Амбітну мету, змінювати власне місто на краще та частувати гостей смачною кухнею виключно із українських продуктів, вдалося реалізувати першому громадському ресторану в Україні − "Urban space 100".
Зараз це не лише місце, де можна насолодитися усіма барвами центрально-європейської кухні, поласувавши смачними сніданками, тартою із маракуєю та лавандовим капучино, але й відвідати лекторій, провести концерт чи презентацію й поділитись ідеями із розбудови міста.
Локація
Побажати кращого розташування для такого нетривіального громадського проекту складно. Вулиця Грушевського належить до центральної частини міста, тож поруч зручно розташувалась будівля Івано-Франківської ОДА, чи як її називають у народі "Білий дім". Погодьтесь, непогане сусідство. Спостерігати за неквапливим рухом містян (справжні франківці ніколи не поспішають) найбільшою площею міста та бадьоритись ранковим флет уайт зручно в "Urban space 100" на вул. Михайла Грушевського, 19.
Концепція
Уявіть, 100 соціально активних людей засновують ресторан, 80% прибутку котрого спрямовуються винятково на реалізацію некомерційних проектів із розвитку міста. "Утопія!" − вигукнуте ви. "Завітайте у гості!" − пролунає у відповідь.
Прийнявши запрошення, ви не пошкодуєте, адже "Urban space 100" − не лише відкрита платформа для спілкування, презентацій та культурних подій, але й неймовірно смачна кухня в обрамленні прогресивного дизайну.
Інтер'єр
Дизайном інтер'єру двохповерхового закладу займались київські студії Kleydesign та Soboleva_Storozhuk interior design. Серед текстур особливо тішать око натуральні матеріали: дерево, кераміка, скло та метал. Велика кількість світла та простору, величезні вікна та опори, виконані з сантехнічних труб, все це чудово відображає американський індустріальний стиль "Loft".
У залі є невелика сцена для проведення концертів, виступів та лекторіїв, у інший час по ній із задоволенням гасають діти. Значна частина меблів та кераміки вироблена в Україні, проте є і старовинності − реставровані стільці та крісла, привезені з Польщі. Редакції Reston особливо припав до душі найбільший кольоровий акцент закладу − розфарбована графіті-стіна із символом міста Ратушею. Тож якщо ваш інстаграм скучив за новими креативними локаціями, ви на правильному шляху.
Меню
Розробкою меню ресторану займалась Олена Жаботинська – знаний бренд-шеф Івано-Франківської мережі "23 Ресторани". Застосування продуктів локальних господарств, незвичні прочитання класичних рецептів, багатий вибір страв та наявність дитячого меню − все це створює ідеальну формулу непідробної турботи про гостя. Щоб не бути голослівними, нагадаємо, що свої двері ресторан відчиняє вже із 6-ої години ранку.
Тож, якщо ви гість міста та щойно зійшли із ранкового потягу чи заклопотаний справами франківець, поживні сніданки та запашна кава зроблять старт дня легким та приємним. До речі, ласувати сніданками у суботу можна до 14 години дня. Чим не причина зібратись із друзями на лінивий бранч? Редакція Reston так і зробила, тому із задоволенням радить скуштувати фермерський сир із карамеллю, горіхами та сметаною (34 грн), йогурт із органічною пшеницею, горіхами та медом (26 грн), а любителям каш неодмінно посмакує орзо з домашньою карамеллю та кунжутом, зварений на молоці (26 грн).
Звісно, не сніданками єдиними. В обідній час тут гамірно і смачно. Ми рекомендуємо перекусити японським раменом (68 грн), підкріпитсь бургером з двома котлетами, моцарелою, томатами та томатно-гірчичним соусом (85 грн) і солодко посміхнутись невагомому шу з малиною (22 грн).
У карті напоїв закладу ви не знайдете пакетовані соки чи інші синтетичні продукти із лінійок мас-маркету. А це свідчить про відсутність шкідливих консервантів, натуральність та справжній смак. На нашу думку, м'ятне холодне какао та узвар із в'яленої груші − ідеальний вибір для спекотного літа. А воно вже зовсім поруч!
Must try:
− Салат з органічною пшеницею, грейпфрутом, руколою та сиром Вурда − 42 грн
− Поп-корн з дикої пшениці − 10 грн
− Кіш з куркою, овочами, грибами та сметаною − 32 грн
− Кус-кус з грильованою куркою, яблуком та каррі − 46 грн
− Бургер з домашньою моцарелою, томатами та смаженим яйцем − 52 грн
− Десерт "Три шоколади" − 40 грн
Висновки:
Стати частиною великої ідеї, змістовно та цікаво провести час за жвавими розмовами та смачною яскравою кухнею, хіба це не мрія сучасного урбаніста? І неважливо, чи ви гість із швидкого мегаполісу чи корінний житель старовинного Франківська, двері закладу гостинно відкриті для усіх.
Адреса: вул. Михайла Грушевського, 19
Час роботи: 6:00 − 23:00
Автор: Олена Олексин, Фото: власність закладу
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Безкоштовний резерв столика в ресторанах Івано-Франківська