Суп — найбільш недооцінена страва в меню будь-якого закладу. Тому з настанням холодів і природним протистоянням цьому з боку людини, RestOn підготував підбірку перших страв в ресторанах Києва, яка доведе, що "суп" — це смачно та гордо.
Taverna грецька кухня
Ресторан грецької кухні Taverna на Русанівській набережній — це весела компанія, ритми сіртакі, свіжоприготовлені на грилі м'ясо, риба та морепродукти, а також море вина, у тому числі домашнє.
Що стосується грецької "супової" традиції: перші страви там люблять заправляти місцевим йогуртом і лимонним соком; популярністю також користуються легкі овочеві крем-супи і юшка з морепродуктів. Переконатися в цьому можна тут — в Taverna.
Must try:
- домашній суп з куркою і лимонно-яєчною заправкою - 100 грн;
- суп рибалки з Греції - 150 грн;
- томатний суп з яловичини з грецьким йогуртом - 146 грн.
Коли: пн-чт, нд з 12:00 до 23:00, пт-сб з 12:00 до 00:00
Де: вул. Русанівська Набережна, 4
Веранда на Дніпрі
Один з найкращих панорамних ресторанів Києва — Веранда на Дніпрі — демонструє своїм гостям вишуканість смаку в інтер'єрі, їжі, музичному супроводі. Самі розумієте, супи тут теж не підведуть.
Must try:
- крем-суп з білих грібів з сиром Маскарпоне и свіжим трюфелем - 330 грн;
- суп з пельменями Вонтон і капустою пак чой - 280 грн;
- бульйон з фазана - 240 грн.
Коли: пн-чт, нд з 12:00 до 01:00, пт-сб з 12:00 до 03:00
Де: вул. Набережне шосе, 11А
PLOV lounge&banquet hall
Ресторан "PLOV" — місце, де поєднуються східна гостинність і європейський шик. Переступивши поріг закладу, ви опинитеся в інтер'єрі східної казки — два поверхи ресторану із затишними залами, терасою... Тут готують плов мрії, й не лише його!
Must try:
- кайнатма шурпа (наваристий суп з філе баранини з овочами) — 110 грн;
- лагман по-ташкентськи — 165 грн;
- мастава (м'ясний бульйон з фрикадельками з телятини, рисом і овочами, подається з кисломолочним соусом) — 85 грн.
Коли: пн-чт, нд з 11:00 до 23:45, пт-сб з 11:00 до 04:00
Де: вул. Семена Скляренка, 9
Not Only Fish
Різноманітна та несподівана в своєму поєднанні продуктів азіатська кухня — в Not Only Fish від Bulldozer Group. Шеф створив лінійку авторських страв на основі своїх подорожей і вражень. Він запевняє, що східна кухня такого рівня для Києва буде новинкою; як і коктейльна карта ресторану — особливі мікси і незвичайні інгредієнти, натхненні барним меню ресторану ICHU в Гонконзі.
Must try:
- курячий тяванмусі з омлетом і креветками — 145 грн;
- тому ям з морепродуктами і кокосовим молоком — 345 грн;
- місо-суп з крабом і чорним трюфелем — 480 грн.
Коли: пн-нд з 12:00 до 00:00
Де: вул. Велика Васильківська, 94
Fabius
"Більше, ніж ресторан", — девіз Fabius, і це правда, тому що це також: сироварня, екотеплиця, пекарня, тераса, Kids Party Space і просто місце для відпочинку і єднання із природою. В меню — обожнювана усім світом італійська кухня.
Must try:
- крем-суп з лісових грибів — 265 грн;
- гороховий суп з тартаром із телятини породи Чорний ангус — 180 грн;
- традиційний рибний суп з морепродуктами (кальмари, мідії, лосось, тріска, креветки) — 990 грн.
Коли: пн-чт, нд з 11:00 до 00:00, пт-сб з 11:00 до 02:00
Де: вул. Столичне шосе, 70
ROJO OJO
Сучасна мексиканська кухня — це ROJO OJO на Оболоні. Тут ви дізнаєтеся різницю між тако і буріто, а також можете спробувати смачні севіче й тартари, стейки, морепродукти і... ну, ви зрозуміли! Також в ROJO OJO пропонують авторські коктейлі, кальяни та вечірки.
Must try:
- крем-суп на основі овочів з домашнім курчам, арахісом і цедрою лайма — 135 грн;
- перуанський крем-суп з овочів з естрагоном і копченою яловичиною — 135 грн;
- санта-роса на основі деревних і білих грибів з помаранчевими печерицями, овочами і базиліком — 129 грн.
Коли: пн-чт, нд з 12:00 до 00:00, пт-сб 12:00 до 03:00
Де: пр. Оболонський, 26
Маяк
Черговий панорамний ресторан в нашій добірці — наскільки ж багате на гарні краєвиди наше місто! Та як приємно доповнити їх вишуканою стравою європейської кухні з меню ресторану "Маяк".
Must try:
- бульйон з домашньою куркою і локшиною — 135 грн;
- уха "Маяк" з пиріжком і крабом — 395 грн;
- суп "Маяк" з морепродуктами (мідії, креветки, кальмар і дорадо) — 368 грн.
Коли: пн-чт з 12:00 до 23:45, пт з 10:00 до 23:45, сб-нд з 10:00 до 02:00
Де: вул. Дніпровська набережна, 2
Сoin
Висока кухня з видом на пагорби Печерська — саме таким постає перед нами преміум-ресторан Миколи Тищенка Coin. У меню представлені тайська і європейська кухні, страви яких розроблялися шефом під впливом середземноморської кулінарної школи.
Must try:
- куряче консоме з базиліковим тортеліні — 140 грн;
- качиний бульйон з Боніто і шиїтаке — 220 грн;
- Том Ям Тхалі або Том Ям Кунг — 385 грн.
Коли: пн-нд з 12:00 до останнього відвідувача
Де: вул. Болсуновського, 13-15
Sanpaolo
Ресторану "Sanpaolo" чимало років за київськими "ресторанними" мірками, що свідчить про якість продукту: інгредієнтів (овочі й зелень з власної теплиці, борошно з органічного зерна місцевого виробництва), фантазії шеф-кухаря, уважності персоналу й загальної атмосфери.
В меню, крім страв європейської кухні, знайдете вегетаріанські позиції. У наявності широка винна карта з найкращими сортами вин.
Must try:
- гарбузовий суп-пюре з трюфелем і мускатним горіхом — 120 грн;
- борщ з грінками і генеральським салом — 165 грн;
- курячий консоме з фрикадельками і лінгвіні — 150 грн.
Коли: пн-пт з 09:00 до 23:00, сб-нд з 10:00 до 23:00
Де: пров. Музейний, 4
Barvy
Українська сучасна кухня в Barvy дивує гостя власним баченням традицій, спеціалітетами з різних куточків країни, авторськими стравами з дичини і першою вітчизняною лабораторією коктейлів.
Must try:
- курячий суп "Консоме" з варениками з м'яса зайця — 135 грн;
- червоний борщ з м'ясом вепра й пиріжками — 135 грн;
- зелений борщ з фрикадельками з індички й пиріжками — 135 грн.
Коли: пн з 12:00 до 23:00, вт-чт, нд з 10:00 до 23:00, пт-сб з 10:00 до 00:00
Де: вул. Мечникова, 3