Коктейльна культура України стрімко набирає обертів: що підтверджують привезені українськими бартендарами нагороди міжнародних конкурсів, та й самі гості закладів.
Коли кількість «правильних» коктейльних місць стало критичним, стало зрозуміло: потрібно з цим щось робити. Так з'явився фестиваль BAROMETER International Bar Show - майданчик, де бармени можуть продемонструвати свою майстерність та повчитися у кращих; а ті, хто не пов'язаний з барною сферою професійно, - відкрити для себе нові смаки й вивести свої уявлення про міксологію на новий рівень.
BAROMETER пройде з 29 вересня по 01 жовтня. Місце зустрічі те ж, що і минулого разу - КВЦ «Парковий».
RestOn вирішив підтримати такий вагомий захід та підготував пам'ятку гостя, в якій розповідає про концепцію BAROMETER і його барах-учасниках.
Концепція
BAROMETER International Bar Show - це свого роду bar crawl, поєднаний з освітньою складовою в форматі лекцій і майстер-класів від відомих експертів.
Дивувати гостей фестивалю приїдуть кращі бари України, а також бари з інших країн, в тому числі ті, що увійшли до рейтингу World's 50 Best Bars 2017, і кожен із них підготував свою унікальну триденну коктейльну карту!
Освітня програма обіцяє бути пізнавальною, як для досвідчених барменів, так і для тих, хто тільки відкриває для себе міксологію. В якості спікерів свою участь підтвердили понад 60 (як міжнародних, так і українських) професіоналів барної сфери.
Також на BAROMETER працюватимуть монобрендові бари практично всіх алкогольних компаній, представлених в Україні.
Як і минулого разу, тераса «Паркового» з її приголомшливим панорамним видом на місто стане великим відкритим майданчиком ресторанів, де улюблені заклади киян готуватимуть свої фірмові страви.
Учасники
Mace
Звідки: Нью-Йорк
З меню: Mace (Апероль, аквавіт, буряковий сік, апельсинова кислота, кокосовий лікер, «розпорошений» mace)
Меню цього East Village бару таке ж пряне, як і його назва, що означає ні що інше, як мускатний горіх: 12 коктейлів, присвячених певній спеції. Однак все не так просто, як здається, прянощі - лише "вмісток", який з'єднує інші інгредієнти та смаки. І, так, Mace входить в рейтинг The World's 50 Best Bars!
Himkok
Звідки: Осло
З меню: Brunost (аквавіт, арманьяк, вермут, дистильований брюнуст (особливий сорт сиру, вироблений в Норвегії, має коричневий колір і солодкуватий смак))
Переможець Oslo Bar Show Awards 2017 і номінант європейського Mixology Awards 2018 у категорії «Best European Bar», Himkok - це справжня секретна лабораторія по дистиляції алкоголю. Mad scientists цієї лабораторії «переганяють» традиційний скандинавський аквавіт (алкогольний напій міцністю 37,5-50%, виробляють на основі спирту, отриманого шляхом перегонки спирту з картоплі або, рідше, зерна без додавання цукру, настоюється на спеціях та витримується в дубових бочках від 3 місяців до 12 років) та вирощують на городі майбутні компоненти для власних коктейлів.
Danico
Звідки: Париж
З меню: N • 1 Khao Neeo Mamuang // Clarified milk punch (мікс 3 видів рому, рисова вода, спеції, сік манго, сік лимона, зелений чай, молока, насіння Чіа)
Danico - творіння рук Nico de Soto, того самого, який є одним із засновників вищеназваного Mace. Danico захований на задвірках італійського ресторану і однаково гарний як аператив або діджестів. Принцип той же, що і в Mace: більше прянощів, більше експериментів.
KIM BAR
Звідки: Черкаси
З меню: Killer in red (Aperol, Martini Rosso, Mangolore, Campari, Gordon's Gin, есенція троянди)
Нещодавно відкритий черкаський KIM BAR - територія м'яса та коктейлів. Останнє супроводжується регулярними діджей-сетами. Коктейльна карта розділена по «основному» принципу, тобто за тим видом алкоголю, які є переважним в певному коктейлі.
Bellboy
Звідки: Тель-Авів
З меню: Rings a bell (джин, Совіньон Блан, Кампари, лічі лікер, грейпфрут, бальзамічний оцет з какао бобів, маракуйя, шоколад з сичуанськи перцем)
Молодість і креатив - ось як можна описати Bellboy. Заснований в 2014 році, стилізований під 20-ті минулого століття, коктейлі та їжа в дусі 2050-го. Ємність для коктейлів у вигляді фігурок тварин або ванна, сухий лід, Еспума - Bellboy вміє дражнити уяву.
Barmaglot
Звідки: Алмати
З меню: Ап Ту Дейта Олд фешн (бурбон, солодкий херес, домашній тютюновий сироп, шоколадний біттер)
Одне з найбільш тусовочних місць Алмати. Не можна сказати, що Barmaglot виключно про «craft cocktails», тут широкий асортимент різного (але при цьому якісного) алкоголю, зокрема віскі. З коктейлів - оригінальний погляд класики.
Parovoz Speak Easy
Звідки: Київ
З меню: Something tasty (Bacardi Carta Blanca rum, сік ананаса, концентрат-пюре юзу, абрикосовий бренді, сік лайма)
Київському Parovoz-у 15 років - в це складно повірити. І з кожним роком він мчить все далі, збираючи все більше призів і нагород. Одним словом, легенда.
Biancoro
Звідки: Київ
З меню: Sapphire Infinity (Джин Bombay Sapphire, лікер Mandarine Napoleon, Sirop de grenadine Marie Bizard, фреш червоного грейпфрута)
Ще одна легенда вітчизняного «коктейлепрома», як і головний бартендер Biancoro - Ірина Машихіна. Без зайвих прелюдій - must try.
Pink Freud
Звідки: Київ
З меню: Antoine's margarita (карамельна крем-сода з димчастим смаком мескаля і ароматом шавлії)
Крутий, як Фройд, Pink Freud. А робить його крутим, крім авторських коктейлів, типово подільський дворик і жива музика - саксофон, іспанська гітара, фортепіано...
Black Tot Bar
Звідки: Київ
З меню: Rum fashioned (темний ром, сироп з коричневого цукру demerara, біттер Агностура)
Black Tot - це ром і бар, присвячений рому. У барній карті - 45 найменувань рому і дві дюжини коктейльних позицій. Ще одна особливість закладу - камерність атмосфери. Дивно, але веселощі можуть бути камерними. Напевно, це завдяки тому, що за стійкою Black Tot завжди зустрічають одні й ті ж особи. Однозначно, сама нечисленна барна команда Києва: два власника, два бармена, одна офіціантка.
De Bosch
Звідки: Київ
З меню: Holy Heretic (віскі Ardbeg, трав'яний лікер Amaro, біттер Campari)
Захоплюючий і "відносячий" в Сад земних насолод De Bosch. Унікальний. У концепції, інтер'єрі, напоях. Бар для бажаючих пізнати пекло і рай.
Libraria Speak Easy
Звідки: Львів
З меню: Український (настояна на сотах горілка, пюре крушини, карпатський вермут, кизилові піна)
Libraria - перший класичний speak easy бар у Львові, з живими джазовими виступами та великою колекцією старовинних книг. Коктейлі з споконвічно львівським колоритом і використанням локальних продуктів.
S34
Звідки: Київ
З меню: Fuck The Barber (віскі 12 y.o. Tomatin Single Malt, віскі Islay Mist, лікер Giffard Raspberry, сироп гібіскуса, огірок, сік лайма, імбирний лікер)
S34 - простір з чоловічою перукарнею на другому поверсі і баром на першому. В коктейльній карті - 18 унікальних смаків, 10 варіацій на класичні напої та спеціальне меню World Class.
44 Bar Lviv
Звідки: Львів
З меню: to go коктейлі Old Pal, Boulvardier, Negroni
№44 Tart Flambe & Bar - як можна судити з назви, в цьому закладі готують не тільки авторські коктейлі, а й Тарту. Легке місце, без претензій на «академічність», але в той же час «правильне».
