Висота вабить, особливо якщо до неї додати смачні страви і напої, а також веселу атмосферу. Тому RestOn підготував підбірку 16 панорамних ресторанів Києва — на будь-який смак, привід і бюджет. І пам'ятайте, головне — дотримуватися правил безпеки!
Ресторанні комплекси/ресторани в БЦ і ТРЦ
AVALON
Martini Terrace restaurant на даху комплекса AVALON — це не тільки закрита тераса, а й смачна європейська, японська та українська кухні у вишуканих подачах: мармуровий кларієвий сом із солодким рисом (335 грн), філе страуса (535 грн), котлета по-київськи з фуа-гра, манго і в'яленими томатами (375 грн).
Де: вул. Леонтовича, 3
Коли: щоденно та цілодобово
QUEEN
Ресторанний комплекс QUEEN площею понад 4200 кв. м. належить ресторанному холдингу Bulldozer Group і включає в себе rooftop (відкриту видову терасу), ballroom (простір для званих вечерь і світських заходів), просторий ресторан, lounge bar і обладнану для концертних виступів і шоу сцену.
Меню в QUEEN відповідає назві. Так, ви знайдете тут сашимі з шотландського лосося (210 грн), олів'є з крабом (820 грн), курча в хоспері (345 грн).
Де: вул. Набережне шосе, 25
Коли: пн-чт, нд з 18:00 до 00:00, пт-сб з 18:00 до 02:00
Coin
Ресторан Coin Миколи Тищенка відкриває своєму гостю не лише яскравий смак авторської азіатської кухні, а й чудовий вид на зелені київські пагорби Ботанічного саду і Батьківщину-матір.
Серед chef's special — лосось пряного посолу з соусом з руколи і йогурту (380 грн), перепел зі смаженою манкою і гострою сальсою зі слив (440 грн), клішні краба з тропічними цукатами під вершково-кукурудзяним соусом (1350 грн).
Де: вул. Болсуновська, 13-15, БЦ "IQ"
Коли: пн-чт, нд з 12:00 до 01:00, пт-сб з 12:00 до 02:00
SOLOD enjoy bar
Серед козирів панорамного ресторану SOLOD enjoy bar — гриль-меню (цезар-бургер — 225 грн, шашлик свинячий на лаваші — 215 грн), суші-бар (рол Філадельфія з лососем — 255 грн, сашимі-салат з тунцем — 315 грн), авторські коктейлі (єдина ціна — 186 грн) та ароматні Hi-tech кальяни.
Де: пр. Павла Тичини, 1В, ТРЦ Silver Breeze
Коли: пн-чт з 18:00 до 00:00, пт з 18:00 до 02:00, сб з 12:00 до 02:00, вс з 12:00 до 00:00
City Beach Club
Міський пляж City Beach Club на даху ТРЦ "Ocean Plaza" у цьому літньому сезоні спіткали серйозні оновлення: по-перше, тут з'явився єдиний в своєму роді (для нашого міста) басейн з морською водою; і, по-друге, незвичайний — паназіатський — погляд нового шеф-кухаря на меню ресторану комплексу.
Тепер між запливом у басейні і танцями під live-set ви можете перекусити банановим гуакамоле з чилі (165 грн), Том-Ямом (285 грн) і дім-самами з телятиною (165 грн).
Де: вул. Горького, 176, ТРЦ "Ocean Plaza"
Коли: пн-нд з 12:00 до 23:00
Mister Cat Penthouse
Мережеве кафе Mister Cat Penthouse надихне своїх відвідувачів демократичними цінами і неймовірним видом на ліси та парки Голосієво. Розгулятися в меню є де: американська піца на тонкому тісті (від 69 грн), рис та паста (від 69 грн), суші (від 69 грн) і гриль (від 170 грн), а також шоти, коктейлі та авторське пиво Mister Cаt. У мережі на постійній основі діє акція "Щасливі години".
Де: пр. Голосіївський, 132, БЦ "Реле", 17 поверх
Коли: цілодобово та без вихідних
Mur Mur
Mur Mur на даху БЦ "Credit Agricole" — незвичайне поєднання ресторану, бару та party-place: авторські страви з етнічними акцентами Північної і Південної Америки, барна карта від відомого міксолога Кароліса Урбонавічуса (коктейлі від 195 грн) і масштабна вінілова фонотека. При цьому заклад відрізняється легкістю атмосфери і "корисністю" кухні (в меню багато healthy і vegan позицій). А ще тут неймовірні сніданки: салат з кіноа і горіховим хумусом (150 грн), сирна запіканка з манго-маракуєвим соусом (135 грн), всілякі боули (вартість залежить від наповнення).
Де: вул. Пушкінська, 42/4
Коли: пн-нд з 12:00 до 02:00
Mr. ZUMA
Mr. ZUMA — це про унікальність: японської гастрономічної культури, філігранно підкресленої шеф-кухарем Daisuke Yoshizaki, коктейлів від володаря Bar Spirit Cup Андрія Кужавського та красивого виду на центр міста.
Для переконливості кілька страв з меню ресторану: попкорн з тигрових креветок із ікура-майонезом (339 грн), суп з крабом і яйцем в бульйоні клер (409 грн), японська яловичина Кобе з теріякі-трюфельним соусом (1812 грн).
