Часи "Сексу на пляжі" та "Зеленого мексиканця", здається, вже пройшли. Барна культура розвивається з неймовірною швидкістю, що вражає. Тепер бармени радують не тільки бессмертною класикою, а й дивують авторськими рецептами.
Але оригінальні коктейлі це лише початок. Презентація - ось що вражає гостя просто у серце. RestOn знає заклади, де вигляд напоїв провокує активність на Instagram сторінках. Так-так, їх просто неможливо не фоткати!
Bootlegger
Де провести час з сім’єю, куди піти на сніданок чи на побачення? Bootlegger відкриває свої двері кожному на Лівому березі Дніпра. Тут раді і великій сім’ї, і галасливим компаніям - підхід знайдуть до кожного. Але атмосфера та кухня не єдині козирі ресторану. Олександр Осіпов, відомий завдяки проекту Hedonist Bar&Kitchen, створив барну карту, якій можуть позаздрити інші заклади. Авторські коктейлі привертають увагу не тільки зовнішнім виглядом, смак кожного - окрема історія, що згадуватиметься ще довго.
podborka_foto_coctails_02_2019_1
Що пробувати:
- Little Love (любов у бокалі створюється просто: Чилійський піско, ликер зеленого банана, свіжий авокадо та ананасовий сок) - 249 грн;
- Muses (цитрусовий коктейль з лімончелло, сорбетом з естрагону і м’яти, горілкою манго та соком апельсину) - 161 грн.
Адреса: проспект Соборності, 5
Резерв: (044) 384 49 34; (050) 900 34 93
Bar N7
У самому серці Києва, на Пушкінській, живе дух Джека Деніелса. І най Bar N7 любить творця легендарного Jack Daniel`sб іти сюди варто не лише за цим. Головною прикрасою бару можна вважати бар-менеджера Галину Третяк. Саме на її тендітних плечах лежало створення авторської коктейльної карти. Галина міксує легенди ти нововведення, ароматику та смак, назви та презентації - у коктейль.
Що пробувати:
- White rabbit (у составі - віскі Daniel's Old № 7, маракуйя, лимонний фреш) - 159 грн;
- Blueberry Thym G&T (рецепт зберігають за сімома печатями) - 139 грн.
Адреса: вул. Пушкінська, 9а
Резерв: (044) 384 49 34; (050) 900 34 93
ROJO OJO
ROJO OJO - це історія про Мексику в кращому її прояві. Хрусткі такос, гострий чилі кон карне і чуррос на десерт. Саме така на смак далека країна. Цінителів хорошого алкоголю теж не залишать в стороні, а почествують коктейлями по-мексиканськи. У ресторані подбали не тільки про смак напоїв, а й про зовнішній вигляд. Оригінальні келихи нагадують про ангела смерті - Санта Муерте. Словом, ROJO OJO - це заклад про враження з перчинкою.
Що пробувати:
- Secret cocktail (смачна таємниця) - 240 грн;
- Rye Manhattan (віскі, вермут, херес та біттери) - 230 грн.
Адреса: Оболонський проспект, 26
Резерв: (044) 384 49 34; (050) 900 34 93
Pink Freud
Дворики Подолу зберігають багато цікавих історій. І ще більше їх - у Pink Freud. Sex in every drink - сміливо заявляють тут. І не просто так. Кожен коктейль кружить голову, а його оформлення так і проситься у кадр. Візуальне та смакове задоволення гарантовано. А після бокалу (а може і двох) можно розказати кілька історій бармену чи стінам старих будинків Подолу.
Що пробувати:
- Summer Garden (кисло-солодкий, фруктовий на основі рому, настояного на шавлії) - 180 грн;
- Sparkling Paradise (газований milk punch, на основі текіли з кокосом та ананасом) - 180 грн.
Адреса: Нижній Вал, 19
Резерв: (068) 379 23 37
S Bar
S bar відомий як місце за найяскравішими вечірками. Кожного вікенду на Межигорській звучать сети кращих Dj міста. Крім того, бар запам’ятовується своєю коктейльною картою. авторське бачення та високоякісний алкоголь - рецепт міксів, що приємно дурманять голову. Бармени знають, як догодити гостеві та допоможуть знайти ідеальний напій.
Що пробувати:
- Gin Garden (джин Bombay Sapphire, джин House, лимонний кордіал, фреш лимона і лайма, содова) - 190 грн;
- Corona Rita (коктейль з пивом Corona та цукровим сиропом) - 180 грн.
Адреса: вул. Межигорська, 12
Резерв: (044) 384 49 34; (050) 900 34 93
Гаро
Грузинський ресторан Гаро - не тільки про хінкалі та вино. Звичайно ж, національні кухня та традиції завжди займають почесні місця, але любителям спробувати щось новеньке варто пропустити винну карту та одразу переходити до коктейльної. У Гаро здивують гостя не лише різноманіттям напоїв, а і їх виконанням.
Що пробувати:
- Кривава Маріко (поєднання двох видів чачі із соусом Ткемалі та міксом томатного, апельсинового і лимонного соків, соус Табаско та грузинські спеції) - 110 грн.
Адреса: вул. Антоновича, 116
Резерв: (093) 955 99 44
Par Bar²
На Солом’янці розрісся великий та могутній Par Bar². Стиль та смак відчувається у кожній деталі, а також - у меню. Прихильники азійської кухні, це місце точно для вас.
Ввечері ресторан перетворюється на ідеальне місце для вечірки, а коктейльна карта додає вечору більше атмосферності. Смак - не тільки у інтер’єрі закладу, а і у подачі напоїв. Усе продумано до дрібниць, що приємно вражає.
Що пробувати:
- Par bar (бурбон Wild Turkey Rye, бурбон Wild Turkey 101, Херес Pedro Ximenez, біттер Par Bar, вишня Амарена) - 275 грн;
- Tiffany (ром Angostura 5 y.o. на ягодах годжі та аличі, ликер Abricot, біттер Orange, лимонний фреш, сироп фруктози, Альбумін) - 275 грн.
Адреса: вул. Солом’янська, 11
Резерв: (098) 373 00 00
KOYA
Тільки но з’явившись у центрі Києва, KOYA одразу почала завойовувати любов гостей. Азійська кухня підкорила гедоністів столиці, але прямим попаданням у серце стала коктейльна карта. Авторські напої від шеф-бармена Євгена толмачова відрізняються несподіваними поєднаннями. Азійські спеції та прянощі, екзотичні фрукти - коктейлі можна назвати унікальними.
Що пробувати:
- Pina colada in coconut (класичне поєднання рому, ананасу та кокосового молока з оригінальною подачею) - 250 грн;
- Last Samurai (японський віскі, ликері зеленої дині та сливи, цитрусові ноти соку Юзи та лайму)- 210 грн.
Адреса: вул. Басейна, 2а
Резерв: (044) 384 49 34; (050) 900 34 93
NEGORKIY
Ресторан NEGORKIY на столичній гастроарені зовсім недовго, але вже встиг полюбитися жителям. У закладі панує дух волелюбного Нью-Йорку з його фривольним та сміливим норовом. Легкий джаз, дивовижна кухня та барна карта посилюють відчуття приналежності до далекого мегаполісу. Тут для гостей готують коктейлі, що стали класикою. Ними хочеться насолоджуватись довго, з приємною бесідою та видом на шумне місто.
Що пробувати:
- Zombie (два види рому, грейпфрут, лимонний фреш, маракуйя та сироп мигдалю);
- Negroni (джин, червоний вермут, Кампарі, цедра апельсину).
Адреса: вул. Антоновича, 74
Резерв: (044) 384 49 34; (050) 900 34 93