БарДим
Звідки: Харків
З меню: Martini Riserva Ameriacano (Mertini Riserva Rubino, Martini Bitter, содова, апельсин)
БарДим - скоріше, не коктейльний бар, а бар в ресторані, що однак не скасовує його непогану «питну» складову. Оскільки ресторан паназіатський, в коктейльній карті теж дотримуються цього напрямку, також є багато Martini і Bacardi міцних напоїв.
Dogs & Tails
Звідки: Київ
З меню: Potion (ром Bacardi Carta Oro, лікер Strega, лимон, сироп фруктози, імбирне пиво, білок)
Один із перших new wave барів, Dogs&Tails як і раніше залишається в рейтингу найулюбленіших місць молодої і креативної тусовки. Тут завжди багатолюдно, весело і на додаток до коктейлю можна з'їсти смачний хот-дог. До речі, для коктейлів всі інгредієнти (сиропи, пюре, настоянки, біттери, імбирне пиво) готують на місці.
KOYA cocktail bar
Звідки: Київ
З меню: Vietnam (темний ром, настояний на в'яленому банані і пуер, паста з індійського фініка, сироп з кориці)
Перший азіатський коктейльний бар Києва. В меню 12 коктейлів, які уособлюють країни Азіатського регіону. 12 екзотичних коктейлів і секретний 13-ий, інгредієнти якого підбираються за настроєм гостя і бармена. На смак «звучить» так само цікаво, як і при прочитанні.
Beatnik
Звідки: Харків
З меню: Kerouac (текіла El Jimador Reposado, Апероль, Куантро, лимонний сік, грейпфрутовий сік, сироп агави)
Beatnik - дух Америки 50-х: вільний, далекий від рамок і умовностей, «бітнічеський». Творіння тутешніх барменів такі ж зухвалі та сміливі.
BarDuck
Звідки: Мінськ
З меню: El Verde (джин, сік лимона, нектар агави, білок, свіжий базилік)
Головні призвідники Мінська - BarDuck: їх інтер'єр (розписані в італійському стилі XVI століття стіни, викладена вручну монетами підлога бару) та авторські коктейлі з оригінальною рецептурою і подачею (особливо, ванна з гумовою качечкою) з разу в раз збирають безліч лайків на сторінках гостей бару .
Vintage Bar
Звідки: Київ
Vintage Bar повністю належить в Fairmont Grand Hotel Kyiv, і це зобов'язує. Шкіра, натуральне дерево, сигарна кімната, вишукана винна карта та поєднання класики з авторськими розробками в коктейльній карті - для тих, хто «не може заборонити собі відчути себе аристократом, хоча б раз», як говорить опис бару.
Hendrick's
Звідки: Київ
З меню: Cloudy Negroni (Hendrick's gin, Cinzano 1757, піна з Campari&Karkade, апельсиновий біттер)
Оновлений Hendrick's Bar - класичний і в той же час дуже сучасний коктейльний бар, в барній карті якого велика різноманітність міцного алкоголю та близько 40 коктейлів. Серед них представлені «коктейлі-мандрівники», рецепти з кращих барів усього світу і незвичайні твісти на коктейлі зі світовою історією.
Hitchcook
Звідки: Київ
З меню: Pimm's Copa (Sherry Manzanilla, Pimm's №1, огірок, лимонний сік, цукровий сироп, імбирний ель, тархун)
Бар на 7 поверсі торгового центру - це вже розбурхує, ну а якщо ще тут замішаний Хічкок, то "подавно". Hitchcook - це справжній нуар: загадковий та непередбачуваний. Фішка бару - коктейлі на основі хересу, колись улюбленого напою британських аристократів.
TAP'S
Звідки: Київ
Абсолютно новий для України формат: TAP'S - це лабораторія алкоголю, наука міксології в дії, коли авторський коктейль (завжди правильний та збалансований) можна отримати з-під крана!
Barbara bar
Звідки: Чернівці
З меню: Paloma (Espolon Reposado, грейпфрутовий і лимонний фреш, сироп грейпфрут і кориця, содова)
Лаунж-бар Barbara bar - комплекс на території комплексу «Ozyornoe» - місце, де смак правильного коктейлю підкреслюється красою пейзажу.
Автор: Христина Ольшанська, Фото: власність закладів
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва