На нашій планеті є безліч незвичайних за смаком або способом приготування алкогольних напоїв, порівняно з якими горілка із соком та Кривава Мері здадуться дитячим екстримом. Ми підготували рубрику про найнезвичайніші алкогольні напої у світі.
Зміїне вино
Являє собою алкогольний напій, особливістю якого є отруйна змія у пляшці. Вино вперше зробили у В'єтнамі. Сьогодні цей напій можна знайти і в інших країнах Південно-Східної Азії. Вино виготовляється з рису і всередину пляшки занурюється ціла змія. Кажуть, що цей напій має цілющі властивості і допомагає впоратися з багатьма хворобами.
Змії як головний інгредієнт цього вина, як правило, цінуються не через своє м'ясо, а через зміїну отруту, розчинену в спиртному. Проте отрута змії денатурована етанолом і, отже, безпечна для здоров'я.
Lizard wine (Вино з ящірок)
Вино під назвою Lizard wine робиться, як можна здогадатися, із самих ящірок, і його давним-давно вигадали в Китаї. Виробляють дуже просто: ящірок, зазвичай геконів, поміщають у пляшку з рисовим вином терміном від 10 днів до року. Отриманий у результаті напій вважається лікувальним і сприяє поліпшенню зору! На смак напій схожий на бренді.
Горілка зі скорпіонами
Китайці вигадали незвичайну горілку. Вони додають до міцного алкогольного напою скорпіонів, вирощених на спеціальних фермах. На думку китайських виробників, ці членистоногі надають горілці м'якого смаку з яскраво вираженими дерев'яними нотками. Після присутності у горілці скорпіонів, вона виглядає як тримісячна процедура очищення.
Рисове вино з мишами
Для приготування чудодійного вина, яке, на тверде переконання його виробників, є ліками від усіх хвороб, потрібні особливі миші. Вино допомагає від чоловічих проблем та цінується, як Віагра. Для цих цілей використовують новонароджених триденних мишенят, які не встигли покритися вовною.
Картопляна горілка – Karlsson's Vodka (Швеція)
Винахідником цього незвичайного напою є Борьє Карлссон. Він є одним із співавторів популярної горілки Абсолют. Горілку готують тільки зі шведської картоплі, враховується рік збирання врожаю, місцевість зростання, кліматичні умови, сорт картоплі і навіть розмір. Кожна пляшка має унікальний опис, своєрідну біографію горілки.
Міцність 40°. Ціна близько 40 доларів.
Коктейль із артишоками
Cynara scolymus або Cynar - дуже незвичайний італійський коктейль, до складу якого входить 13 трав, у тому числі і артишок. Французи змішують цей напій із пивом, а швейцарці комбінують його з апельсиновим соком. Проте він не менш смачний і в нерозбавленому вигляді.
Вино з водоростей
Німецький морський біолог Інез Лінке винайшла унікальне вино з бурих водоростей Laminaria нашого рідного Балтійського моря. Це вино кольору сидру містить 16% алкоголю і на свій смак дійсно нагадує яблучний сік, що перебродив, з тонкими нотами марципану. Вживати рекомендують разом із стравами японської кухні - ролами та суші, а також стверджують, що воно надзвичайно корисне для здоров'я. У складі водоростей - йод, бром, калій, фосфор, кобальт і купа вітамінів, що сприятливо впливають на імунну систему. Пляшка вина Laminaria коштує 22 євро.
Чіча (Chicha)
Напій, отриманий із кукурудзи у кількох південноамериканських країнах. Є одним із найстародавніших напоїв на планеті. Ймовірно, була створена кілька тисяч років тому, і споживалася Інками.
Традиційний спосіб приготування чичі дуже простий. Спочатку ретельно промиваються зерна кукурудзи. Потім вони пережовуються в роті до утворення пасти і випльовуються. Причому робити це обов'язково повинна жінка, так вже історично склалося. Ферменти людської слини вступають у реакцію з кукурудзяним крохмалем, у результаті утворюються цукристі сполуки (саме через них і бродить напій). Після того, як зерна пережували та сплюнули, їх заливають водою. Причому вона має бути строго певною температурою. Зазвичай вона дорівнює тридцяти п'яти - тридцяти шести градусів за Цельсієм. Після цього напій заливається у великі судини, які щільно закупорюють кришкою і закопують у землю. Зберігається він там від тижня до кількох місяців, залежно від того, яку міцність потрібно отримати. Міцність традиційної чичі коливається від трьох до тридцяти п'яти градусів.
Так, спосіб приготування чичі, треба визнати, не з приємних. Але туристам особливо турбуватися із цього приводу не варто. У наш час її так готують тільки в глухих індіанських селах Південної Америки. У великих населених пунктах, куди часто приїжджають туристи, брагу заквашують з кукурудзяного борошна, додають різні прянощі, такі як аніс, кмин і кориця, заливають все це натуральним ананасовим соком і розбавляють гарячою підсолодженою водою. Настоюється така чича лише кілька днів. Зате вона має приємний освіжаючий смак та невелику міцність. Тому її вживають як слабоалкогольний, газований прохолодний напій, що часто чичу називають кукурудзяним пивом.
Рulque (кульці)
Ще один старовинний напій. Є традиційним мексиканським алкогольним напоєм, зробленим із соку Маги та агави. Напій має багату історію, і ця "мавпяча" ємність на кульці відноситься до періоду ацтеків.
Mezcal (міскал)
Мексиканські напої. В основу цього лікеру входить м'ясо. Черв'яки – фактично личинки молі, яка живе на плодах агави. Ніхто точно не знає, звідки пішла традиція додавати хробаків у лікер, але можливо це є доказом того, що вміст алкоголю досить високий, щоб зберегти хробака в засоленому вигляді.
Ми постаралися показати Вам найнезвичайніші спиртні напої світу. Будьте здорові та вживайте спиртне помірно!
RestOn.com.ua, Гуру ресторанного світу!
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Резерв столика в ресторанах Києва зі знижкою