Бути чи не бути, м'ясоїд або вегетаріанець - команда RestOn поважає будь-який ваш вибір, і сподівається на взаємність у відповідь. Тому, "зелені" і особливо чутливі, вибачте, але сьогоднішня наша добірка для тих, хто любить соковиті, з кров'ю і добре засмажені стейки, а також м'ясо в цілому.
Нижче наш невеликий путівник по стейкхаусам і м'ясним ресторанам Києва.
Goodman - Роллс-Ройс в світі м'ясних закладів столиці. Ресторану вже вісім років, і за цей час він здобув любов справжніх цінителів і знавців м'яса, особливо мармурового. Goodman - це статус, втім цілком підтверджений якістю страв і сервісу.
Страви з м'яса готуються на вугіллі.
Пробувати:
- Сет "Шато на двох": гранд-стейк з ніжною головної частини вирізки, пиріг зі шпинатом, а також гарнір на вибір (рис із грибами чи молода зелена квасоля з беконом) - 2199 грн;
- "Рибай" стейк GOODMAN (400 гр): Австралія, 120 днів зернової відгодівлі. Яловичий стейк з реберної частини, особливо соковитий і ароматний - 999 грн;
- "Портерхаус" (700 - 1000 гр): США, 120 днів зернового відгодівлі. Королівський стейк. В рівній мірі поєднує в собі два види м'яса, розділених кісткою: з одного боку розташовується філейне м'ясо тонкого краю (Стріплойн) з найбільш "яловичої" смаком; а з іншого - виключно ніжне і вишукане м'ясо широкого кінця вирізки - 299 грн / 100 гр.
Адреса: вулиця Жилянська, 75
Sam's Steak House - першопроходець на ринку стейкхаусів: відкрився в далекому 1996 році, щоб в 2015 оновитися і стати ще краще. Тішить нетиповий для м'ясних ресторанів інтер'єр і оригінальна технологія дозрівання м'яса, яка полягає в дозріванні м'яса за допомогою заповнення стінок клітин м'яса яловичим жиром, що дозволяє зберегти молекули смаку: шматки м'яса (стейки) поміщають в спеціальні контейнери з жиром, де м'ясо дозріває. Можна назвати це "натуральним дозріванням", адже дозрівання в жиру, дозволяє досягти рівня корисних властивостей і смаку імпортного м'яса з відомих порід корів, використовуючи м'ясо племінних бичків, вирощуваних на території України. Також яловичий жир є природним бар'єром для бактерій. При такому дозріванні волокна м'яса розпадаються, м'ясо "відпочиває" і стає м'яким. Sam's - перший в Україні, хто запровадив у 1996 році цю технологію, привезену з Німеччини фахівцем по м'ясу.
Пробувати:
- Карпаччо з опеньками під трюфельною заправкою - 189 грн;
- Стейк "Шатобріан" (400 гр) з українського м'яса власного дозрівання: термін дозрівання - 14 днів - 485 грн;
- Стейк "Нью-Йорк" з американської яловичини (350 гр) - 750 грн.
Адреса: вулиця Жилянська, 37
Не віриться, але вже і BEEF-у скоро 6 років стукне. Феномен його успіху - неймовірні стейки з неймовірно мармурового м'яса США та Австралії, помножені на вдале місце розташування і доповнені хорошою коктейльною картою.
Пробувати:
- Салат BEEF з ростбіфом, запеченим в травах - 210 грн;
- BEEF-бургер з мармурової яловичини - 260 грн;
- Стейк "Філе-міньйон" (230 гр): США, 120 днів кукурудзяної відгодівлі - 960 грн.
Адреса: вулиця Шота Руставелі, 11
FAMOUS - це місце свободи і відсутності стереотипів. Відразу привертає увагу багатий і різноманітний бар - ймовірно, кожен з гостей знайде тут свій напій. Чи не зупинилися і на кухні: якщо говорити про м'ясо, то тут представлені як вітчизняні виробники, так і світові (Австралія, США, Нова Зеландія). WAGYU, Шатобріан, Нью - Йорк, Рибай - на будь-який смак. Не дарма кажуть, що FAMOUS - це щось модне простір, в якому було б комфортно перебувати самим різним людям, і за родом діяльності, і за світосприйняттям.
Зовсім недавно новий бренд-шеф презентував авторське меню, в якому зібрані ексклюзивні гастрономічні пропозиції (і не тільки по м'ясу). Тому, якщо ви недалеко від ТРЦ Арена, то рекомендуємо Вам завітати!
Пробувати:
- Філе міньйон (США) - 350 грн за 100 г;
- Стейк Рибай (США) - 300 грн за 100 г;
- Каре молодого теляти (Україна) - 130 грн/100 г.
