2 серпня - свята дата для пивоманів, пиволюбів і пивогурманів, адже це Міжнародний день пива!
На честь свята редакція RestOn зібрала добірку закладів, де можна і потрібно відзначити цей день (і не тільки) келихом холодного світлого або темного!
LiBEERtY
Ресторан на Олімпійській, де кожен знайде для себе власне "рідке золото", а також широкий вибір закусок до нього.
Є спеціально розроблене пивне меню, де гостям пропонують в широкому асортименті лагер світлий (від 35 грн.), стаут (від 40 грн.), ель (від 50 грн.), пшеничне (від 35 грн.), сидр (від 30 грн .) і пиво в пляшках.
Що взяти до пива:
- Тюлька в хрусткій скоринці (75 грн.);
- Курячі крила з фірмовим соусом від шефа (135 грн.);
- Асорті ковбасок (425 грн.).
Де: вул. Велика Васильківська, 64А.
Коли: з 11:00 до 23:00, Пт з 11:00 до 01:00, Сб з 12:00 до 01:00, Нд з 12:00 до 23:00.
Syndicate beer&grill
Перший паб ресторанного формату в Києві, де до пива ставляться як до твору мистецтва. Тут ви маєте можливість своїми очима спостерігати за тим, як воно вариться: котли для варіння знаходяться прямо на вході.
У пивному меню представлено 6 видів крафтового пива за ціною 45 грн. за 0,33 л. і 75 грн. за 0,5 л.
Що взяти до пива:
- Асорті німецьких ковбасок (595 грн.);
- Лобстер, запечений в хоспері під пармезаном (1300 грн.);
- Копчені свинячі ребра BBQ (988 грн.).
Де: вул. Суворова, 4/6.
Коли: з 12:00 до 24:00, Пт-Сб з 12:00 до 02:00.
REBER BAR
Назва закладу говорить сама за себе: в меню можна знайти ребра. Дуже багато ребер - смачних і соковитих.
Що може бути краще за них? Правильно - тільки пиво. Тут є ціле меню, присвячене пінному. У ньому зібрані кращі "пивні історії" Маріуполя, Львова, Києва і Дніпра. А для тих, хто хоче спробувати все і відразу, є дегустаційний набір за 330 грн.
Що взяти до пива:
- Свинячі ребра в соусі теріякі (279 грн.);
- Каре телятини (295 грн.);
- Сет ребер (720 грн.).
Де: вул. Велика Васильківська, 13/1.
Коли: з 11:00 до 01:00.
Varvar Bar
"Якщо б було море пива", - співається у відомій пісні. Щодо моря не в курсі, а от де можна знайти 14 кранів експериментального і смачного пива в Києві - ми знаємо!
У Varvar Bar. Локація є фірмовим пивним рестораном пивоварні Varvar Brew. Персонал прекрасно орієнтується в асортименті пінного і завжди готовий допомогти з вибором!
Що взяти до пива:
- Стейк з конини (100 г/140 грн.);
- Страусовий бургер (190 грн.);
- Чорноморська креветка (20 г/50 грн.).
Де: вул. Саксаганського, 108/16.
Коли: з 13:00 до 24:00, Пт з 13:00 до 01:00, Сб з 14:00 до 01:00.
Lisopylka
Вже стала легендарною гастролокація, яка, як і попередня, представляє пивний бренд Varvar в Києві. Один з перших ресторанів з власною пивоварнею і справжнім культом пива.
Гостям тут пропонують завжди свіже авторське пиво, а також регулярно радують новинками. Ціновий діапазон: від 50 грн. до 60 грн. за 0,33 л.
Що взяти до пива:
- Курячі ніжки в соусі теріякі (130 грн.);
- Ребра BBQ (215 грн.);
- Бургер екстра чіз (160 грн.).
Де: вул. Старосільська, 1е.
Коли: з 14:00 до 01:00.
Кеды искусствоведа
"Кеди до Києва доведуть", - дніпровське пивний заклад "Кеды искусствоведа" недавно відкрилося в столиці. Знавці стверджують, що все найкраще - збережено і збільшене, зокрема пиво на кранах (майже три десятка - від 60 до 145 грн.) І пляшкове (вітчизняне та закордонне - близько 150 видів).
Меню кухні - вишукане і складено з урахуванням правил фудпейрінга.
Що взяти до пива:
- Паштет з курячої печінки з цибульним мармеладом і солоної граноли (119 грн.);
- Салат з кальмаром, кумкватом, кокосовою стружкою і цитрусовим соусом (139 грн.);
- Свинячі ребра BBQ з соусом том-ям, спаржею і грата з батату (239 грн.).
Де: вул. Басейна, 2.
Коли: Пн-Чт з 16:00 до 23:45, Пт-Сб з 16:00 до 01:00.
Old Bar
Заклад, який є ідеальним прикладом гармонійного поєднання "old school" у вигляді німецької пивної класики, бельгійських шедеврів і т.д., а також сучасних творів молодих українських виробників.
Майже 200 різновидів пива вже чекають вас тут, дбайливо охолоджені в холодильниках, а ще більше 20-ти - на кранах!
Що взяти до пива:
- Курячі крила в медово-соєвому соусі (89 грн.);
- Квадраптер (тост) з прошутто (76 грн.);
- Дошка в'яленого м'яса (142 грн.).
Де: вул. Велика Васильківська 20а.
Коли: з 13:00 до 01:00.
Чорне порося
"М'ясо та пиво - це красиво!" - девіз ресторації "Чорне порося". Почнемо з першого: фірмові страви закладу - рулька "Айс-бан", шашлик на ланцюгу і порося-гриль на рожні, з "малокаліберного" - ребра, свинячі вуха, курячі крильця, суджук і бастурма. Пиво представлено не менш фірмовими світлим і темним (від 40 грн./0,3 л. або 50 грн./0,5 л.).
Що взяти до пива:
- Фірмовий шашлик на ланцюгу (258 грн.);
- Ковбаса з баранини "Ламмвурст" (138 грн.);
- Гострі перці халапенос, запечені з сиром (117 грн.).
Де: вул. Велика Житомирська, 8/14.
Коли: з 12:00 до 00:00.
To Dublin pub&brewery
Заклад пропонує гостям крафтове пиво власного виробництва (ТМ "Своє пиво") за ціною від 65 грн. за 0,5 л., а також 11 різновидів імпортного пива (від 80 грн.).
Крім пінного гості закладу будуть приємно здивовані закусками, живою музикою в класичній ірландської стилістиці і веселою атмосферою.
Що взяти до пива:
- Сирні крокети з салямі (137 грн.);
- Кільця кальмарів фрі (175 грн.);
- Плато копчених сирів (150 грн.).
Де: вул. Р. Окіпної, 4.
Коли: з 10:00.
Мохнатий Хміль
Оригінальна заклад, який пропонує своїм гостям хмільний настрій і відпочинок в кращих традиціях цінителів якісного крафта.
Брутальне пивне меню пропонує широкий асортимент на будь-який смак за ціною від 45 грн., А їжа - доповнює смак напою.
Що взяти до пива:
- Сир на травах (119 грн.);
- Гострі грінки з гранатовим соусом (146 грн.);
- Хот-доги від 99 грн.
Де: вул. Велика Васильківська, 126.
Коли: з 16:00 до 01:00.