Кажуть, що справжній цінитель азіатської кухні належним чином оцінить страву, в якій будуть присутні відразу чотири смаки: солодкий, кислий, солоний і гострий. Стверджують також, що в прагненні їсти паличками присутня особлива магія – мовляв, коли їси повільно і неспішно, то і живеш в результаті довше і якісніше.
Ресторани Києва з азіатською кухнею не тільки в черговий раз підтверджують цю аксіому, але і дивують своєю різноманітністю страв з кращих місць як Таїланду, Китаю, Кореї та Японії, так і інших країн далекої Азії.
І якщо хочеться спробувати ту саму таємничу кухню, витоки якої не обмежуються тільки сушами, ролами і скляною локшиною – вирушайте в один з них, дбайливо відібраних редакцією RestOn. І при бронюванні столика пам'ятайте, що на батьківщині найулюбленіших кухонь світу їсти на самоті – погана прикмета.
Coin
Якщо їжа – це задоволення, то азіатська кухня - це задоволення, помножене на два. Як ніхто інший, про це знає Микола Тишенко, власник ресторану Coin – оазису люксової гастрономії. Естетика інтер'єру і гастро-рішень створена таким чином, щоб гість був здивований, приголомшений і підкорений назавжди. Що примітно, для повного занурення гостя в атмосферу бездоганності, насолоди і тотального задоволення, в залі ресторану є можливість поспостерігати за приготуванням страв на кухні, відділеній прозорим склом.
На кухні тут по-справжньому творять чудеса, оформлені в меню стравами з азіатським акцентом. Завдяки вдалому симбіозу класики, нових стилів і сучасних технологій, в Coin можна спробувати дійсно авторські страви з унікальним у своєму роді звучанням смаків і при цьому бути впевненим, що отримаєш ту саму азіатську кухню, привабливу своїм ніжним смаком.
Страви в меню розділені на кілька розділів: є як закуски, салати, гарячі аперитиви, супи, так і основні страви на основі риби, морепродуктів, добірного м'яса і в тон їм доповнень. Будьте впевнені, що, замовивши один з них – отримаєте шедевр гастрономії, який навряд чи вдасться заповнити за смаковими відчуттями десь ще.
Must try:
- Пад Тай з морепродуктами – 380 грн
Рисова локшина, приготована в вок-сковороді з морепродуктами, овочами і сиром тофу, в гостро-солодкому соусі на основі тамаріндових бобів, чилі, ароматних трав і спецій.
- Спрінг-роли Мікс Finger Food – 335 грн
Хрусткі спринг-роли чотирьох смаків: чорна креветка з нугою з горіхів і зеленої папайї; качина грудка з фунчозою і овочами в соусі хаосін; хрусткі ароматні овочі з грибами шиітаке; грудка курчати з блакитною креветкою і зеленим каррі. Подають з соусами «Том Ям» і солодко-гострим «Світ-Чилі»
- Том ям тхалі – 385 грн
Класичний тайський суп з морепродуктами, приготований на основі кокосового молока з додаванням листя кафір лайма, лемонграса, чилі і кореня галангала. Подають в супроводі рису жасмин, приготованого на пару.
Адреса: вул. Болсуновська, 13-15 (Бізнес Центр IQ)
Час роботи: пн-нд 12:00 – 1:00
Резерв столу: (068) 710 77 77
Par Bar 2
В альтернативу відомому всім Par Bar на Шота Руставелі вже як рік гастро-цінителів Києва радує ще один майданчик - Par Bar 2 – місце, що дивує своїм розмахом і різноманітністю як в питанні зручності гостя, так і в акцентах меню. Що примітно, тонка душа закладу відчувається ще до знайомства з меню – завдяки затишному основному залу, виконаному в традиційному лофті і м'яких приємних кольорах, а також літній терасі з великою кількістю зелені і комфортними диванами, де можна відпочивати навіть в положенні лежачи.
Par Bar 2 позиціонується як концептуальний пре-паті бар з азіатським вектором і відповідає заданій концепції в кожному елементі інтер'єру і оригінальних смакових рішеннях. Автентичні страви і фірмові позиції меню виважено і ретельно складав шеф-кухар, який спеціалізується на азіатській кухні. Саме завдяки такому тонкому й уважному підходу Par Bar 2 може запропонувати страви з авторським підходом ще на моменті вибору інгредієнтів для них.
Наприклад, для супу том ям кухаря самостійно роблять пасту, під блюдо з гребінцями створили спеціальний цитрусовий соус, а креветки подають в хрустких мигдальних пластівцях. Окремої уваги заслуговує суші-меню. Тут пропонують нетривіальні поєднання інгредієнтів – зовсім не те, що можна зустріти в звичайних суші барах.
