Команда RestOn входить до нового осіннього місяця з великими надіями: нехай жовтень принесе нам якомога більше бабиного літа та нових гастрономічних відкриттів. Нижче — підбірка закладів, які з'явились у вересні.
Frankie sport bar & Bazabet
Ми пам'ятаємо Frankie зовсім молодим, коли він був Capital Café. Раптом до гастрономії додалось нове захоплення — спорт, і наш знайомий став Frankie sport bar & Bazabet.
"Клас" не лише в трансляції на екрані небаченого розміру і якості, але й можливості доповнити це авторськими бургерами (наприклад, з макреллю — 175 грн), сморебродами (з пряною яловичиною — 155 грн), рибою фрі (від 140 грн) і дошкою для компанії (від 520 грн).
Коли: цілодобово
Де: Музейний провулок, 2Б
Анчоусная
Анчоусная — новий моноформат від мережі рибних ресторанів "Чорноморка". На вітринах - свіжі хамса, барабуля, ставридка, макрель, скат (усього 23 різновиди дрібної рибки і філе - від 35 до 95 грн / 100 гр.), а також морепродукти і молюски (теж більше десятка - від 65 до 450 грн/100 гр.). Приготувати їх всіх можна в борошні, пивному клярі або на грилі в часниковому соусі.
Коли: пн-нд з 11:00 до 23:00
Де: вул. Велика Васильківська, 111/113
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві на відкритті нового закладу пригощатимуть тонною анчоусів
Риба пила
Bulldozer Group Ukraine відкрив другу Рибу Пилу в Арена Сіті. Все-таки "морський" продукт за демократичною ціною — це сучасний місцевий тренд.
Трохи про ті дари, що викинуло в акваріум і на вітрини Риби Пили — лобстери (900 грн), раки (від 600 до 650 грн/400 гр.), камбала, барабулька, сібас, фермерські карасики та інше (від 95 грн до 350 грн/100 гр.). Рибу і морепродукти готують на пательні або в печі.
Також шеф-кухар пропонує частування з суші-бару з ролами, гунканамі, хенд ролами (наприклад, ролл з рибою-пилкою - 230 грн).
Окремо про місцеві акційні пропозиції: барабулька за ціною 100 грн/100 гр. — по понеділках ; по середах — 6 устриць і келих просекко за 300 грн; а цілого лобстера можна придбати за 600 грн. по четвергах.
Коли: пн-нд з 12:00 до 00:00
Де: вул. Басейна, 1-3/2
Zapikanka BAR
"ППС" — це не патрульно-постова служба чи політична партія соціалістів, а дещо приємніше, принаймні для смакових рецепторів, — прикольний польський стрітфуд з наливками від Zapikanka BAR.
Під стрітфудом варто розуміти легендарні запіканки (з соусом болоньєзе / мисливськими ковбасками / індичкою і грибами / салямі і квасолею — 49 грн), під наливками — крафт українського виробника Shipulin (29 грн).
Коли: пн-чт, нд з 10:00 до 20:00, пт-сб з 10:00 до останнього гостя
Де: вул. Велика Житомирська, 27
Публицист
"Публицист" відкрився в будівлі колишнього видавництва, і всі гастрономічні твори авторства шеф-кухаря Олексія Якутова присвячуються одному — м'ясу.
Меню — дивує і вражає: баранячий бік з соусом чімічуррі (120 грн/100 гр.), телячі щоки з картоплею, чорним часником і коренеплодами (220 грн), курка на грилі з яки-а-нігірі (265 грн), ковбаски з білого амура (175 грн), піца з кебабом (215 грн).
Коли: пн-нд з 18:00 до 23:00
Де: вул. Січових Стрільців, 25
ButterGreen
Давно знайоме кафе-кондитерська Cookietone переформатувалось в lifestyle-кафе ButterGreen. Шансів стати "улюбленцем публіки" у нього не менше, адже тут ви знайдете ароматну свіжу випічку (печиво, кекси, пироги, булки, хліб), сніданки all day (від 170 до 260 грн), панкейки (від 150 до 220 грн), смузі та фреші (85 грн), а також пряне вершкове масло, вино і крафтове пиво!
Коли: пн-пт з 08:00 до 21:00, сб-нд з 09:00 до 21:00
Де: вул. Івана Франка, 25/40
Zavod Burgers
Фраза "модно, стильно, молодіжно" вже стала моветоном? Якщо так – вибачте, і відзначте свій хороший смак бургером в Zavod Burgers на Ярвалу. Якщо ні — приходьте в Zavod Burgers, тут "цей" і "той" — бургери з куркою і дор блю (119 грн), яловичиною, трюфелем і беконом (129 грн), чізбургер (99 грн), а також вафлі на сніданок (від 69 до 79 грн).
Коли: пн-ср, пт-сб з 09:00 до 17:00, чт з 09:00 до 23:00, нд з 11:00 до 17:00
Де: вул. Ярославів Вал, 19/33А
SAGA25 cocktail bar & kitchen
Ресторан і коктейльний бар SAGA25 cocktail bar & kitchen — "третій" в мережі Gastro Family (Hedonist, Bootlegger).
Чи стане SAGA25 сучасним героїчно-гастрономічним епосом? Поки невідомо. Проте 25 відібраних страв і 25 коктейлів є непоганим завдатком для цього.
Коктейлі (єдина ціна — 149 грн) в карті розділені на 7 категорій залежно від основи напою: віскі, текіла, бренді, джин, ром, горілка, ігристе.
Кухня — мікс американської і паназіатскої їжі: локшина WOK (від 99 грн), бан мі сендвічі (від 69 грн), суп "ні том ям ні рамен" (від 129 грн), бургери (158 грн).
Коли: пн-чт, нд з 12:00 до 00:00, пт-сб з 12:00 до 03:00
Де: вул. Сагайдачного, 25
Italist Pizza Pasta Bar
Здавалось, нещодавно ми святкували відкриття Italist Prosecco Bar на Златоустівській, як на світ з'явився Italist Pizza Pasta Bar в ЖК "Комфорт Таун". В меню класичні сніданки (від 75 грн), які подаються щодня з 09:00 до 14:00 по буднях і до 16:00 у вихідні, круасани та сендвічі (від 50 до 140 грн), паста (145 до 185 грн), піца (від 155 до 215 грн), смузі (від 95 до 115 грн), молочні шейки (від 65 до 75 грн), коктейлі та вина.
Коли: пн-чт, нд з 12:00 до 23:00, пт-сб з 12:00 до 03:00
Де: пр. Соборності, 17; ЖК "Комфорт Таун"
Fat Daddy Burgers
Оскільки бургери готує Fat Daddy (в перекладі "товстий татко"), в його досвідченості сумніватись не доводиться. Обирайте будь-який з двох десятків бургерів (від 48 до 377 грн) в Fat Daddy Burgers на Осокорках — не помилитесь: з яловичою котлетою, курячим філе, рибою та креветками.
Фірмовий Fat Daddy — з котлетою з яловичини, беконом, сирами Чеддер і Моцарелла, руколою, персиком та гранатовим соусом (119 грн/400 гр.).
Також у закладі відмінний вибір снеків.
Коли: пн-нд з 10:00 до 22:00
Де: вул. Княжий Затон, 10А
Diglass cafe
Європейська елегантність з вираженим австрійським акцентом — настільки пишномовно ми говоримо про новий ресторані Diglass! І можемо собі це дозволити, адже те, що тут творять з класичними смаками — це вдала комбінація професіоналізму і фантазії. У Diglass можна спробувати паштет з курячої печінки з винною перлиною (107 грн), віденський шніцель з картопляним салатом і битими огірками (175 грн), качку в глазурі з баношем (273 грн), а також профітролі з лаймовим кремом й шоколадним соусом (93 грн).
Коли: пн-нд з 12:00 до 23:00
Де: вул. Велика Васильківська, 49
Lavash Restaurant
У НСК "Олімпійський" відкрив двері великий і сучасний ресторан східної кухні Lavash Restaurant. В меню ресторану безліч мезе (хумус, бабагануш, фалафель, фава з бобових, печені червоні перці з волоським горіхом, закуска з чилі перцю і грецького йогурту — від 59 грн), страви з тіста (піде, хачапурі, лаваш, манти, чебуреки — від 25 грн/шт до 169 грн), плов (від 79 грн), каре з телятини / баранини (від 149 грн). Всі страви халяльні.
Коли: пн-нд з 12:00 до 23:00
Де: вул. Велика Васильківська, 55; НСК "Олімпійський"
Ristorante 8/8
Тераса з видом на Оболонську набережну створена для вишуканої італійської кухні - піци з рікотою та трюфельним пате (197 грн/400 гр.), фокаччі з "чорноморськими анчоусами", запеченим перцем, страчателлою та маслом петрушки (115 грн/300 гр.), різотто, лінгвіні, десертів (від 42 до 80 грн).
Коли: пн-нд з 10:00 до 22:00
Де: пр. Героїв Сталінграда, 8
Mushlya Bar
Поповнення цього місяця також і в мережі Дмитра Борисова — на фудкорті в ТЦ GLOBUS з'явився seafood bar Mushlya Bar. Традиційно, прайс коливається в районі 2-3 євро. Наприклад, попкорн з мідій коштує 39 грн, п'ять креветок або казанок мідій в кокосовому молоці — 59 грн, prosecco — 49 грн. Якщо в заклад ви прийшли з другом або подругою, можна замовити половину лобстера на грилі з картопляними діпамі за 198 грн або морське плато за 259 грн.
Коли: пн-нд з 10:00 до 22:00
Де: Майдан Незалежності, 1 (ТЦ GLOBUS 1 лінія, -1 поверх, фудкорт)
Мама Манана
Мама Манана — щедра, любляча і улюблена: так могли б сказати про господарку однойменної мережі ресторанів багато хто.
Це куточок домашньої грузинської кухні в Києві — хачапурі (від 123 до 167 грн), хінкалі (від 74 до 124 грн / 4 шт.), м'ясні страви з печі тоне (люля кебаб з баклажаном — 190 грн), лобіо (87 грн).
Коли: пн-пт з 09:00 до 23:00, сб-нд з 11:00 до 23:00
Де: вул. Нижній вал, 23