгредієнтами, їх подачі з вмілою душевністю і розстановкою і навіть в процесі приготування на відкритій кухні.
Піци і пасти, закуски і салати, супи, соуси і десерти - тут є все навіть для самого досвідченого гостя. А родзинкою закладу є можливість самостійно вибрати інгредієнти для страв і домогтися не тільки бажаного смаку, але й уникнути компромісу між ціною і якістю.
Доповнюючий меню інтер'єр закладу створено з особливим комфортом. Тут світло, затишно і при цьому досить гармонійно завдяки деталям з дерева і свіжою зеленню в дизайні ресторану. Насолодиться чашкою кави, провести ділову зустріч або влаштувати романтичну вечерю - все це можливо в самому центрі столиці. Про все інше подбає команда Vapiano.
Must try:
- Карпаччо з ніжного філе яловичини зі свіжими грибами, руколою і соусом Чіпріані - 135 грн
- Паста з соусом песто, смаженими кедровими горіхами і сиром грана падано - 65 грн
- Інсалата Reef'n'Beef з овочами на грилі, черрі, телятиною, креветками і руколо-гірчичним соусом - 189 грн
- Піца Тонно з тунцем, червоною цибулею, томатним соусом і моцарелою - 169 грн
- Десерт Death by chocolate - 79 грн
Де: вул. Велика Васильківська, 1-3/2
Коли: пн-чт 10:00 - 23:00, пт 10:00 - 2:00, сб 11:00 - 2:00, нд 11:00 - 23:00
Vano Ivano
Ресторан Vano Ivano - ідеальне місце для охочих відчути істинно грузинську гостинність, кращі вина гірської країни і велична різноманітність кавказької кухні.
У закладі до послуг гостя надана тепла культура застілля в поєднанні з мелодіями далекої країни, затишне й райдужне обслуговування, а також яскравий смак страв від бренд-шефа Магула Каландія і її команди, приготовлених на відкритій кухні з урахуванням традицій та особливих технологій.
У Vano Ivano вам завжди нададуть потрібний столик з урахуванням побажань і компанії гостей та зроблять незабутніми хвилини, проведені в ресторані. Закохатися з першої краплі вина і до останнього хінкалі - можливо тільки тут. У закладі, котрий уміє створити смак вашого настрою - Vano Ivano.
Must try:
- Оригінальна закуска з баклажанів і перцю Цицак - 98 грн
- Чахохбілі з кролика - 145 грн
- Чвіштарі з кукурудзяної муки з сиром сулугуні - 45 грн
- Кучімачі з аджикою, цибулею, спеціями і зернами граната - 89 грн
- Яблучний хінкалі з горіхами - 79 грн
Де: вул. Кловський узвіз, 7А
Коли: пн-пт 9:00 - 23:00, сб-нд 10:00 - 23:00
Smacotella
Smacotella - мальовничий затишний ресторан з італійським акцентом і південним колоритом для цінителів неповторних моментів життя. До послуг гостей - різноманітність паст, піци з дров'яної печі, ароматні равіолі, страви з м'яса, риби і морепродуктів, приготовлені на відкритій кухні. В тон їм - тиха відокремлена атмосфера ресторану, річна двоповерхова тераса і чудовий інтер'єр в дусі маленьких двориків Італії.
У закладі враховані побажання і переваги будь-якого гостя - крім основного меню, є також дитяче, японське і сезонне. З самого ранку до пізнього вечора готуються ароматні страви, за клопітким процесом приготування яких може поспостерігати кожен, а зональність закладу дарує можливість вибрати місце за смаком і залежно від компанії гостей.
Смак настрою, набутий тут, не залишає шансів не закохатися в італійський оазис. І побувавши в закладі лише один раз, захочеться приходити в Smacotella за задоволенням знову і знову.
Must try:
- Салат з руколи, авокадо і обсмажених креветок з соусом Цітронет і сиром Пармезан - 235 грн
- Запечений сир Брі з пряною сливою, хрустким листям салату і волоським горіхом - 235 грн
- Равіолі бусте з м'ясом індички і фірмовими в'яленими томатами - 125 грн
- Дорадо по-неаполітанські з овочами по-тосканські, оливками і білим вином - 185 грн
- Фірмовий торт «Smacotella» - шоколадне тістечко з пана кота з білого шоколаду і полуничним конфітюром - 130 грн
Де: пр-т Героїв Сталінграда, 4-А
Коли: Пн-Нд 10:00 -23: 00
Краще один раз побачити, ніж багато разів почути - впевнені ми. І тому причин, чому варто закохається в життя і закохати його в себе, знаходимо безліч. Головна з них полягає в бажанні провести час з близькими людьми, насолодитися смаком чудових страв і споглядати за таїнством їх створення.
Кращі із закладів вже чекають вас і ми готові зарезервувати для вас відповідний столик. Залишилося тільки вибрати потрібний ресторан і вперед - відчувати смак життя в кращих її проявах.