До вишуканих страв рекомендують авторські коктейлі зі східним характером. Гордість Par Bar2 – фірмові кальяни на кращих сертифікованих табаках від всесвітньо відомих брендів.
Must try:
- Судак в східному стилі (подається з цукіні, баклажанів, цибулею порей і соусом місо) – 145 грн
- Авторський рол «Спайс Магура» з тунцем, спайсі соусом, авокадо та ікрою масаго – 220 грн
- Креветки в мигдальних пластівцях з кисло-солодким соусом – 195 грн
Адреса: вул. Соломенська, 11
Час роботи: пн-нд 12:00 – до останнього гостя
Резерв столу: (098) 373 00 00
Три вилки
У прагненні відкрити для себе нові звучання звичних страв – вирушайте в ресторан Три вилки. Тут, серед тонких ароматів і дивовижних смаків, реалізований унікальний підхід до позицій меню - Crossover – що поєднує різні стилі, традиції і експерименти з складовими страв різних кухонь світу. У числі них і особлива гордість ресторану – паназійська кухня. Багата на різноманітність і вишуканість, в закладі Три вилки вона набуває особливого звучання навіть для знаючого всі нюанси її подачі гостя.
Так, на вибір можливі авторські гарячі і холодні закуски, ніжні салати, супи, спрінг-роли, основні страви і темпура. Крім них, радимо пробувати в Трех вилках і улюблені багатьма теппан-які і тяхан з різними начинками. Особливу увагу в меню паназіатської кухні приділено і традиційним суші та роллам, представленим в закладі в позиціях суші нігірі, сашимі, спайс-суші, а також каліфорнійськими і святковими ролами.
Завдяки авторському підходу до вибору, приготування та подачі, страви азіатської кухні з меню ресторану Три вилки стають улюбленими навіть для тих гостей, кому Азія – рідна країна.
Must try:
- Папороть вок зі свіжими трюфелями і телятиною - 214 грн.
- Спрінг салат з вугром темпура - 328 грн.
- Wok-локшина в бульйоні з тигровими креветками - 253 грн.
Адреса: вул. Володимирська, 76
Час роботи: пн-нд з 9:00 - до останнього гостя
Резерв столу: (067) 501 05 05, (044) 289 45 59
Pho.Kiev
Коли хочеться азіатської кухні, але вже перестала дивувати японська і китайська кухня у багатьох закладах Києва – сміливо пробуйте в'єтнамську. Нове гастро-місце на карті столиці – Pho.Kiev – пропонує своє бачення вживання цієї незвичайної кухні і незабутній колорит.
Взяти хоча б сам дизайн місця – яскраво-червоне віконце видачі страв з посадочними місцями йому в тон, затишний літній майданчик з 4 столиками і непередаваний запах страв. Можна отримати насолоду від тут же вживаних страв і замовити ще, а можна взяти з собою або навіть зробити попереднє замовлення – і жодного разу не пошкодувати про вибір місця, страви і смакових відчуттів. До всього іншого, позиції з меню можна замовити безпосередньо в Pho.Kiev або службах доставки прямо в офіс або додому.
Лаконічне меню ніби створено, щоб обрати саме те, на що першим відгукнеться серце. Тим більше, що готуються всі страви кухарями з В'єтнаму. Що примітно, вибір складається як з м'ясних, так і з вегетаріанських страв досить приємних цін - супи Фо, спрінг-роли, салати і навіть смажені німи. До них обов'язково замовте каву по-китайськи. Адже якщо подорожувати, то вже на повну.
Must try:
- Холодні спринг-роли з м'ясом – 65 грн
- Смажені німи з куркою – 65 грн
- Суп Фо Бо з яловичиною та локшиною – 79 грн
Адреса: бул. Лесі Українки, 12
Час роботи: пн-нд 10:00 – 22:00
Резерв столу: (067) 260 43 43
Kin Kao
Якщо ви готові спробувати не тільки азіатські страви, рецепти яких привезені з Таїланду, Китаю та В'єтнаму, а й послухати захоплюючу лекцію про тонкощі їх створення від шеф-кухаря Юрія Сіма – прямуйте в новий заклад Kin Kao на Подолі.
Команда закладу спеціально не робила акцент на інтер'єрі - тут присутні традиційні східні елементи декору, витриманого поєднання кольорів меблі і азіатської спрямованості малюнки, а також зелений мох на стінах. Зате над стравами працювали так, немов закохати в себе гостя – головне завдання.
Прийнявши до уваги смакові пріоритети європейського суспільства, будьте готові відчути в стравах приємний кисло-солодкий смак, переконатися, що кожна страва смачна і при цьому корисна, а також назавжди залишитися прихильником азіатського стилю в моді їжі. Kin Kao пропонує великий вибір закусок, салатів, основних страв і супів, а також радує різноманітністю wok-страв і спрінг-ролів. До них радимо замовляти соуси, що служать приємним акордом в гамі воістину кисло-солодкої Азії з можливістю регулювання рівня гостроти.
Що цікаво, елементи Азії присутні і в напоях – в меню бару ви знайдете азіатський віскі, японське вино і широкий вибір коктейлів старої і нової школи.
Must try:
- Кук Сі – 96 грн
- Яєчна локшина з телятиною, овочами і грибами шиітаке – 82 грн
- Червоний рис з креветками і овочами – 132 грн
Адреса: вул. Андріївська, 9А
Час роботи: пн-нд 11:00 – 23:00
Резерв столу: (098) 444 26 44
Hanami restaurant&bar
Коли ресторан поєднує в собі нову американську і японську кухні - виходить дуже затишно, смачно і дивно схоже на продуману подорож. Restaurant&bar Hanami якраз про це - коли дизайн залу перегукується з архітектурою страв, а вишукуване інгредієнтне поєднання - з можливістю отримати насолоду від моменту тут і зараз.
У самому ресторані все створено для того, щоб не відволікати від головного - їжі - прямі лінії, м'які кольори і нарочито лаконічний інтер'єр. Тут ясно і просторо днем, камерно і таємничо ввечері і при цьому завжди смачно.
Так як азіатська кухня - улюблена концепція закладу, тут варто бути впевненим, що спробуєте тільки автентичні і «ті-самі» улюблені страви далекої, але такої вже рідної кухні. Наприклад, в меню, крім давньої запечатаної технології приготування суші, ролів і сетів з них, пропонують і цікаві закуски. Наприклад, бейбі сарада - мариновані восьминоги, рибні бульйони суймоно, стейки лосося з неймовірними соусами і фірмові тобі тонкацу - запечену свинину з бринзою, томатами і сирним соусом. Якщо Ви поділяєте нашу любов до японської кухні, тоді можете сміливо відправлятися в Hanami - і дегустувати, дегустувати, дегустувати. Тим більше, що кожне блюдо було створено з великою і особливою скрупульозністю, і готується для гостя «з-під ножа». До них рекомендуємо замовляти фірмові коктейлі різноманітного ступеня міцності або келих хорошого вина. Або розбавляти післясмак чудовими десертами. А ще в Hanami можна замовити страви "to go".
Must try:
- Салат з креветками і сирними чіпсами - 159 грн
- Beef burger - 175 грн
Велика, соковита котлета з яловичини середнього прожарювання, слайси свіжого помідора, сир Чеддер, пікантності йому додають кільця маринованої червоної цибулі, рукола, і звичайно ж соус Тайфун (суміш кількох видів гірчиць і домашнього майонезу), який додають на чорній булочці, попередньо обсмаживши її на грилі. Бургер подають з картоплею фрі, кетчупом Heinz і напоєм на вибір (кола або пиво)
- Ролл Ебі Грін - 104 грн
Адреса: пр-т Академіка Палладіна, 16 (ТЦ Academ City), вул. Івана Франко, 6 (Софіївська Борщагівка)
Час роботи: пн-нд 12:00 – 23:00
Резерв столу: (066) 911 18 18 – пр-т Палладина, (067) 505 91 11 – вул. Франко
Podil East India Company
У числі закладів, що подають не тільки азіатську кухню, але і супутній настрій у всіх деталях – є заклад Podil East India Company. Увібравши в себе культуризм країн Південно-Східної Азії, тут відчули запити гостя, представивши в душевному та досить затишному місці з декількома залами на будь-який смак страви з азіатським акцентом та європейськими тонкощами.
Меню поповнено вегетаріанськими і м'ясними стравами, в числі яких справжні шедеври з області основних страв, екстравагантних супів, ніжних закусок і навіть спеціалізованих десертів. А в тон їм – авторські коктейлі з дальніх задвірок хвилюючої своїми пієтетами Азії.
Must try:
- Bahn mi – в'єтнамський сендвіч зі свининою, маринованою в лемонграсі з овочами – 80 грн
- Vindaloo – гостра свинина, маринована в червоному вині з часником, перцем чилі і спеціями. Страва зі штату Гоа (Індія) – 120 грн
- Curry Laksa – курка, смажене тофу і локшина в ароматному бульйоні по-малазійськи – 100 грн
Адреса: вул. Межигірська, 9
Час роботи: пн-нд 11:00 – 2:00
Резерв столу: (095) 631 95 85
Bruce Lee
Чим особливо пишається азіатська кухня – так це своїм фірмовим китайським колоритом. Страви, в яких настільки вдало поєднуються рис, морепродукти, м'ясо і водорості – мабуть, не зустрінеш більше ніде. Ресторан Bruce Lee, зберігши властиве однойменному герою завзятість і цінність традицій, створив ту саму автентичну китайську кухню з безліччю смаків і форматів подачі.
У меню закладу – не тільки легкі закуски, салати, супи, овочеві позиції і улюблені багатьма традиційні перші страви, а й справжні витвори мистецтва, які включають як м'ясні вишуканості, так і солодкі десерти. А китайський хот-пот, представлений в меню десятком страв на вибір, стане і зовсім завершальним акордом любові до ресторану Bruce Lee.
Що примітно, страви можна доповнити і спеціальною домашньою китайською горілкою, представленою в Bruce Lee. А настільки продуманий інтер'єр закладу, деталями якого можна захоплюватися не менше, ніж творіннями від шеф-кухаря родом з Китаю, перетворить похід в ресторан на захоплюючу подорож по китайському колориту.
Must try:
- Філе китайської качки під соєвим соусом – 148 грн
- Дим Сам з креветками – 118 грн
- Шанхайський суп з ніжною телятиною і томатами – 50 грн
Адреса: вул. Жилянська, 55
Час роботи: нд-чт 10:00 – 23:00, пт-сб 10:00 – 24:00
Резерв столу: (044) 353 12 23, (044) 360 70 60
Meiwei
Коли хочеться не тільки заново закохатись в азіатську кузню, а й відчути її колорит і дух - вирушайте в Meiwei, що втілює азіатський стрітфуд з усім його розмаїттям і смаками. Перебуваючи на території заправки Окко, цьому місцю вдалося поєднати комфортність ресторанного формату і легкість take-away подачі.
Меню закладу представлено лінійкою автентичних азіатських страв, які тут готують швидко, смачно і саме так, як в кращих закладах далекої Азії. На вибір гостя традиційний вок у вигляді локшини і рису з добавками, кілька бургерів і спринг-ролів, супи, салати і навіть фірмові баоцзи. Варто спробувати, щоб зрозуміти – Азія ще краще, ніж здається. Особливо якщо це Азія в Meiwei.
Must try:
- Смажені спринг-роли з грибами і соусом Тай-чилі – 65 грн
- Бао-бургер з сиром тофу – 45 грн
- Салат Ям-Тим – 45 грн
Адреса: вул. Новокостянтинівська, 4А (АЗС Окко)
Час роботи: пн-нд цілодобово
Контактний телефон: (067) 472 56 11
KOYA
Азіатський ресторан і бар Koya – ідеальне місце для гостя, що знається на унікальних стравах. Шеф-кухарю "Murakami London" Рей Сабіноса вдалося створити в закладі сучасну азіатську кухню і суші-меню, немов у кращих закладах Японії і південно-східної Азії, а його колезі, рестораторові Дмитру Зотову – унікальні страви паназіі кухні Гонконгу і Південно-Китайського моря в стилі ізакайя.
Що примітно, вишуканість страв і їх найтонший смак мають дивну властивість знайти ключ до серця будь-якого гастро-шанувальника. Більш того - надихнути його на відкриття багатогранності азіатських страв і їх доповнень. Крім традиційних закусок, севіче, салатів, супів, страв з рибі, морепродуктів, м'яса і птиці, є і улюблені багатьма дім сами, нігірі, гедзе, сашимі, гункани і навіть абура суші. А фірмові роли Koya Style дивують небанальним поєднанням унікальних у своєму роді продуктів.
Радимо доповнити страви азіатської кухні авторськими коктейлями від шеф-бармена Євгена Толмачова і придбати іменний свій смак Азії, відтворений в стравах ресторану Koya.
Must try:
- Дим сам лосось з тайським базиліком – 175 грн
- Сібас, приготований на грилі в лаймово-коріандровому соусі – 255 грн
- Ролл в рисовому папері з качкою по-пекінськи і соусом хойшін – 205 грн
Адреса: вул. Велика Васильківська/Басейна, 1-3/2
Час роботи: пн-нд 12:00 – 3:00
Резерв столу за телефоном: (050) 450 53 35