Адреса: вулиця Велика Васильківська, 5
Стейкхауз "Гра з вогнем" - мабуть, один із справжніх "м'ясних" закладів. Навіть назва вже готує гостя до того, що буде гарячо й соковито. Якщо про меню - то тут представлено 10 м'ясних позицій і 5 видів стейків: Рибай із соусом Шираз, Портерхаус із гірчичним морозивом, Нью-Йорк в кавовій скоринці з соусом Еспрессо, Ті-бон в дубових листках з пряним маслом і філе-міньйон з соусом маскарпоне і дикими грибами. Одна з улюблених страв гостей - це реберця BBQ: яловичні - з соусом з чорносливу, свинячі - в буряковому маринаді. Крім того, що в "Гра з вогнем" м'ясо соковите і м'яке, не варто забувати, що шеф-кухар в добавок до м'яса подає оригінальний соус або гарнір, що робить кожне блюдо особливим.
Щосереди в закладі проходить "Гра без правил" - вечора, коли гості не знають про свою вечерю практично нічого. Шеф готує 5 страв, пригощає вином і проводить вечір разом з гостями. Тому, якщо ви хочете відчути смак справжнього м'яса і "насититися" їм сповна - вам точно в "Гра з вогнем".
Пробувати:
- Стейк Ті-бон в дубових листках з пряним маслом - 590 грн;
- Стейк Рибай з соусом Шираз - 490 грн;
- Кролик, маринований в йогурті і травах з листям червоної капусти - 179 грн.
Адреса: вулиця Хрещатик, 6
Остання Барикада - це історія про Україну, історію України та локальні продукти. М'ясо, наприклад, карпатське. Антураж сприяє апетиту, тому пробувати хочеться все. Щоб зрозуміти про що ми, потрібно раз побачити самому.
Пробувати:
- Томлінне козеня - 218 грн;
- Chicken Kyiv- 138грн;
- Корейка на кістці (500 гр): яловичий стейк з спинної частини, суха витримка 20-40 днів, особливо мармуровий і соковитий - 549 грн.
Адреса: Майдан Незалежності, 1
Ресторан французько-української кухні ПанТеляПасе теж використовує на своїй кухні локальні і сезонні продукти. М'ясо теж карпатське, місячного визрівання і приготовлене на відкритому вогні. Відміна риса, крім якості, - демократичний цінник.
Пробувати:
- Стейк "Рибай" з мармурової телятини - 165 грн;
- 1 метр свинячих ребер в медовій патоці - 199 грн;
- Каре закарпатського баранчика - 295 грн.
Адреса: вулиця Еспланадна, 2
Порівняно новий ресторан на Новопечерських Липках, пропонує гостям авторське трактування сучасної європейської кухні з прусською м'ясною родзинкою. Позиціонує себе як ресторан якісних екологічно чистих продуктів.
Акцент - страви з яловичини і телятини, причому використовуються не тільки звична всім вирізка, а й щоки, язик, печінка. Стейки - з витриманого українського м'яса, породи чорний ангус з ферми в Чернігівській області.
Пробувати:
- Ніжна телятина з пюре з пастернаку і фірмовим соусом бордо - 257 грн.
- Відварна яловичина з мозкової кісточкою і гарніром - 227 грн;
- Яловичі щоки, тушковані в соусі з червоного вина - 195 грн.
Адреса: вулиця Драгомирова, 20а
Старий добрий Tarantino Grill&Wine пропонує стейки з мармурового м'яса американських бичків породи чорний Ангус і Херефорд, а також українське м'ясо бичків породи симентал (90 днів зернової відгодівлі), вино й живу музику.
Пробувати:
- Качина грудка з ананасовим чатні - 227 грн;
- Стейк "Т-бон" з українського м'яса (420 гр) - 655 грн;
- Стейк "Нью-Йорк" з органічного м'яса бичків 120 днів зернової відгодівлі, США - 299 грн/100 гр.
Адреса: вулиця Сагайдачного, 35
Tiesto Grill - це ідеальне поєднання м'яса і вина для жителів Позняків. Незважаючи на те, що в меню також присутні традиційні італійські страви, в цьому закладі заявляють про кращу ціну на стейки в Києві. І правда, ціни не кусаються. За якість м'яса в Tiesto Grill відповідає особисто бренд-шеф Олег Шейнкер; м'ясо поставляють наше, українське (Чернівці).
Пробувати:
- Куряча грудка в соусі Теріякі - 135 грн;
- Стейк "Рибай" сухий 21-денної витримки (400 гр) - 270 грн;
- Стейк "Ковбой" (300 гр) - 200 грн.
Адреса: проспект Миколи Бажана, 16Д
Engineer Resto Bar - це м'ясний бар зі стравами, приготовленими на вугіллі в іспанській печі хоспер, широким асортиментом американського віскі і крутим інтер'єром. Якщо бути "по-інженерному" точним: тут круто.
Пробувати:
- Стейк з вирізки конини з припущеними овочами у вині - 164 грн;
- Половина фермерського курчати - 98 грн.
- Стейк "Т-бон" (350 гр) - 286 грн.
Адреса: вулиця Велика Васильківська, 106
Автор: Христина Ольшанська
Фото: власність закладів
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Києва
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Банкетні зали Києва