Де: пл. Спортивна, 1а, ТРЦ Gulliver, 5 поверх
Коли: пн-чт, нд з 12:00 до 00:00, пт-сб з 12:00 до 02:00
Ресторани і бари при готелях
KAMA Unique Asia
"Поділ, як і поєднання смаків в паназіатській кухні, — унікальні!" — всім своїм виглядом дає зрозуміти ресторан KAMA Unique Asia. Овочевий спрінг-рол "трюфель-імбир" (160 грн), баранячі язички з чорним перцем і запеченим бататом (320 грн), філе палтуса з васабі-пюре (480 грн) — хіба ви ще не вражені? Тоді уявіть вид на вечірнє місто і Дніпро... Це однозначно любов!
Де: вул. Сагайдачного, 15, Riviera House, 7 поверх
Matisse
Вид на Київ з висоти 52 метрів, страви французької, італійської та української кухонь, ексклюзивні алкогольні напої та інші атрибути вишуканості пропонують вимогливому гостю в ресторані Matisse. Якщо ж говорити конкретно про їжу, тут можна покуштувати фуа-гра з манговим пюре і ягодами (405 грн), консоме з кролика з пастою лінгвіні (180 грн), деруни зі слабосоленим лососем (180 грн).
Де: вул. Богдана Хмельницького, 56А, CityHotel, 15 поверх
Коли: пн-нд з 07:00 до 00:00
Bar on 8
Бар on 8 в Hyatt Regency Kyiv — прекрасне місце для романтичної вечері, дружньої компанії або бізнес-ланчу, адже одночасно можна насолоджуватися трьома речами — стравами на грилі (гриль-бургер з преміум яловичини — 525 грн, лосось в тандирі — 645 грн, баранина з томатами-гриль — 485 грн), коктейлями (від 210 до 365 грн) і видом на златоглаву Софіївську площу.
Де: вул. Алли Тарасової, 5, Hyatt Regency Kyiv
Коли: пн-нд з 11:00 до 02:00
11 Mirrors Rooftop Restaurant
11 Mirrors Rooftop Restaurant & a World Class Bar — місце для гурманів і естетів, де відчуття від створених переможцем World Class competition Кевіном Петноуд і міксологом Сергієм Алексєєвим коктейлів (від 300 до 350 грн) посилюється інноваційним дизайном і захоплюючою дух панорамою.
В меню ресторану представлені авторські страви в стилі ф'южн, які об'єднали сучасні європейські делікатеси, переосмислення національної традиції та елементи паназиатской кухні. Наприклад, сібас з міксом кіноа (720 грн), котлета по-київськи з томатним джемом (510 грн), зелений салат з качкою унаги (380 грн).
Де: вул. Богдана Хмельницького, 34А, 11 Mirrors, 11 поверх
Коли: пн-нд з 07:00 до 02:00
Atmosfera
Настрій в ресторані Atmosfera на даху Premier Palace створюють італійські, японські та європейські страви, відмінна коктейльна карта, акваріум з устрицями і лобстерами (устриці 6 шт — 870 грн), dj-сети і панорамний вид на Хрещатик, Бесарабський ринок та Олімпійський стадіон.
Дещо з меню: салат з манго, авокадо, бобами едамаме і креветками — 455 грн, равіолі з рапанами — 275 грн, фарширована креветками індичка з вершковим біском — 365 грн.
Де: бул. Тараса Шевченка/вул. Пушкінська, 5-7/29, Premier Palace, 8 поверх
Коли: пн-нд з 14:00 до 02:00
b-hush
Лаунж-бар b-hush розташований на 11 поверсі готелю InterContinental Kyiv, і до його особливостей слід віднести панорамний вид на центр міста, сучасний дизайн від британського дизайнера Джона Твілі та, звичайно, одні з найкращих вечірок столиці (з live-сетами, коктейлями та кальяном).
В меню закладу панує Паназія: чорний рол з лососем — 515 грн, китайські роли з пряною качкою — 285 грн, краб Кейко з соусом Кімчі — 795 грн; в коктейльній карті — коктейлі з Hennessy (від 365 до 565 грн), ексклюзив (від 265 до 465 грн), класика (від 225 до 595 грн).
Де: вул. Велика Житомирська, 2А, InterContinental Kyiv, 11 поверх
Коли: пн-чт, нд з 18:00 до 02:00, пт-сб з 18:00 до 04:00
1818 bar
1818 — мінімалістичний бар з максимально привабливим видом на Поділ. Місце, де можна зустріти мандрівників, хлопців з "креативу" і просто класних особистостей.
Основне меню — невелике, проте вагоме: сендвіч з ростбіфом, запечений камамбер з горіхами і ягодами, скрембл з авокадо.
Де: вул. Костянтинівська, 11, Bursa hotel
Коли: пн-чт з 16:00 до 01:00, пт-нд з 16:00 до 03:00
Panorama Club
Ресторан Panorama Club в готелі "Дніпро" — це про вишуканість: авторського трактування страв середземноморської, європейської та української кухонь, ексклюзивних вин і звучання фортепіано.
На підтвердження вищесказаного кілька позицій з меню: креп зі шпинатним фланом і сиром Пармезан — 196 грн, палтус Гратін з соусом песто і яблуками по-французьки — 390 грн, копчений кролик з білими грибами, ананасом, карамелізованими яблуками і мигдальним соусом — 315 грн.
Коли: пн-нд з 13:00 до 23:00
Де: вул. Хрещатик, 1/2, отель "Дніпро", 12 поверх