Moon Rabbits на Великій Васильківській: зміна концепції та новий шеф

Гастрономічне бістро Moon Rabbits на Великій Васильківській повністю змінило концепцію під керівництвом молодого шефа з мішленівськими досвідом.

Moon Rabbits на Великій Васильківській: зміна концепції та новий шеф

 

Головним джокером у колоді рестораторки та засновниці UKRAINIAN FOODIE CLUB Інни Дворської став шеф-інноватор з мішленівським досвідом Андрій Мацюта. Він розширює межі локальної гастрономічної культури за допомогою смарт-технологій, відтворюючи днк нації у кожній страві. Андрій відкрив джерело натхнення у локальних суперфудах і першим надав їм ключового значення для створення незабутньої дегустаційної подорожі. Він є трендсеттером їхнього використання не тільки в Україні, але й у світі. Наприклад, для Вірхіліо Мартінеса, шефа ресторана "Central", він привіз з України мед диких бджіл, ікру щуки, кров'яну ковбасу, копченого сома, копчені груші та інші українські суперфуди. Знаменитий шеф був здивований, що в Україні є такі унікальні продукти.

Moon Rabbits на Великій Васильківській: зміна концепції та новий шеф

 

З появою нового шефа змінилось не лише сезонне меню, а й концепція основного стравопису.

Головною тематикою гастрономічного бістро стала сучасна українська кухня, тому заклад отримав приставку Local до своєї назви. Завдяки майстерності та професійній обізнаності шефа, ідея локальної кухні відповідає сучасним трендам світової гастрономії і включає українські традиції.

Moon Rabbits на Великій Васильківській: зміна концепції та новий шеф

Moon Rabbits на Великій Васильківській: зміна концепції та новий шеф

 

У гастрономічному бістро готують кебаб із фермерського кролика у томатно-коріандровій глазурі, густий рибний суп з Бессарабії, чебуреки з кримською ностальгією і огірковим соусом та ще 24 страви сучасної української кухні.

Шеф-кухар використовує тільки місцеві продукти і особисто відбирає ферми та виробників. Про своїх постачальників він знає все: від того, чим саме годують телят до точної години, о котрій поливають помідори.

Moon Rabbits на Великій Васильківській: зміна концепції та новий шеф

Moon Rabbits на Великій Васильківській: зміна концепції та новий шеф

Moon Rabbits на Великій Васильківській: зміна концепції та новий шеф

 

"Я використовую сучасні технології аби максимально розкрити гастрономічні якості кожного інгредієнту і показати унікальність смаку сучасної української гастрономічної культури. У приготуванні страв використовую локальні суперфуди: насіння льону, коріння, та багато іншого. Це – користь та смак в одній тарілці", – розповідає Андрій Мацюта.

Спробувати нове меню Moon Rabbits Local можна вже сьогодні.

Moon Rabbits на Великій Васильківській: зміна концепції та новий шеф

Moon Rabbits на Великій Васильківській: зміна концепції та новий шеф

Moon Rabbits на Великій Васильківській: зміна концепції та новий шеф

 

Творчій тандем Інни Дворської та Андрія Мацюти поставив собі за мету розвивати та популяризувати локальну гастрономію всередині країни та за її кордонами.

"10 років тому в Україні було потрібно притягнути людей до ресторанів з домашньої кухні. Зараз завдання – перетягнути їх з піцерій, суші-барів та хінкальних до ресторанів із місцевою їжею. Туристи не можуть скласти враження про гастрономічну культуру нашої країни, відвідуючи італійські, азіатські та грузинські ресторани... А гідних закладів із сучасною місцевою їжею в Україні на сьогодні недостатньо для формування локального гастрономічного тренду", – розповідає Інна Дворська, рестораторка та засновниця UFC (UKRAINIAN FOODIE CLUB). – "Для того, щоб створити нову гастрономічну культуру в нашій країні, зміни потрібно робити не тільки на кухнях ресторанів, але й у свідомості суспільства. Тому наразі ми створюємо спільноту для українських гурманів UKRAINIAN FOODIE CLUB, члени якої стануть амбасадорами сучасної української гастрономії в нашій країні і у світі".

Moon Rabbits на Великій Васильківській: зміна концепції та новий шеф

 

До UKRAINIAN FOODIE CLUB вже запросили 14 інфлюенсерів. Потрапити до клубу можна лише за рекомендацією. Унікальний срібний підвіс виготовлений лише у чотирнадцяти копіях став таємним символом, за яким експерти можуть впізнати один одного. Всі вони – люди, які змінюють країну у різних сферах культури та бізнесу – відомі дизайнери, письменники, продюсери, спортсмени, IT-бізнесмени, інвестори, творці бізнес-спільнот тощо.

Місія клубу: створити спільноту експертів з сучасної локальної кухні. Її члени стануть тими, хто формує поняття сучасної локальної української кухні на рівні країни та світу та допоможе нашим рестораторам, фермерам, та крафтовим виробникам отримати належне визнання на світовому ринку.

В рамках клубу будуть реалізовані різноманітні освітні проєкти та гастропригоди – тематичні дегустації локальних продуктів та страв у незвичайних і цікавих місцях, гастрономічні тури Україною та світом, chef's table за участю наших кухарів та західних шефів тощо.

Приходьте по гастрономічні враження у гастрономічне бістро Moon Rabbits Local.

Повернутися до списку новин 17.12.2021
Рейтинг: 5,00
Всього оцінок: 1

Підписатись на новини

Заклад тижня

Популярні заклади

comments powered by Disqus
Знайти заклад:
Для:
Дата:
Час: